בנקים עמלות, תוספת שער יציג וכו'

בנקים עמלות, תוספת שער יציג וכו'

מישהו פה העביר סכומים משמעותיים של כסף מישראל לקנדה דרך הבנק? יש משהו שאני לא כל-כך מבינה. לא מזמן יצא לי לקנות צ'ק בנקאי על סכום בדולרים זה היה בזמנו 230$. בגלל שזה היה במרץ והדולר הקנדי היה ברצפה (2.67 לפי היציג) שילמתי 640 ש"ח שכללו גם עמלת המרה 6.7 דולר אמריקאי (3.44 שקל לפי היציג) ועוד עמלה על צ'ק בנקאי בסך 8.5 דולר אמריקאי (3.44 שקל לפי היציג) חישבתי הכל כמה פעמים ואיך שלא חישבתי יצא שחוץ מזה לא היו הפתעות והסכום ששילמתי היה בדיוק מה שהייתי צריכה לשלם (אולי בתוספת של עוד חצי שקל בגלל השער הרציף שמשתנה במהלך היום אבל לא שונה בהרבה מהשער היציג). כלומר שהסכום ששילמתי חושב לפי השער היציג פחות או יותר. עכשיו אני פתאום מגלה שבנוסף לעמלת המרה של 0.19% (מינימום 6.7 דולר) ובנוסף לעמלת העברה של הכסף לקנדה (מקסימום 170 דולר אמריקאי) יש בכלל עמלת שער שהיא תוספת לשער היציג

אני כל הזמן חשבתי שהסכום שמשלמים נקבע לפי השער היציג/הרציף ואז מוסיפים רק עמלת המרה ועמלת העברה וזהו. לפי האתר של בנק הפועלים אם אתם ממירים היום כסף בנתב"ג אז כל דולר קנדי יעלה לכם 2.83 במקום 2.76 (יציג) שזו תוספת של 2.5% על השער היציג. לא ברור לי אם זו תוספת כל-כך גדולה בגלל שעמלת החליפין כרוכה בזה ושחוץ מזה הם פשוט מנצלים את המסכנים שנזכרים ברגע האחרון ולכן מרשים לעצמם לסחוט עוד כסף.

מישהו מכם נתקל גם בתוספת שער המרה ואם כן, איך הצלחתם להפחית?

אצל חלפנים במרכזי הערים משיגים שער יותר טוב

וגם אפשר להתמקח בייחוד בסכום גדול. לחלופין קני דולרים אמריקאים והמירי אותם בקנדה לדולרים קנדיים.

ואיך זה יעבוד?

מבובר בסכומים משמעותיים של מאות אלפים. אני אבוא אליהם עם מזוודה עם כסף?

וחוץ מזה מאיפה יהיו להם כל-כך הרבה דולרים לתת לי?

למעלה