בנק או בית השקעות

SuperRed

New member
בנק או בית השקעות

אני טירון בתחום שמעוניין להשקיע בתעודות סל לטווח ארוך מאוד (מספר שנים). אני מבין שלשם כך עלי לרכוש את התעודה דרך בנק או דרך בית השקעות. אני מבין שעל הרכישה ישנה עמלה, וכן ישנה גם עמלת אחזקה (לבנק או לבית ההשקעות) ודמי ניהול (למנפיק התעודה). השאלות שלי הן: 1) מהו סדר גודל של עמלת הרכישה. האם היא ניתנת למיקוח? האם יש הבדל הין בנק ובין בית השקעות? 2) האם יש קשר בין האיתנות הפיננסית של מנפיק התעודה ובין רמת הסיכון של התעודה? או שרמת הסיכון נגזרת רק מסוג התעודה? 3) כיצד יש לבחור ממי לקנות את התעודה? מהם השיקולים? האם ניתן לפתוח חשבון השקעות אצל מי שמנפיק את התעודה? האם זה יחסוך חלק מהעמלות? האם עדיף לרכוש דרך בנק בגלל האיתנות הפיננסית שלו? תודה!!!

מאור ג

New member
תשובות

לפני כמה חודשים סיימתי קורס ניהול השקעות בברוקרטוב ומדברים שם הרבה על שימוש בתעודות סל בתיק השקעות. ההנחה היא שקשה לרוב האנשים לבחור את המניות הנכונות , ככה שאי אפשר לנצח את השוק ועדיף להיצמד אליו עם תעודות סל. אחר כך גם פתחתי דרכם חשבון בבית השקעות ככה שגם הרווחתי עמלות מאוד נמוכות בהשוואה לבנק (0.12% למניות ותעודות סל), ללא דמי ניהול וכל מיני גניבות שהבנק לקח עד היום!!!!!1 1. כמו שאמרתי..עמלת רכישה של 0.12 (לעומת 0.5% ששילמתי בבנק הגנבים!) זה נראה לי בסדר גמור. אין דמי ניהול וכאלו. 2אתה צריך להסתכל על 2 סוגים של סכנות פה: סיכון של ההשקעה - אם אתה משקיע בברזיל או שווקים מתעוררים יש סיכון בהשרעה שם. סיכון של תעודה - שהמנפיק יפשוט את הרגל ולא תקבל את התמורה. התעודות מונפקות על ידי בתי השקעות גדולים ולכן בעלי דירוג יחסית גבוה, ככה שהסיכון פה נראה לינמוך. 3. אתה צריך לבחור תעודה לפי הדמי ניהול וחלוקות דיבידנדים באופן עקרוני ממליץ ללמוד את זה יותר לעומק!

למעלה