בני עשרה

daneil6776

New member
בני עשרה

לא וזה לא על הספר! רצית לשאול האם ילדים בני עשרה יכולים לעסוק בוויקה כי אני קוראה הודעה וזה נראה כיאלו זה רק למבוגרים

ההגמון

New member
בני עשרה יכולים

לעסוק ולחקור במאגיה ובוויקה כאוות נפשם, אך לבגירים מהם (18+) אסור ללמדם, מתוקף החוק שאסור להמיר את דתו של קטין. זה אומר, שאתה יכול ללמוד מאתרים ומהאינטרנט, מספרים ומכל מקור מידע אחר. אבל אסור למורה אשר הוא בגיר ללמד אותך על כך, כי הוא עלול להסתבך.

ההגמון

New member
מספיק לי יום

בפנים בשביל שאני אתאבד. רק המחשבה על לבלות שבוע באחד מן הכלובים האלו מטריפה אותי.

ועוד משהו קטן,

הוריך יכולים להכריח אותך לא לעסוק בפעולות דתיות (טקסים,מפגשים וכיו"ב) כל עוד אתה קטין. זה לא ניסיון להרתיע או להפחיד אותך,רק שתהיה מודע לעניינים האלו. אף אחד לא יכול לכפות עליך במה להאמין,אך ניתן לכפות עליך את מעשייך הדתיים עד גיל 18. אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול פה.

לא, זה לא רק למבוגרים

כמו שכתבו כאן אחרים, עפ"י חוק, אין להמיר דתו של קטין ללא אישור הוריו. בנוסף, דת הוויקה לא מחפשת מומרים - מי שבא אליה בא מרצונו החופשי. הדת כן מעודדת חקירה עצמית ומעדיפים כי אנשים יבואו אליה בלב שלם, לאחר שחקרו ולמדו במשך כמה שנים. אין שום מניעה מבני עשרה לעסוק ולהאמין בוויקה, זו לא דת ל"מבוגרים בלבד" (אם כי יש אספקטים שלה שעדיף שצעירים ישאירו למתי שהם באמת מוכנים להם).

llkessem

New member
וויקה לא רק

"מעדיפה כי אנשים יבואו אליה בלב שלם" אלא דורשת זאת.

gwizard

New member
זאת לא הנקודה

אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה ואף אחד לא יכול למנוע ממך לעשות את זה, אבל אם ההורים שלך יגידו שאתה עכשיו הולך לישיבה ללמוד יהדות אז לפי החוק אתה לא יכול לעשות שום דבר בנדון.

האמת שהוא כן

הכל מסיום כיתה י' (ובלי קשר לגיל) אדם יכול להחליט שהוא פורש ממערכת החינוך ודרושה רק חתימה שלו. לא משרד החינוך, לא ההורים שלו, ולא כל העובדים הסוציאליים בעולם לא יכולים לאסור עליו לפרוש. זה כולל ישיבה. מעבר לזה, בכל גיל אפשר להתקשר למשטרה ולהגיד שהם מתעללים בך P:

RainBird

New member
בכיתה י'. גיל 16 זה אומר שעד אז הוא צריך לסבול את המרות של ההורים שלו, והוא מגיע לשלב שאם הוא מגיע לחוסר הסכמה עם ההורים- בגילאים מאוחרים שבהם הם לא חייבים לדאוג לו, הם גם לא ידאגו לו- זה הרבה יותר מורכב ממה שנדמה.

למעלה