בני שירות לאומי לא זכאים לנסיעות

בני שירות לאומי לא זכאים לנסיעות

אני בן שירות לאומי, משמע, קיבלתי פטור מצה"ל, ובמקום ללכת ללמוד, לסוע להודו, לעבוד, או להתבהם לי כמו משתמט החלטתי לתרום שנתים למדינה, אני קם כל בוקר בשש בדירה שבה גרים שמונה בנים, כדי להגיע לבית החולים שם אני ברצון רב, בשמחה, ובלי שום תחושת מרמור- עוזר לכל מי שצריך- אם זו בעבודות הרגילות, ואם בישיבה עם חולה כדי שיפרוק את מה שיש לו על הלב, אם בשליחות לקנות קפה לבוסית שאין לה רגע פנוי, ואם בהכוונת אנשים למקומות שונים בבית החולים, וכל זה אני עושה בשמחה, מתוך תחושה שאני צריך לתת משהו למדינה, שמשום מה צוחקת מאחורי גבי על כך שאני פשוט- פראיר. בתור בן שירות לאומי לעומת מישהו שעושה את אותו התפקיד שלי במסגרת צבאית- לי לא נותנים הנחה בפלאפל, לי אין הנחות בסנימטק, (יש בתי קולנוע שכן נותנים הנחות), מענק השחרור שלי נמוך מאד, ובכניסה לתחנה המרכזית בודקים את התיק שלי כמו לכולם, ולמרות העבודה הקשה שאני עושה ממשיכים לקרוא לי משתמט ולהפגין את חוסר החשיבות בעבודה שלי (כמאמר מישהו שדיבר איתי פעם "בלב שלם אני אומר לך שעדיף לך לעשות צבא כפקיד שלא עושה כלום במסגרת צבאית מאשר לתרום פי מאה במסגרת אזרחית). מעט המעלות בשירות הלאומי נעוצות בדירה שבה אני גר, תחושת התרומה, הסיפוק, וכן- הנסיעות חינם להן אני זכאי מפני שאני במקור מבאר שבע, אין לי שום תלונות, הבלגתי על הכל ובשמחה המשכתי לתרום כרגיל, אבל ברגע שהודיעו לי שאני לא אוכל לסוע חינם בתחבורה ציבורית, משהו התחיל לכרסם בי, וללחוש שמישהו אי שם במעלה משרד התחבורה אוכל תותים בשמנת מהכסף שנחסך מהאישורים של הנסיעות שלי! והכל בגלל שאני בן!, לבנות לא ביטלו את האישור של הנסיעות!, אפילו בנות מרמת השרון שמקבלות דירה בתל אביב! אפילו בנות מפתח תקווה שמשרתות בתל אביב- הן מקבלות נסיעות חינם, ואני לא!... אומנם אני אקבל החזרים של נסיעות, אבל ברור לכולנו מה זה החזרים- להסתבך עד בקבלות, אישורים שמתכווצ`צ`ים בארנק, והכתב נמחק מהם, ואז כל חודש אני מקבל עוד מאה שקלים למשכורת בערך כל חודש ועוד להסתבך עם כסף קטן, ואישורים, וקבלות והכל! הפוסט פורסם גם בבלוג שלי http://www.tapuz.co.il/Blog/viewEntry.asp?EntryId=940673

Wing Chan

New member
שמע, אני מעולם לא קראתי לחבר'ה

של שירות לאומי משתמטים או משהו כזה, כי בניגוד למשתמטים הם באמת עושים משהו בשביל המדינה. יש אנשים, כמוך אני מניח, שמסוגלים לתרום הרבה יותר במסגרת אזרחית וזה אחלה. עם זאת, אני מניח שיותר "תפור" בשכל של האנשים כאן שמה לעשות, חיילים (במיוחד קרביים) מתאמצים קצת יותר וטוחנים קצת יותר ורואים בית קצת פחות מאחרים (אני חייל, הנדסה קרבית) ואם יש פעילות (ותמיד יש כי אנחנו חיים במקום לא סימפטי) אז עוד יותר.

revengen

New member
אני חושב..שיש איזה שהוא משהו בדבריך

שהוא מוטעה מהיסוד.. כמובן, בניגוד לחרדים המשתמטים והחיים על חשבוני וחשבונך אתה כן מתנדב.. אבל במשפט הראשון שלך אמרת "קיבלתי פטור מצה"ל, ובמקום ללכת ללמוד, לסוע להודו" כלומר, להשתמט ולנסוע להודו זאת איזה שהיא זכות שניתנה לך וזה בסדר...אבל אתה עושה טובה שאתה לא עושה זאת... זה קצת מוטעה.. שלא תבין אותי לא נכון , אני כן מעריך את התרומה שלך..אבל אתה מתייחס לעצמך כאל אדם שעושה טובה למדינה שלו שהוא בכלל מוכן להתנדב למרות שיש לו את האופציה לא להתנדב.. עכשיו.. סיפרת כמה יתרונות יש לחיילים (הנחות, יחס נחמד..וכו' וכו'..) אבל בשורה התחתונה...אתה קם אולי ב6..אבל הם קמים ב5 כשבאים צורחים עליהם והם מחוייבים לעשות השכמה ומסדר.. הם אלה שנחלמים , שנכנסים לבוץ , שאוכלים מנות קרב דוחות במיוחד כשאתה אומנם לא מקבל הנחה בפלאפל אבל לפחות יכול לאכול אחד.. הם אלה שמתים , נפצעים , סובלים ... לא אתה..אתה יכול כל יום לחזור הביתה-מה מונע בעדך? הם לא..הם נשארים שבועות בבסיס מתים לחזור לבית שלהם.. אז כן...אני ואחריםכן מעריכים את התרומה שלך.. ושלא תבין אותי לא נכון לי אישית אין בעיה עם אנשים כמוך ..אני לא אדם מיליטריסת..ואני לא מתייחס בחוסר כבוד לאנשיםש לא התגייסו -אני מתייחס לכל אדם בכבוד שמגיע לו ואני לו מתייחס אחרת לאנשים כמוך.. אני כן נורא לא סובל דוסים שמבזבזים את כל החיים שלהם , לא מתגייסים , לא עובדים וכל זה כדי ללמוד כל היום ספר שנכתב לפני מיליון שנה.. זה נראה לי מגוחך.. ואחרי שםה לא תורמים ולא מוכנים להניד עפעף בשביל המדינה הם יוצאים במחולות ובהילולות ושורפים פחים כנגד הומואים חפים מפשע.. מטרת ההודעה שלי הייתה שתבין קצת, את הסיבה שלא נותנים לך את ה"כבוד" ואת "היתרונות" שלחייל כן נותנים..

למעלה