בני זוג קבועים, וסטים ארוכים.

shaffavi

New member
בני זוג קבועים, וסטים ארוכים.

למה ומאיפה בעצם הגיע הנוהג של בני זוג קבועים. ומהיכן הנוהג של סטים ארוכים? האם תמיד זה היה כך? האם יש קשר בין שני הנוהגים הנ"ל? כלומר, לא רוצים ל´התקע´ חצי ערב עם מישהו\מישהי שלא מכירים את הריקודים? והאם אתם מרוצים מהסידור הקיים? אשמח לשמוע דיעות.

ציטוט ממה שכתבתי כבר בנידון

אתה בתקופה קשה מאוד. כל אחד לוקח אתו להרקדה נעלים חולצה ו.. בת זוג. הותיקים יכולים לספר לך , הם באו לרקוד . לרקוד ולרקוד. מצאו בת זוג - רקדו אתה . לא מצאו חיכו קצת עד שאחד , מעביר את בת זוגו או זוגתו למי שאין לו. כולם התחלקו ביניהם בזוגות. אין בת זוג אישית.

shaffavi

New member
כן, אבל למה?

מדבריך ברור שמתי שהוא התרחש שינוי, כנראה בהדרגתיות. מה שאני מאוד מעוניין לדעת זה כיצד התרחש השינוי הנ"ל ומה היתרונות שיש בסטים ארוכים ובני זוג קבועים שהביאו לשינוי? האם אתה רוקד עם בת זוג קבועה והאם אתה מרוצה מכך. אני רוקד בארה"ב ופה כפי שאלונה כתבה הסטים קצרים ואין בני זוג קבועים. בערב ממוצע יש כ-7 סטים של זוגות ואני ארקוד עם כ-6 בנות זוג שונות. אינני אומר שזה יותר טוב או פחות. אני אישית נהנה.

זוגות קבועים

לדעתי, אחרי התפוצצות הידע בריקודי עם, כל אחד חושב עם איכות ההרקדה. לא די לו , בריקוד ובתנועה , אלא גם באיכות הביצוע. היום הצטרפו לרוקדים יוצאי להקות מחול, (ואין כמו פסטיבל כרמיאל , לעידודן) רקדנים אלה ממשיכים את "הופעתם" בהרקדה. סביר שהם יחפשו בת/בן זוג טוב. בעל ידע ויכולת ביצוע נאה. המדריכים בארץ כבר לא עובדים בסטים. אולי יש מעטים. לרוב מתחילים בריקודי מעגל כשעה + ואחר כך מתחילים בריקודי זוגות. אני קורא לזה בשיטת מכונת הכביסה. בהתחלה חימום והרקדה - עד שמזיעים כהוגן , ואחר כך - "ייבוש". תרתי משמע : יוצאים החוצה או עומדים על יד המאורר להתיבש. ומשמעות שניה , מתיבשים כל אלה , שלא השיגו בת זוג. הם יכולים לשבת ולצפות בקנאה באלה - שזכו למצוא פרטנר. והייבוש הזה יכול להמשך מעל חצי שעה. כי יש במיצבור הידע מאות ריקודי זוגות, שנלמדו בחוג, ואי אפשר לוותר עליהם. הוסף לזה עוד סיבה - החברה המתנכרת היום. יחסים חברתיים יבשים. מחפשים את התועלת שיש בחברות , ולא את האלטרואיזם, של לתת בלי לבקש תמורה. כמובן שאין להכליל. אבל היום בעידן ההפרטה : מבית הספר ועד בית האבות "אם אין אני לי מי לי ". יש בתי ספר למצוינות, ומעונינים שכל אדם יצירתי יתקדם ,במקסימום היכולת שלו. בלי להתחשב בסובב. להבדיל מהחברה הסוציאליסטית. כך התחלנו את חיינו בארץ. בקיבוץ ,בהכשרה ובעיר. כל ישראל חברים. בעבר - החברה דאגה לבודד/ה, שתהיה לו בת/בן - והיה מובן, שצריך לרקוד עם כל אחד ולא רק עם המובחרים. היום -שונה. כל טוב

וגם:

מצאו בן זוג - רקדו אתו . לא מצאו חיכו קצת עד שאחת , מעבירה את בן זוגה או זוגה למי שאין לה. כולם התחלקו ביניהם בזוגות. אין בן זוג אישי.

אלונה32

New member
בארה"ב יש נוהג אחר לגמרי

שם רוקדים בסטים של 6-6 זה אומר 6 זוגות 6 מעגלים ובכל סט רוקים עם בת זוג אחרת..ואפילו מזה שם הנשים מזמינות את הגברים והגברים מסרבים רק אם כבר יש להם בת זוג שהזמינה...והנשים מזמינות 3-4 סטים קדימה... מציעה לאמץ את הנוהל הזה גם בארץ..אבל לא נראה לי שזה ילך במנטליות הישראלית..

dw2322

New member
רעיון טוב

קצת יותר סטים וכל סט יותר קצר. עכשיו רק צריך אורגנייזר לתכנונים מי רוקד מתי, אבל חוץ מזה באמת הרעיון גדול. רצוי שהמרקיד יזהיר מראש על כוונתו הזדונית, מאחר וזו תהיה הפתעה בחוגים שאני לפחות מכיר, אבל יתכן והרעיון יתפוש. שווה לנסות.

מאוד ברור איך זה התחיל

הנוהג של בני זוג קבועים - הצורך בזה נוצר בעצם עקב הסטים הארוכים - ומאחר ולרוב בסט אחד אתה נשאר עם אותה בת זוג כל הסט, אז כמו שכתבת - "להתקע" חצי ערב עם מישהי שלא מכירה את הריקודים, או לחילופין - מכירה את הריקודים, אבל מתברר שאתם פשוט לא מתאימים כבני זוג לריקדים, שגם זה קורה - זה דבר שיכול לקלקל קצת את הערב. לקבוע מראש שאתה רוקד עם בת זוג שאתה מכיר, וטוב לך לרקוד איתה, זה מעין תעודת אחריות. זו סיבה אחת. סיבה שניה היא רלוונטית יותר לבחורות, מאחר ולרוב הבחורים הם אלה שמזמינים לרקוד (ולא, אין סיבה שזה יהיה ככה) - אז כשמתחיל סט הזוגות הבחורות נמצאות במצב בו הן צריכות לעמוד בצד ולחייך ולחכות שיזמינו אותן - תחושה מעט לא נעימה. הרבה יותר נעים לקבוע מראש עם מי את רוקדת. סיבה שלישית - התופעה של בן/בת זוג קבועה מבטיחה לך שיהיה לך עם מי לרקוד את הזוגות, כי אחרת אתה עלול להיתקע ללא בת זוג. אם היה פה נוהג של 6-6 (אני בעד!!), זה לא היה כל כך נורא, אבל במצב הקיים - לשבת בצד חצי שעה ואף יותר, זה לא נעים.

אלונה32

New member
ריקודי זוגות בארץ זה עסק ביש

כבר שנתיים אני רוקדת אבל הזדמנות לרקודת את הריקודים היפים של הזוגות כמעט ואין למה??? כי בני הזוג פה הם "קבועים". ובהרקדות קבועות הסיכוי שיגיע מישהו מבחוץ הוא קלוש אז ככה שעובר הזמן ועוברים הריקודים וכמו שבריזה אמרה חצי שעה רוקדים וחצי שעה משתעממים... שלא לדבר על הפרצופים שעושים אם יוצא סוף סוף לרקוד ערב אחד על כך שאת לא יודעת את כל הריקודי זוגות באמת.... ומעיזה לרקוד

dw2322

New member
בחוג גדול בד"כ אין בעיה

יש מספיק בני זוג פוטנציאלים. לחילופין חוג של צעירים יחסית, שגם שם סביר יותר שעוד לא התגבשו זוגות הרוקדים ביחד שנים רבות. לדעתי לא צריך להתבייש אם לא יודעים את כל (ואפילו רוב) ריקודי הזוגות, ואפשר ללמוד מבן הזוג או פשוט לשבת בינתיים בצד איתו ולפטפט. אם בן הזוג ממש לא אוהב את זה גם אחרי הסבר אז בפעם הבאה אל תרקדי איתו לכשיזמין. יהיה אחר.

כל דבריכם

דברי אלוהים חיים. פעמים רבות נסיתי לשכנע את גדי לצמצם את זמן ה"סטים" ולהחליף מספר פעמים בין מעגל לזוגות. מסתבר שגם אלה שיש להם ים של רוקדים מפחדים משינויי ה"נוסחה המצליחה" ואחריהם נוהים כל השאר. שינוי הוא מהלך קשה. הילחמו על כך!!!

shaffavi

New member
אופס, בדיוק עניתי לחבר של כולם

וההודעה שלך עוד לא הייתה. הסיבות שציינת נראות הגיוניות ואז בעצם נשאלת השאלה מדוע הסטים כה ארוכים (היכן שאני ראיתי זה היה 45 דקות ויותר). האם זה תמיד היה כך? ואם לא - מתי זה התחיל? האם למדריכים יש אינטרס לעשות זאת ככה (פחות מעברים - פחות ´בלבול מוח´?) או שהם נענים לבקשת הקהל. כמו כן הייתי אומר שכאשר אין בני זוג קבועים והסטים קצרים (אצלנו למשל) אז מתחברים יותר ומכירים יותר אנשים ולא כל זוג לעצמו. מעניין מי עוד בעד סטים קצרים. אולי כדאי לעשות סקר פורום...

אלונה32

New member
אני בעד כבר אמרתי..

אבל מה יעזור לעשות סקר???? צריך בארגון מדריכי ריקודי העם לדבר על זה עם המרקידים אולי לירון יש שם איזו מילה בארגון כדי לעשות משהו בנידון?

אפילו דג הפלאים או מנורת אלאדין

לא היו מקיימים את משאלתך תוך 30 דקות. הסקר לרשותכם להצבעה.

בי

New member
איפה 45דקות? אין פחות משעה!!

ברור שצריך לקצר את הסטים. אני מכירה גם כאלה שרוקדים רק זוגות, וגם להם היה עדיף תחלופה כל 20 או 30 דקות ולא כל שעה. ולגבי אלה שלא רוקדים זוגות, יש ממש קיפוח. בבית דני, גם ביום ראשון וגם ביום שלישי, החוג אמור להתחיל ב 21.30, אבל בפועל הוא מתחיל קרוב יותר ל 21.45. הזוגות מתחילים לפני 22.30 ונמשכים שעה ויותר. לא הוגן כלפי אלה שלא רוקדים זוגות מכל מיני טעמים. (זה מה שאני זוכרת שהיה, יכול להיות שבשנה האחרונה משהו השתנה? קשה לי להאמין). מסכימה אתך גם לגבי תחלופת בני זוג. כשבאים עם בן זוג מהמוכן לא פתוחים לשינויים, וחבל. הרי דרך הריקודים יש אפשרות להכיר אנשים. ישנה נקודה נוספת שלא הזכירו כאן: אלה שלא באים מוכנים מהבית, מחפשים בנות זוג ב"פינת האיטליז". שם בודקים את ה"סחורה", מעבירים עליה מבט ארוך מלמעלה למטה. שווה? לא שווה? יצא לי ממנה משהו אחרי הריקודים? לא יצא? נראה לי שזה המדד היחידי כמעט לבחירת בנות זוג. אותי זה מגעיל. אני לא מציגה את עצמי בפינה ואם אין לי בן זוג אני פשוט יושבת על הספסל. שאיזה גברבר יעביר עלי את מבטיו הבוחנים רק בגלל שהוא זכר??? לא אצלי!! ממילא הוא לא יבחר בי כי אני כבר לא בת 20 וכי אני לא משדרת את מה שהוא מצפה. אז מה אם אני רוקדת טוב מאד? הוא לא מחפש רק רקדנית טובה. הוא מחפש משהו אחר. מה דעתכם? מה נסיונכם?

עוז 2002

New member
הדדי ולא כ"כ נורא

בי, אני קצת חולק, למרות שדעתך פופולרית. אני חושב שריקוד היא דינמיות מסוימת בין שני בני זוג שדורשת התאמת פיסית ומיומנותית (ודשנו בנושא בדיון על נשואים וריקודי זוגות). ואולי אותו גבר שמגיע ל"אטליז" לא חושב "שווה לא שווה" אלא מתאימה לי או לא? מתאימה מבחינה חיצונית (גובה משקל וכד´) והאם היא נראית חדשה או רקדנית טובה? ואולי הוא גם רוצה להכיר בחורה והוא בוחן אם היא מוצאת חן בעיניו? אני מניח, שיש מיעוט של גברים שמחפשים אקשן, אבל רובם מחפשים בת זוג מוצלחת ובהיכרות מענינת. יהיו כאלה שיאמרו שאני נאיבי אבל אני אומר אל תרגישו רגשי נחיתות. כמו שאשה נפגעת מהחלטתו של גבר לא להזמין אותה ("לא מספיק שווה") גבר יכול להיפגע מדחיה. וזה נכון גם בכיוון השני. קורה שגבר מזמין בחורה והיא זו שבוחנת אותו מכף רגל ועד ראש ומפטירה "לא". אז אלה הם החיים, וזה סימטרי, והכי חשוב, לא לקחת אישית. וכמו שגבר בוחן בחורה כך גם הבחורה בוחנת את הגבר. ואל תאמרי לי שתמיד אמרת כן...

MosheFromNY

New member
ל-בי תנסי את להזמין את בן זוגך

ממליץ לך לא לשבת בחיבוק ידים תבחרי את את בן זוגך לפעמים גם אני מתביש להזמין או חושש לקבל תשובה שלילית לא לכולם יש את הביטחון להיות המזמין חומר למחשבה

כל מה שאמרת נכון רק מה?

איך מישהו אחר (לא כולם בוחנים כמו באיטליז) ידע שאת מיטיבה לרקוד, כאשר את יושבת על הספסל וכנראה בשעת ריקודי המעגל לא יצא לו לראותך? בכלל בחורות לפמיניזם יש שני צדדים (כמו לכל דבר) ואיש לא אסר עליכן להזמין בחור שרוקד טוב או סתם כי אתן רוצות ללמד אותו איך לרקוד. לא נראה לכן שגם לבחורים יש לפעמים חששות מלהזמין ולקבל סירוב... ולבחורים עצה: אם בחורה מזמינה אותך לרקוד, אל תסרב! אם היא "חצתה את הרוביקון" והעיזה להזמין, מגיע לה לפחות סט אחד שתרקדו ביחד, אפילו אם לא "תכננת" לרקוד איתה.

ל-SHAFFAVI ערב טוב ונעים לך.

לדעתי יש מספר סיבות.הסיבה הראשונה היא כתוצאה מרבוי מספר הריקודים,כשנוצרים הרבה ריקודים ובעיקר ריקודים חדשים אז אם אין בן זוג קבוע ,יווצר מצב שאחד מבני הזוג לא ידע את כל הריקודים ואז אם הופיע איזה ריקוד שאחד מבני הזוג לא יודע לרקוד אותו אז בן הזוג השני זורק אותו וחושב שאולי הוא לא יודע עוד ריקודים.זהו לדעתי האופי של הישראלי/ות המכוער.אלא אם כן יש לו אינטרס מסויים מבת/בן הזוג.כיוון שהיתה תקופה שעשיתי הפסקה של כחצי שנה בריקודי עם אז לא ידעתי ואני עדיין לא יודע מספר ריקודים.כל פעם שלא ידעתי לרקוד ריקוד אחד תמיד במתקדמים זרקו אותי.לכן לא יכולתי להמשיך וללמוד את הריקודים שנוצרו אחר כך כי מי שרוצה לדעת את כל הריקודים חייב שתהיה לו בת זוג קבועה.את הבעיה הזאת אפשר לפתור אם חוזרים לחוגים של מתחילים ומתמידים עם אותה בת זוג לאורך שנים.יום אחד כאשר הלכתי להרקדה ליד ביתי והייתי בטוח שלא תהיה לי בת זוג ,כי הזוגות קבועים ללא שינוי הקל שבקלים,בדיוק שהתחילו ריקודי הזוגות ניגשה אלי בחורה ובקשה לרקוד איתי.רקדנו ואני מדי פעם לא יודע לרקוד ריקוד מסויים וכל פעם שאני לא יודע היא עוזרת לי ומכוונת אותי.כיוון שיש לי ניסיון רב של שנים השתלבתי ונהנתי אותו ערב.בסוף ההרקדה לזוגות שאלתי אותה תגידי לי לא מפריע לך שאני לא יודע את כל הריקודים.ואז היא עונה לי.אצלנו בלוס אנגלס אנחנו עוזרים אחד לשני.ואם משהו לא יודע לרקוד טוב אנחנו עוזרים לו ללמוד ולהשתלב בריקודים.בשבוע הבא אני אהיה בארץ ואם תבוא בשבוע הבא אני אהנה לרקוד אתך.השבועיים האלה היו הכי יפות בחיי בריקודי העם.

למעלה