בני מגיב בתוקפנות

מוזי22

New member
בני מגיב בתוקפנות

עינת שלום רב, בני בן ה-9 ילד מחונן וטוב. הבעיה שהמורה הזמינה אותי בשבוע שעבר לבית הספר. עוד לא התחילה שנת הלימודים והיא מתלוננת שהוא מגיב בתוקפנות לחברים. מה אני יכולה לעשות? אני לא מכירה אותו כילד אלים.

לשקף לילד גישה חברתית מקדמת

שלום רב, ילדים צעירים כמו גם אנשים בוגרים מגיבים לעיתים בתוקפנות. מתי? כאשר הם כועסים, מתוסכלים, שהדברים לא מסתדרים כפי שהם חושבים ורוצים שהעניינים יתנהלו ועוד. תפקיד המורה ליידע אותך. תפקידך להקשיב לה ולא להיבהל. לבית הספר דרכים וכלים משלו לעזור לילדים להתמודד עם תסכוליהם, חששותיהם ותגובותיהם השונות ולעיתים בלתי מתאימות לנסיבות לזמן ולמקום. מה שקורה בבית הספר אינו תלוי בך, אינו בשליטתך ומתוקף כך אינו באחריותך. עליך לסמוך על בנך, על המורים ועל היחסים ביניהם . הם יכולים ומסוגלים לנהל את קשריהם ולהתמודד. מה את יכולה לעשות? תוכלי להיות נוכחת וקשובה לבנך בבית. בלי ללחוץ ובלי לחקור תוכלי להקשיב מה עובר עליו בבית הספר. ולנהל שיחות בעדינות וברגישות. שיחות המלמדות אותו דרכים נוספות להתמודד עם תסכול. במקביל כל אימת שאת רואה /שומעת שבנך פתר קונפליקט – חילוקי דעות עם מי מהסובבים אותו בדרך מתחשבת, מתפשרת, בוגרת ושקולה אמרי לו ששמת לב ש... מאוד רצית לשחק במחשב וויתרת לניר. צפי במהלך השבועות הקרובים בבנך, שימי לב לגישה חיובית שלו לסובבים, לכישורים חברתיים בהם הוא משתמש כגון: הקשבה, אכפתיות, התפשרות, ניהול משא ומתן . ספרי לו מה ראית, מה שמעת ואיך הרגשת. כך הוא יכיר את עצמו כאדם המסוגל להתמודד עם תסכולים ואכזבות. ערכו העצמי יתחזק כילד שמאמינים בכוחותיו ורואים שהוא יכול. יש סיכוי שהוא יעתיק את המיומנויות וישתמש בהם גם עם חבריו לכיתה. בהצלחה, עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר.

למעלה