בננות

הילית111

New member
בננות

ערב טוב יש לי לא במקרר אשכול של כעשר בננות שנקנו לפני כמה ימים ויש עליהם כבר את הכתמים השחורים האלו מה שאומר שהם בדרך להתקלקל וחבל לי לפי הצריכה שלי כיום בערך בננה ליום הסוף של הבננות האלו יהיה לזריקה אנו מקלפים ואוכלים או מרסקת לקטן בננה למרות שהוא לא מתלהב וזה בקושי שתי כפיות ליום אין לי כרגע זמן להשקיע בכל מיני מאפים עם בננות... יש לי תינוק קטן שדורש המון צומי... מה ניתן לעשות כדי להימנע מזריקה? אם אני אשים עכשו במקרר הם יתקלקו ? אולי להקפיא? אם מקפיאים זה כדי להשתמש בשייקים שהתחלתי לעשות מאז הבלנדר שלי.. אם מקפיאים צריך לקלף ולחתוך לחתיכות או אפשר רק לקלף ולהקפיא שלם? האם לפני ההקפאה צריך לטפטף לימון ? חשבתי אולי להשאיר את הבננות בחוץ אבל לשים אותן בקופסת לוק אנד לוק גדולה שיש לי בתקוה שזה יעכב את הבשלתן... תודה

צפנתי

New member
להקפיא

אין פיתרון אחר ואין עיכובים מניסיוני...כשהן מחליטות להבשיל כלום לא עוצר אותן. לא מיץ לימון ולא כלום. אני פשוט מקלפת ושמה בשקית ניילון רגילה וזורקת למקפיא. אם צריך לחתוך בהמשך (לעוגות, שייקים וכו') אפשר לחתוך גם כשהן קפואות
כי הן לא ממש מתקשות בגלל תכולת הסוכרםי הגבוהה.

הילית111

New member
תודה מה שלומך ?

את מקלפת אותן ישר כשאת מביאה הביתה מהסופר ? לצערי נאלצתי לזרוק...

צפנתי

New member
לללאאא לזרוק!!

בדיוק את אלה שאת רוצה לזרוק-קלפי והקפיאי. לא מקפיאה ישר מהסופר. מה שראוי לאכילה-לאכול בכיף או לכל שימוש אחר. מה שבשל יתר על המידה-לקלף ולזורק לשקית במקפיא. זה מחכה שם לשייקים קייציים, עוגות בחושות, לחם בננות וכו'. לשימושים האלה גם הבננות המכווצצ'ות ביותר נותנות מענה מצויין.

מה בננות? לנשים אסור לאכול בננות

איש דת מוסלמי דת אוסר על נשים לאכול פירות וירקות הדומים לאיבר המין הגברי. קובע: הבעל או אחד הבנים צריכים לקצץ אותם לחתיכות קטנות עבור הנשים בבית. הסיבה: גרימת עוררות מינית אצל נשים. עכשיו יש בעיה רצינית. נניח שהאשה מתחשק לה לאכול בננה או גזר ואין אף אחד בבית או שהיא ערירית, מה עושים ?

להקפיא לשייק, או להכין עוגת בננות

בכדי להקפיא להכנת שייק עתידי אני חותכת ל3-4 חתיכות ושמה בשקית במקפיא. כשמכינים שייק פשוט זורקת את החתיכות.למג'ימיקס עם כמה תמרים, כוס חלב וכמה קוביות קרח יוצא להיט שמעתי שיש כאלה שמקפיאים את הבננה שלמה ואוכלים אחרי זה הם טוענים שזה מעדן בקיץ.... אבל לא ניסיתי (כלומר הקפאתי אבל לא היה לי אומץ לאכול וזרקתי כמו שזה...) אפשרות נוספת זה להכין לחם בננות, שזו בעצם עוגת בננות. מקווה שאני זוכרת את כל המצרכים: 100 גר' חמאה, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר (מערבבים הכל או מקציפים לתערובת בהירה). מוסיפים: 2 כוסות קמח, 1 אפיה, 1 כפית ת וניל, 4 בננות בשלות מעוכות, כוס אגוזי מלך/פקאן. אופים 20 דקות בתנור שחומם היטב ל180 מעלות. אפשר בתבנית אינגליש קייק (ללחם בננות), בתבנית עוגה רגילה, או בתבנית מאפינס. יוצא להיט. אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא ואת הסוכר בדבש. בהצלחה!

שרשור הקמצניות

כבר שלושה ימים דנות מה לעשות עם הבננות המסכנות, להקפיא, לשמור, לא לזרוק, מה זההה כולללה בננות לא יהלומים.

צפנתי

New member
מי שקונה פעם בשבוע בננות...ולא כולן נאכלות..

בסופו של דבר זורק הרבה מאד בננות במהלך חייו. לא חבל? הידעת? בעולם המערבי זורקים כחצי מכמויות המזון ע"י צרכן הקצה בשרשרת (כלומר אני ואתה שקונםי בסופרמרקט, בשוק וכו'). אם היינו זורקים רק 90% ממה שאנחנו זורקים כעת, זה היה פותר הרבה בעיות משאבים שצפויות לפתחנו עד עוד כעשרים שנה. (האוכלוסיה ממשיכה לגדול אקספוננציאלית אך המזון כבר לא, אין ולא צפויות כנראה התפתחויות טכנולוגיות דומות לאלה שעשו את הפריצות הגדולות בחצי מאה האחרונה בתפוקת המזון). אני כבר לא מדברת על כמויות המים שמושקעות לגדל כל פרי, ירק ובשר שאתה אוכל. לזרוק קילו אחד של תירס לפח (לא מצאתי בננות לצערי) הוא לזרוק גם את 900 הליטרים שהושקעו בגידולו. (כן, 900 ליטרים של מים ליצירת 1 ק"ג תירס או תפוחי אדמה). אני אישית לא מבינה למה שימוש מושכל ומכבד למשאבי כדור הארץ שקול לקמצנות. אתה לא מתקמצן על איכות הסביבה של הכדור עליו אתה חי? למה? יש לך עוד אחד רזרבי לעבור אליו, כשנגמור לנצל, לייבש ולהרוס את זה שאנחנו חיים אליו? גלה לי איפה הוא
אני גם אבוא

טובה ב

New member
מאפינס בננות ושוקולד

הבטחתי בשבוע שעבר מתכון, אבל היה לי קושי טכני עם האתר שלנו, אז הנה אני מתפרצת לשיח שלכם על הבננות המשחירות עם המתכון, שהכי מתאים לו בננות בשלות. תספרו איך יצא, אני עוד לא נתקלתי במישהו שלא אהב אותם, כנראה בגלל חתיכות השוקולד.

מאמא יוקרו בננה

טוב טוב אחד בננה במקרר משתי בננה על העץ. - כולנו דיירים זמניים על כדור הארץ שיסיים את חייו בהתנגשות עם אסטרואיד בשנת 2036 - האיראני הגמד יוריד עלינו איזה פצצה נחמדה. - השמש תשרוף את כל הדלק הגרעיני שלה. כך או כך הלך עלינו..אכול ושתה כי מחר נמות

צפנתי

New member
כלומר אתה מחרב כל מקום בו אתה "זמני"?

משחית וגוב ציוד מבתי מלון והארחה כי אתה במלון "אורח זמני" וכי "מחר תמות"? השחת והשמד כי מחר תמות? אתה תשאיר ערמות זבל וגועל נפש לדורות הבאים כי "מחר תמות"? מקסים
מצידך.

הילית111

New member
צפנתי אהבתי מה שכתבת

ולמדתי המון מסכימה איתך בכל מילה כרגיל דברי חכמה אני אבקש מהחצי בשישי לא לקנות יותר מחמש בננות נקודה אגב מכירה את השק בננות שהזכירו פה ? נראה מעולה השאלה אם זה עובד

הילית111

New member
תודה יקרה שבוע טוב

ושנה אזרחית טובה לך ולמשפחה שלך וכמובן לכל החברים פה בפורום אני לומדת ממך המון מסכימה איתך מאוד לגבי נושא החיסכון ולא רק בגלל הכיס פעם לא הייתי בגישה הזו ואני מתחילה לאמץ אותה בכל מיני תחומים

למעלה