בננות, שאלה קשה לי אליכן:

שרונס

New member
בננות, שאלה קשה לי אליכן: ../images/Emo4.gif

אחד התאריכים שאנחנו יכולים להתחתן בהם הוא ה-4.11 בערב, שזה סוף יום השנה לרצח רבין. כמובן שלא הייתי חושבת להתחתן ב-3.11 בערב שזה הרי ערב יום הזיכרון לרצח. השאלה היא אם גם סוף יום הזיכרון אינו זמן יאה לחתונה. אני אתן דוגמא אחרת: בסוף יום הזיכרון לחללי צה"ל מתחילים את חגיגות יום העצמאות, כך שזה נראה לי בסדר שנתחתן בסוף יום הזכרון לרצח. אני יודעת שה-4.11 אינו התאריך הרשמי (העברי) של הרצח, אך נראה שרוב האנשים זוכרים את הרצח לפי התאריך הלועזי. האם העצרת בכיכר רבין היא בדרך כלל ב-3.11 בערב או ב-4.11 בערב? אם העצרת היא ב-4.11 אז כמובן שלא נערוך את החתונה באותו הזמן. מה אתן אומרות? וסליחה שאני מעלה נושא כל כך כאוב כאן...
שרון.

הילית*

New member
שאלה ממש במקום

אני אישית לא הייתי מתחתנת ב- 4/11 (ודרך אגב אני חושבת שהעצרות הן ב- 4/11). אני לא רוצה שכל החיים שלי כשאבוא לחגוג יום זה אז יהיה יום זכרון לכולם למשהו אחר, משהו כ"כ רע שקרה. לצערנו יש כ"כ הרבה ימים כאלו, למשל 6/10 שגם בו לא הייתי מתחתנת (ולזה נוסף שבן המשפחה שלי נפל במלחמה הזאת). יש מספיק ימים. לדעתי תמצאי יום בלי אסוציאציות כאלו שליליות.

שירי71

New member
אני לא זוכרת אבל

לא יודעת מה לומר לך - לדעתי אבל זה לא מבוסס... העצרת היא ברביעי לנובמר ולא בשלישי אבל כדאי לבדוק. אני אישית לא הייתי לוקחת את התאריך הזה(גם אנחנו חשבנו על השבוע הראשון של נובמבר במקור).

*שיר

New member
אני חושבת שהתאריך הזה קצת בעייתי ../images/Emo4.gif

תזכרי שזה יהיה מעתה והלאה יום הנישואים שלכם. למרות שזה לא התאריך העברי לרצח רבין, זה התאריך שכולם זוכרים. לכן, לדעתי, התאריך מעורר קונוטציות לא נעימות. אם יש לך אפשרות לתאריך אחר, הייתי בחורת משהו אחר.

שרונס

New member
OK, שכחתי שזה גם יהיה יום הנישואין

שלנו, מטומטמת שכמותי, ולכן התאריך הזה באמת לא בא בחשבון. תודה לכולכן! גם לכן קורה שמרוב תכנונים לחתונה אתן לא זוכרות שיש חיים גם אחרי החתונה? פשוט נשכח ממני העניין של יום הנישואין.
שרון.

הילית*

New member
אני מאוד חושבת על החיים שאחרי

חבר שלי רצה בהתחלה שנתחתן בספטמבר אבל אז אמרתי לן שאני לא מוכנה וזה בגלל שיש לי יום הולדת בספטמבר ועלול להיות מצב שעם השנים הוא ינה לי רק מתנה אחת.....

לפי מה שזכור לי עוסקים ברצח רבין

גם יום לפני וגם יום אחרי... אלו שלושה ימים שכולם עוסקים בזה.

galitm

New member
תאריך בעייתי לדעתי

בלי קשר לתאריך בו תיערך העצרת, ב- 4.11 חקוק בזיכרון כתאריך טראומטי (עבורי לפחות) ולדעתי לא כדאי לכם לקשור את יומכם החגיגי והשמח ביום כזה... בכל מקרה שיהיה במזלטוב !!

Sharon_1

New member
אני לא הייתי עושה בתאריך כזה, את לא

רוצה שככה יזכרו את החתונה שלכם, נכון?

שרונס

New member
החלטנו אתמול שזה תאריך ממש לא טוב

ולכן נתחתן בכל יום אחר שיהיה פנוי במשך אותו השבוע. כולכן צדקתן בכל הנימוקים. אלו פשוט דברים שלא חשבתי עליהם או שלא ידעתי (כמו מתי העצרות בכיכר רבין). אז מבחינתנו הנושא סגור ותודה רבה על העצות! שרון.

למעלה