בני עקיבא לילד??

ויווש

New member
בני עקיבא לילד??../images/Emo53.gif

היום התקשרו בערב לשאול אם אני רוצה שייקחו את הילד בן 9 לבני עקיבא בימי שבתות ופעם אחת באמצע השבוע. אני כמובן אמרתי כן, אבל אני מאוד חוששת. אולי לא יבינו את הדיבור שלו וזה יתסכל אותו ואותם. אולי הם לא יאהבו את זה שהוא לא יכול לשבת בשקט אחר הצהריים. בשבתות אמרתי שאני יתן לו רטאלין למרות שאני לא אוהבת את הכדור הזה כל כך אבל אני נותנת בלימודים שיהיה יותר רגוע. אז אני פוחדת שהוא יהיה שקט מדי. בקיצור אני לא יודעת מה לעשות. לנסות או לא? אני גם פוחדת שזה ימצא חן בעיניו ואולי אחר כך יהיה להם קשה איתו, והוא יתאכזב. אני לא כל כך יודעת מה להחליט. אולי מישהו כאן יכול להגיד לי? דרך אגב הילד בן 9 סובל מפיגור קל. הוא ילד מאוד תקשורתי, אבל הדיבור שלו משובש, רק מי שמכיר אותו טוב יכול להבין אותו.

ויווש יקרה

מה שלומך? לאן נעלמת לנו? אני מבינה בהחלט את החששות שלך, אבל אני מברכת את תנועת בני עקיבא על היוזמה, וחושבת שזה רעיון מקסים שהילד יילך לפעילויות איתם. אני רוצה לספר לך על פרוייקט נפלא בשם 'צמיד'. צמיד הוא פרוייקט של תנועת הצופים. כאן בת"א משתתפים בו בינתיים 30 ילדים מהחינוך המיוחד, רובם בעלי פיגור שכלי. הילדים האלו מוסעים מביתם לפעילות צופית, יוצאים לטיולים וצמודים לחונך אישי. קשה לי לתאר במילים את ההתרגשות של הילדים ואת החוויות הנפלאות שהם חווים, שלא לדבר על הערך המוסף שמקבלים חניכי הצופים שחונכים את ילדינו. אנחנו חושבים כעת להרחיב את הפרוייקט לילדים נוספים, ואני בהחלט ממליצה לך לנסות לשלב את הבן בפעילות דומה בבני עקיבא. האם מדובר בפרוייקט דומה לפרוייקט צמיד? כי רצוי כמובן שהילד יראה סביבו ילדים המוכרים לו. שימי את החששות בצד ויווש, בררי את כל הפרטים ותתאמי ציפיות עם רכז השבט ועם החונך וצאו לדרך. לדעתי מובטחת לכם חוויה מיוחדת במינה. בהצלחה, אורית

לדעתי

בררי אם זה מתאים לו ואם יש אפשרות להצמיד אלו חונך משם שילוה אותו ואם כן לכי עלזה אבל בדקי מה קורא בשטח, אך הוא מסתדר אם החברה כי לפעמים , לנו זה ניראה טוב אבל הילדי לא , נסי תקופה אם כדור וגם בלי ותראי היכן הוא עומד

אלה 2

New member
סליחה, אני רק אורחת כאן. ../images/Emo45.gif

אבל מורה בכיתה משלבת כבר 4 שנים ועובדת בתחום החינוך המיוחד בגילאים שונים כבר 10 שנים. אצלנו בכיתה אחד מ-4 המשולבים לוקה בדיבורו אבל ילד תקשורתי ואוהב חברה עם קצת רצון טוב, כולנו למדנו להבין את א. שהיום מנהל את הכיתה והוא רק בכיתה ב'... אם הילד ילך בשמחה, ויש רצון לקבלו מהצד השני- זה ילך! תאמיני בזה!
ב ה צ ל ח ה !

עמיקםרז

New member
../images/Emo51.gif

אלה שלום, תודה על התשובה המעודדת, ונשמח אם תמשיכי להשתתף איתנו בפורום. אנחנו בהחלט זקוקים גם לדעות של אנשי מקצוע בעלי ניסיון. תרגישי בבית!
ב ב ר כ ה , עמיקם

למעלה