בננות, שאלה קשה לי אליכן:

בננות, שאלה קשה לי אליכן:

יש לצביקה אחות, בת 25 בימים אלה. היא קצת מתפרעת עם הנושא של החתונה שלנו (בניגוד מוחלט וגמור לאחותי, בת אותו הגיל - סתם לשם השוואה), כלומר: היא עושה תסרוקת (עם תוספות שיער...), אצל ניסו כהן באיזה 700 ש"ח. היא הולכת למאפר באיזה 350 ש"ח היא הזמינה אתמול שמלה ב - 1800 ש"ח, והמדידות שלה מתחילות בעוד שבועיים (??!!.... הצילו....) וכששאלתי איך השמלה, במילותיה שלה היא אמרה, כמו שמלת כלה אבל בשחור כסוף מבריק כזה.... המחשוף הוא אותו מחשוף עמוק כמו של השמלה שלי, הגב חשוף, סטרפלס כמובן, מתרחב באיזור הישבן לחצאית פעמון, מסטאן שחור, עם שיכבת שיפון או טול או בד אחר בצבע שחור כסוף. מה אתן חושבות, התלהבנו קצת? יש לי הרגשה שהיא נורא צריכה תשומת לב, אבל בכל זאת, זאת לא החתונה שלה. מה עושים, אם בכלל יש משהו?

אתי@

New member
גם אחותי כזאת, אבל קצת פחות ../images/Emo8.gif

בגיל שלה (20) זה עוד קצת נסלח - כי כשהיא תתבגר היא תבין... (והיא גם לא מחפשת שמלות נפוחות...) הבעיה הכי גדולה כאן לדעתי, היא שהן לא מבינות שהן נראות מגוחכות, כאילו שהן בתחרות עם הכלה. וזאת תחרות שאין להן סיכוי בה - תמיד לכלה יהיה איזשהו זוהר שלהן אין... לדעתי את לא צריכה לומר כלום, אבל אמא של צביקה צריכה להיות מספיק עירנית ורגישה כדי להסב את תשומת ליבה לבעיתיות. ואם היא לא, אז צביקה צריך לעשות את זה - לטובת אחותו. בכל אופן, את לא צריכה לחשוש. לדעתי אין סיכוי שתהיה מישהי יפה ממך באותו ערב, ואם היא תלך על כל הטררם הזה, היא פשוט תראה מגוחכת ותעשה צחוק מעצמה!!!

אני לא חוששת שהיא תראה יותר יפה

ממני (אין כל כך סיכוי, בהתחשב בנתונים בשטח, וסליחה עם האכזריות...) אבל אני לא מעריכה את הגישה הזו, של התחרות הזו איתי ביום הזה, כשכל כך ברור שאפילו אם אני הכלה הכי מכוערת בעולם, צריך "לתת לי לנצח".... אמא שלה היא סיפור עצוב בפני עצמו, ובואי רק נאמר שהישועה לא תבוא ממנה. צביקה - הוא אומר שלא צריך להיות לי אכפת, לתת לה לעשות מה שהיא רוצה וזהו. אבל זה קצת מעיק. אחותי, שהיא בערך פי שמונים יותר יפה ממנה - ועשרים ק"ג יותר רזה (היא רקדנית, לא חוכמה...) רוצה פשוט חליפת מכנסיים, להתאפר לבד ושיער פזור. אני לא רוצה שאחותי תראה כאילו היא לא השקיעה בגלל אחות של צביקה, שהשתוללה. חוץ מזה שמעצבן אותי התחרות איתי....

אתי@

New member
את צודקת, אבל מכיון שאין לה סיכוי

בתחרות (ואני אמרתי את זה עוד לפני שידעתי שהיא באמת פחות יפה ממך), אז היא עושה צחוק מעצמה!!! לגבי אחותך - יש בחורות שנראות מדהימות גם בלי להתאמץ, ואם היא כזאת אז בכל מקרה היא תראה יותר טוב ואז באמת אין בעיה. אם היא לא מרגישה בנוח להתחיל להתקשקש, ואם היא לא מרגישה בתחרות, אז את לא צריכה להרגיש עם זה לא בנוח.

ליעל של צביקה ולכל הבנות "המאויימות

יש מקרים רבים בו אם החתן, אחות הכלה, אחות החתן ודומיהם עסוקים בלהראות מצויין. אז אתחיל ואומר: בתחרות משתתפים בדרך כלל שנים. צריך להרוויח למישהו ולהפסיד לאחר.. אני הייתי מתעלמת לחלוטין וזה לא היה מזיז לי כלל וכלל. ההתעסקות הזאת סביב : מה היא לבשה, או מה ההוא מוציא כדי לפוצץ קטנונית ומיותרת. יעל את צודקת, לא נראה לי שמישהו בחתונה שלך יראה טוב ממך ולו רק בשל העובדה שאת מרגישה כך. הכרתי מישהי בעבר שאפשר להגיד עליה משהו שאני הייתי אומרת על מעט מאוד נשים, היא פשוט מכוערת!! אבל מה זה מכוערת..חבל"ז, אף נשרי, עיניים בולטות, סנטר קטן ומוכנס, שיניי בקס באני, רגליים עקומות ועוד.. אתן יודעות מה? הגברת הנכבדה הזו בכל פעם שהיתה מסתכלת בעצמה בראי ראתה מלכת יופי. והיא, ראויה להתקנא באופן שבו היא רואה את עצמה. היא פשוט מאושרת. לסיכום: אנשים שנכנסים למצבים פאתטיים דוגמת מה שיעל של צביקה תיארה אינם ראויים להתייחסות, עצם העובדה שמתייחסים אליהם, אנו מאדירים אותם ותחושת האיום יוצרת היזון חוזר של שנאה, קנאה, ומתחים מיותרים. וזה, מבלי להזכיר את האמהות של החתנים. במה שקשור אליהן תהיו יפות ותשתקו.......

התיחסות אחת סופית לכווווולן, בשביל

לסגור את בנושא: 1. אני לא בתחרות עם אחות של צביקה. היא בתחרות עם עצמה. 2. אני לא חוששת שהיא תראה יותר טוב ממני. גם אם היא היתה קלאודיה שיפר, זה לא מה שמפריע לי. מה שמפריע לי זה חוסר הפרגון מהצד שלה, שמתבטא בדרך הזו, של לבישת "שמלת כלה בשחור" על פי הגדרתה. 3. אין לי שום כוונות לשפוך עליה שום דבר, לא יין ולא מיץ. זה נאמר בבדיחות הדעת, בהמשך לדברים שנאמרו כאן לפני כמה שבועות בקשר לאורחות בלבן. 4. לא פתחתי את הנושא בפני אף אחד חוץ מצביקה - שיודע עלי הכל, כמו שצריך להיות, גם אם משהו מפריע לי, והפורום הזה, שנועד לדברים האלה. ולכן, כל ההערות בעיניין יצירת רגשות אפלים אצל אחות או אמא של צביקה הם לא רלוונטיים. 5. "ההתעסקות סביב מה שהיא לבשה היא קטנונית ומיותרת" - מה אני אגיד לך אתי, אני מופתעת מהתגובה הזו שלך. כל ההתעסקות סביב איזה שימלה, איזה סנדלים, איזה אולם, איזה די ג´יי איזה מאפר/שיער/ מעגל מתופפים/גרביונים כן או לא היא קטנונית ומיותרת. הרי מה שחשוב זו האהבה שאנחנו חוגגים, נכון? אבל זה בדיוק מה שאנחנו עושים פה. מתעסקים עם הדברים הקטנים שעושים את ההבדל הגדול. סליחה שמיצמצתי.

*שיר

New member
אתי@ צודקת- עדיף שלא תתערבי

את יכולה אולי לרמוז לצביקה שירמוז לאמא שלו שהילדה קצת נסחפת. אין חשש שהיא "תאפיל" עליך, היא רק תצא מגוחכת מכל העניין. ואנקדוטה קטנה לסיום: חתונה של חברים שלנו. אחות החתן, בחורה בת 25, בלונדינית עם גוף פצצה החליטה גם היא "שהיא הולכת על זה בגדול" ודופקת הופעה. היא סיפרה לנו איך היא קנתה שמלה יקרה להחריד באיזה מקום פלצני ולא הפסיקה להשוויץ בזה. ובחתונה, לפתע, הופיעה מישהי עם שמלה זהה (!!) לשמלה שלה... היינו כלכך מאושרים מזה, כולם כלכך צחקו עליה... זו היתה נקמה ממש מתוקה ...

אהבתי את הסיפור.... הלוואי...

האמת שאני לא רוצה שהיא תתבאס בסוף. רק חבל לי שהיא לא מבינה מהתחלה שהיא עושה שטויות. לגבי אחותי - היא אכן ילדה יפיפיה, ולא כל כך אכפת לה איך היא מתלבשת, ולכן לעיתים היא נראית קצת מוזנחת. בכל אופן, אני יוןדעת שבחתונה היא תראה טוב, אבל בטח לא תלבש שימלת נשף כלתית. תארו לעצמכם מה היה קורה אם היא היתה הולכת על צבע בהיר בשמלה, ורוד או שנהב???? היים הייתם שופכים עליה כוס יין אדום בעצמיכם?? נראה לי שהייתי מארגנת איזו התנקשות קטנה...

נופר30

New member
יעל של צביקה אם מותר לי

אומנם אני פעילה פה מדי פעם עם העצות שלי ואני יכולה ממש להבין אותך אבל יקירתי יש לך עוד הרבה דברים יותר חשובים להתעצבן עליהם ביום הזה אל תוציאי אנרגיות על זה כנראה שמשפחתו של צביקה היא מהמשפחות של רוצות להראות ( ולא התכוונתי משביצות ) לדוגמא איפה שאני גדלתי הלבוש הזה אמר שהם ממש מאושרים מהאירוע הזה עד שהיא מוכנה לשלם המון כדי להוכיח את זה ( לכי תביני אותם)ואולי הוא האח האחרון שמתחתן הראשון והן רוצות להשביץ בוץ אז לא תמיד מה שנראה הוא מה שהוא אני לא חושבת שהיא מנסה להתחרות בך ואני גם לא חושבת שהיא תצליח ואתן לך דוגמא אני הוזמנתי עם בנזוגי שיבד"ל ( שאולי יום אחד ארשום פה את רישומי חתונתנו) לחתונה של חברים התלבשתי יפה ( לא יותר מדי ) והוא לא אמר כלום רק כשהגעתי לחתונה פתאום ראיתי שאני בן הבודדים שהיו לבושים מהודר ( והרי אני לא הכרתי את הכלה כך שאי אפשר להאשים אותי בנסיון גניבה ) פשוט אנשים שונים רואים את החיים בצורה שונה אם תראי את זה ככה תביני שמי שיצא עם נזקים זאת היא ( הפסד כספי גדול ) וזהו הרבה בהצלחה

תודה על העידוד. לצערי, כל הנקודות

המקילות שהעלית לא רלוונטיות - והלוואי והיו.... הוא הבן הבכור והיחיד (הם שני ילדים, אח ואחות), הם מעולם לא היו קרובים במיוחד, המשפחה באופן כללי לא מתלבשת מהודר אן מסוגנן ביום יום, וגם לא בארועים שונים בהם ראיתי אותם, כמו ימי הולדת וכו´. אני יודעת בביטחה שיש פה את הקטע של לדפוק הופעה. יתכן אמנם שזה לא מכוון כדי לעצבן אותי - אני מאד מקווה שלא... אבל ההשקעה ההיסטרית שלה וכל ההתעסקות הזו בחתונה - היא חיפשה שמלה באותה אינטנסיביות שאני חיפשתי שימלה. היא עשתה תסרוקות ניסיון, ואיפורי ניסיון, ונראה לי שהיא קצת מתלהבת מהקטע יותר מידי. כל התקופה הזו ההתעסקות המוגזמת שלה לא הפריעה לי, עד שזה הגיע לשימלה, שעל פי תאורה שלה עצמה נראית כמו שמלת חתונה,רק בשחור. אני חושבת שזה לא ראוי להתלבש ככה, וזה לא מנומס אפילו. אני בטוחה שביום החתונה זה לא עיניין אותי, ורק אחרי זה, בתמונות, אני אתעצבן לי בשקט. יש דברים שלא צריך לומר, זה צריך להיות ברור, וזה עיניין של נימוס בסיסי.

אתי@

New member
רוצה עידוד???

אני כבר שמעתי על כלה שלבשה שמלה ורדרדה, ואמא של החתן כמעט קנתה בעצמה שמלה ורודה. בסוף היא לא קנתה אותה כי היא הבינה ברגע האחרון שזה לא לעניין והחליטה להתאפק! מה את אומרת על זה??? לדעתי - זה קודם כל פתטי...

זה אכן מגוחך. אני לא ממש יודעת מה

לעשות, ונראה לי שאין מה לעשות כבר, כי היא כבר הזמינה את השמלה. בכלל - כל המשפחה הזו גורמת לי לינשוך את שפתי יותר מידי פעמים...

אתי@

New member
לא הבנתי למה אמא של צביקה לא מתערבת

וכמו שאמרתי מקודם - זה לא רק שהיא לא תעמוד בתחרות וברור שאת תיראי הרבה יותר יפה ממנה, אלא שהיא גם תיראה מגוכחת ופתטית, וזו כבר הנקמה המתוקה שלך...

אמא של צביקה זה סיפור אחר, ארוך

מייגע וכואב. בואי לא ניכנס לזה כאן. בוא רק נגיד שאין עם מי לדבר. אני גם לא מחפשת נקמות, רק מתעצבנת מטיפשותם של בני האדם שסובבים אותי - ושאין לי דרך לסנן אותם.

*שיר

New member
יעל, בואי ואספר לך מה בן זוגי

חוזר ואומר לי שברגעי המשבר האלה (ותאמיני לי שיש הרבה): כשכל מיני סובבים אותי מעצבנים אותי או פתאום נעלבים לי מכל מיני סיבות בקשר לחתונה, הוא חוזר ומזכיר לי שמדובר בארוע שנמשך כמה שעות ומטרתו לשמוח בשמחתנו. ועל כן, מה שיותר חשוב מכל הפרטים הטכניים זה שתהיה אווירה של שמחה ושכל מי שיבוא יבוא לשמוח בשמחתנו. לכן, צריך לשמור את אווירה טובה לאורך כל הדרך עד לחתונה, גם אם יש דברים שמעצבנים אותנו. חשוב מאוד להפנות חלק מהאנרגיות מהסידורים הטכניים גם לעניינים הפסיכולוגים. כלומר, אם מעצבנים אותך, לנסות לקבל את זה ברוח טובה, ולנסות להתפייס ולשמור על רוח טובה בין הסובבים, כדי לא להגיע מותשים נפשית ליום החתונה. (אני לא אומרת שזה קל לביצוע, בכלל לא, אבל תנסי לחשוב על זה מדי פעם)

למעלה