זוגות קבועים
לדעתי, אחרי התפוצצות הידע בריקודי עם, כל אחד חושב עם איכות ההרקדה. לא די לו , בריקוד ובתנועה , אלא גם באיכות הביצוע. היום הצטרפו לרוקדים יוצאי להקות מחול, (ואין כמו פסטיבל כרמיאל , לעידודן) רקדנים אלה ממשיכים את "הופעתם" בהרקדה. סביר שהם יחפשו בת/בן זוג טוב. בעל ידע ויכולת ביצוע נאה. המדריכים בארץ כבר לא עובדים בסטים. אולי יש מעטים. לרוב מתחילים בריקודי מעגל כשעה + ואחר כך מתחילים בריקודי זוגות. אני קורא לזה בשיטת מכונת הכביסה. בהתחלה חימום והרקדה - עד שמזיעים כהוגן , ואחר כך - "ייבוש". תרתי משמע : יוצאים החוצה או עומדים על יד המאורר להתיבש. ומשמעות שניה , מתיבשים כל אלה , שלא השיגו בת זוג. הם יכולים לשבת ולצפות בקנאה באלה - שזכו למצוא פרטנר. והייבוש הזה יכול להמשך מעל חצי שעה. כי יש במיצבור הידע מאות ריקודי זוגות, שנלמדו בחוג, ואי אפשר לוותר עליהם. הוסף לזה עוד סיבה - החברה המתנכרת היום. יחסים חברתיים יבשים. מחפשים את התועלת שיש בחברות , ולא את האלטרואיזם, של לתת בלי לבקש תמורה. כמובן שאין להכליל. אבל היום בעידן ההפרטה : מבית הספר ועד בית האבות "אם אין אני לי מי לי ". יש בתי ספר למצוינות, ומעונינים שכל אדם יצירתי יתקדם ,במקסימום היכולת שלו. בלי להתחשב בסובב. להבדיל מהחברה הסוציאליסטית. כך התחלנו את חיינו בארץ. בקיבוץ ,בהכשרה ובעיר. כל ישראל חברים. בעבר - החברה דאגה לבודד/ה, שתהיה לו בת/בן - והיה מובן, שצריך לרקוד עם כל אחד ולא רק עם המובחרים. היום -שונה. כל טוב