בני לומד בכיתה קטנה בבי"ס רגיל

שרינה1

New member
בני לומד בכיתה קטנה בבי"ס רגיל

השנה הוא בכיתה ו' ולצערי, בשנה הבאה צריך לחפש מסגרת חדשה. הבנתי שהוא יעבור שוב ועדת השמה וככל הנראה יקבעו שהוא צריך כיתה קטנה. השאלהשלי - בעיר שבה אנחנו גרים יש תיכון רגיל (דתי) ובו יש כיתה קטנה - בי"ס מעולה אבל הילדים ממש לא לטעמי (בלשון המעטה) - גם אלו שלא בכיתה קטנה. ביררתי בעיר סמוכה והבנתי שקיים סיכוי ששם יפתחו כיתה קטנה בישיבה תיכונית רגילה, שרמת הילדים והבתים שמהם הם באים, יותר קרובים לחינוך אותו אני מחפשת. האם יש סיכוי שיאשרו לי לשלוח אותו לעיר הסמוכה או שאני אצטרך לנהל מלחמת עולם??? תודה מראש למי שיתייחס.

זהבה נ

New member
שרינה 1שלום לך ../images/Emo140.gif את נושא שיבוץ

תלמיד במסגרת ראוי להפריד מוועדת ההשמה כי הוא לא קורה באותו מעמד. ועדת השמה לתלמיד במעבר לחטיבת ביניים נערכת ע"פ החוק בכדי לבדק האם עדיין בנך זכאי ללמוד בכיתה מיוחד? את צודקת הדילמות שלך מתקיימות אצל כל הורה במצבך, אבל אצלי מתעוררות שאלות נוספות: אולי הוא יוכל להשתלב בכיתה רגיל? כיצד ניתן לדעת את תוצאות והחלטות של ועדת השמה שעדיין לא התקיימה? מה בנך מבקש/רוצה לעצמו, יש חשיבות רבה לבקשתו בגיל שלו? האם הוא מעונין ללמוד בכיתה רגילה או שהוא רוצה להמשיך בכיתה מיוחדת בחט"ב? ועוד... נושא השיבוץ בכיתות חינוך מיוחד אינו תלוי בנו ההורים ולא מתחשבים בבקשות שלנו כי השיקולים הינם מקצועיים בדרך כלל התאמת הקשיים של התלמידים בכיתה זה הקו המנחה בשיבוץ והאפשרות להסעה למסגרת המתאימה ביותר שהיא גם הקרובה ביותר. לעומת זאת נושא "הזרם" דתי/חרדי/חילוני הוא רק על פי החלטת הורים ובכך אולי יש לך במה להתלות. בהצלחה.

שרינה1

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif רבה על ההתייחסות

אין לי ספק שהוא יזדקק למסגרת קטנה יותר, הוא לא יכול לשבת בכיתה רגילה - הרמה שלו נמוכה. השאלה שלי היא האם יוכלו למנוע ממני לשים אותו במסגרת שהיא יותר לרוחי, אבל אינה בעיר שבה אני מתגוררת.

זהבה נ

New member
שרינה1 לא בוחרים מסגרת חינוכית

בשאלה האם היא יותר או פחות ניראית לך כאימא, השיקולים כפי שהסברתי קודם הם עניניים כמו למשל רמת התלמידים, הקשיים מהם הם סובלים, הבעיתיות של האקלים בכיתה יחס בן בנים לבנות וממש לא מהשיקולים של ניראה לך או לא. אני מאוד מבינה ללבך, אבל לך כיאמא תמיד יש אפשרות לבקש משהו אחר ואני אמינה ששוקלים אותו, מה גם שכעת מוקדם מידי לבדוק מה הרכב התלמידים בכיתות שיהיו בשנה הבאה הם עדיין לא מתהוות ומי יודע מה היה עד אז, מי תיהיה המורה וכדו'... אין לך ברירה אלאל להתאזר בסבלנות לפחות עד לאחר חג הפסח.

למעלה