בני נוער מזייפים מחלות נפש כדי להיות טרנדיים

Lady Stark

New member
בני נוער מזייפים מחלות נפש כדי להיות טרנדיים

נתקלתי בכתבה מזעזעת במגזין ב"דיילי מייל" הבריטי.
הנה תרגום מתומצת שלה:

סקר חושף שמחלות נפש הם האביזר האופנתי הכי חם עבור בני נוער כיום.
בני נוער בבריטניה מזייפים מצבים חמורים כגון הפרעה דו-קוטבית, דיכאון וחיתוך עצמי, על מנת להיראות מגניבים יותר ולהידמות לסלבריטאים שמתמודדים עם הפרעות נפשיות.
אותם צעירים מעידים שסלבריטאים כמו קרי קטונה (אטומיק קיטן) ובריטני ספירס הייתה השפעה עליהם לאחר שדיברו בפתיחות על הבעיות שלהם.
בסקר שנעשה על ידי האתר mentaline.com, אחוז גבוה בשיעור 34% מהנשאלים, כולם בני נוער, אמרו ששיקרו בעברם על מחלת נפש.
מייסד האתר שערך את הסקר, ג'ספר בוש, אומר: "יותר מדי צעירים אומרים 'אני מדוכא' מהר מדי על מנת למשוך תשומת לב. אבל שנות גיל ההתבגרות הן שנים בהם אתם אמורים ליהנות מהחיים, ולא בשכנוע הסביבה שיש לכם בעיות קשות".
"זה מזעזע", הוא מוסיף, "שכל כך הרבה צעירים חושבים שמחלות נפש הן דבר אופנתי".
כמעט מחצית מהנשאלים שטענו כי לדעתם מחלות נפש הן טרנדיות, מרגישים כי להיות מוגדר כחולה נפש הופך אותם ל"מיוחדים", ואילו 24% מהנשאלים אמרו שזה פשוט "מגניב".

5 הבעיות העיקריות שזויפו היו:
הפרעות אכילה - 22%
פגיעה עצמית - 17.3%
התמכרות - 13%
דיכאון - 12.5%
הפרעה דו קוטבית - 9%

וזאת הכתבה.
http://www.dailymail.co.uk/femail/a...-faking-mental-illness.html?ito=feeds-newsxml

לצערי הרב, אחת מהחברות שלי הייתה כזאת

היא נהגה לכתוב בלוג ולהתמרמר בו על דברים שקרו, להקצין אותם ולהתלונן עלינו, חברות שלה. כל קטע שהיא כתבה הכריז שהיא בדיכאון והיא גם ניסתה לסגל לעצמה התנהגות מרוחקת ולפעמים ניסתה לפגוע בעצמה, באופן שטחי מאוד.
זה היה נוראי ורוב הזמן פשוט הרגשתי שהיא מנסה לחקות את המצב שלי.

Lady Stark

New member
אני מאמינה

שזיוף מחלות נפש הוא אמנם אקט ילדותי (ובינינו, דבילי ולא אחראי), אבל הוא נובע מבעיות רגשיות לא קלות. אנשים לא סתם מחפשים תשומת לב בדרך כלל. הם כנראה לא קיבלו מספיק חיזוקים בבית.

צריך להיות קצת מעורער כדי לזייף מחלת נפש

kasharel85

New member
אני מעדיפה להיות טיפשה

ככה אני לא אבין ולא אדע ולא ירגיש מהי מחלת נפש

אושרי

New member
מרבה חוכמה מרבה מכאוב

הטיפשים נהנים מהחיים ,מי שימציא תרופה להורדת רמת משכל
יקבל פרס נובל,מהטיפשים שהשתמשו בה.

דיברתי לא מזמן עם פסיכולוגית

וסיפרתי לה שנהגתי לחתוך את עצמי ושלמדתי קצת לאחרונה מה הסיבות לכך, והיא אמרה בביטול "אני חושבת שזה יותר עניין טרנדי". אאוץ' זה כאב

kasharel85

New member
אני חתכתי את העור

לא ורידים על הקוים הטבעיים שיש לי בגוף כדי שלא תשאר צלקת כי רציתי לודא שאני עדין חיה ואני לא בחלום כי קרו לי כל כך הרבה דברים רעים ברצף וזה נראה לי לא מציאותי ואחרי שעשיתי את זה גיליתי שזה בכלל לא כואב וחשבתי שאני חיה בחלום רע

פעם6

New member
רק לי הדיון הזה מעלה דמעות?

אני מצטערת אבל זה קצת מזכיר לי את כל דיון ה"פרו אנה" שמתפתח כל פעם מחדש, על בנות שעושות את עצמן או מנסות בכוח להיות אנורקסיות, ואני שואלת - זה באמת משנה?
והאנורקסיה היא רק דוגמה, זה תקף לגבי הכול. אני פשוט ממשיכה עם הדוגמה הזו כי הוא נוחה לשימוש.
כי אם מישהי מנסה בכוח להיות אנורקסית, אז אין לה בעיה? בעיני יש לה בעיה הרבה יותר גדולה מאשר מישהי שזה התגלגל מעצמו.. באיזה מצב היא צריכה להיות בשביל לרצות מחלה נפשית? נוראי.
מישהו שחותך את עצמו בשביל תשומת לב אז הוא סתם מזייף, אבל היי, מה הולך פה? הבן אדם חתך את עצמו בשביל תשומת לב - אתם באמת חושבים שהוא בסדר?
אין לי שום כוונה לתקוף אף אחד ואני מתנצלת מראש אם אני נסערת, אבל כאחת שהתחילה כ"וונאבי" זה מעציב אותי. במיוחד שרוב המלחמות שלי עם עצמי זה להתמודד עם לנסות להבין אם בכלל יש לי זכות להרגיש רע, או לקבל טיפול, או כל דבר אחר - כי אני הבאתי את זה על עצמי.
ואולי אתם צודקים ואני בכלל הטיפשה. לטיפשות באמת אין תרופה.

מסכימה איתך

אני למשל זמן רב הסתובבתי עם מועקה מאוד כבדה אבל לא ידעתי מה יש לי. רציתי שאנשים ישימו לב ורציתי עזרה אבל לא ידעתי איך לבקש ופחדתי שיצחקו עליי כי כלפי חוץ נראיתי בסדר גמור. אז גם אני חטאתי קצת בפייקינג. וזה נכון שצריך מצוקה פסיכולוגית מאוד גדולה בשביל לזייף מחלת נפש ולפגוע בעצמך.

אני חושבת שלכל אדם יש זכות לטיפול

אני לא אכנס לדיונים בנושא טיפשות ולמה עשית את זה, כי הנושא הזה רגיש לי מדי, אבל כמו שנאמר, גם מאחורי זיוף מחלות נפש, מסתתרות בעיות ותסביכים. לפעמים, מרוב זיוף, זה הופך להרגל, כמו אנורקסיה או פגיעה עצמית.
יש לכל אדם זכות להרגיש רע ולקבל טיפול. לא צריך לסבול לבד, עם כל בעיה שהיא.

Lady Stark

New member
פעם6

מצטערת אם הדיון הזה קשה לך. אני רוצה להבהיר שלא מדובר פה בהפרעה אמיתית שמתפתחת ממצב של רצון לפגוע בעצמך. אנחנו מדברים על טינאייג'רים שלמעשה ממציאים בעיות על מנת לשפר את מעמדם החברתי ומתוך התפישה המוטעית שלהיות מיוסר ואפל זה דבר "מגניב".
לפי מה שהבנתי מהכתבה לא מדובר בנערים ונערות שבאמת התדרדרו להפרעות נפש אלא רק טענו שהם כאלה.
לכן אני לא חושבת שמדובר בך.
תרגישי טוב יקירתי.

למעלה