בנק לאומי למשכנתאות

אוסנת123

New member
בנק לאומי למשכנתאות

שלום לכולם, העברתי לאחרונה תלונה רשמית למפקח על הבנקים ולנציב קבילות של בנק לאומי למשכנתאות לגבי בעיה חמורה שהיתה לי הבנק במהלך לקיחת משכנתא. התלונה כללה תביעה להחזר כספים בגין משכנתא שלא נלקחה בסופו של דבר. האם מישהו יודע אם בכלל מישהו שם יעזור לי? בינתיים כל מה שקיבלתי היה מכתב שמטפלים בבקשתי - זה הזכיר לי עוד כמה מקומות שכתבו ולא טיפלו. מישהו התנסה בתלונות מולם בעבר?

אוסנת123

New member
סיפור המעשה בקצרה

זה היה סיפור ארוך ומייגע (כחודש...) אני אנסה לקצר. קיבלתי הצעה אטרקטיבית למשכנתא מלאומי למשכנתאות והגעתי אליהם כדי לפתוח תיק עם כל המסמכים המתאימים (חוזה ומסמכים נלווים). הפקידה צילמה והפנתה אותי מיד לנוטריון, טאבו, שמאות, ביטוחים וכל יתר הבירוקרטיות. מהלחץ שהריבית תעלה (היו ימים סוערים) תוך יום וחצי סיימנו את הכל (כולל רישום הערת אזהרה בטאבו לטובת הבנק) וביום חמישי אחה"צ מסרנו את כלל תכולת התיק לבנק. הפקידה בבנק הבטיחה שביום ראשון תעדכן אותנו מתי נקבל את השיק. לאחר מספר ימים חזרה אלי ועדכנה שיש בעיה עם אחד המסמכים בתיק (מכתב החרגה). מרגע זה והלאה החל ויכוח בין הבנק, עורכי הדין שלנו (2) עורכי הדין שלהם ובנק הפועלים (מוציא המכתב) ועוד רבים וטובים לגבי הניסוח של המכתב. שלושה שבועות המצאנו בפני לאומי למשכנתאות כל דבר שרצו אך שום דבר לא הספיק והם המשיכו לדרוש. בינתיים הם גם העלו לנו את הריבית אז בכלל היה שמח. נציין גם שהאדיבות של הפקידים בבנק - מהם והלאה!! אחרי חודש של טרטורים כשכבר עבר מועד התשלום עפ"י החוזה התקשרתי והודעתי לבנק שאיני מעוניינת לקחת מהם משכנתא. לקח להם עוד שבוע לשחרר לי מכתב לביטול הערת האזהרה. בלית ברירה פניתי לבנק משכן אשר בשמחה תוך 3 ימים ובאדיבות אין סופית העבירו לי שיק על המשכנתא!!! אני לא מוכנה לוותר ללאומי בסיפור הזה! חוץ מכל עוגמת הנפש, הטרטורים, הפסד זמן, נסיעות, אובדן ימי עבודה וטלפונים באורך הגלות זה גם עלה לי כסף (נוטריון, רישום וביטול הערת אזהרה, ביטוחים ועוד כמה דברים קטנים) אני מנסה לברר אם לעוד מישהו היה קטע דומה ולהבין אם להתארגן לתביעות קטנות או שהמפקח על הבנקים באמת יעיל בקטע כזה.

נבוך

New member
כל כך אופייני...

אפרת, אין לי הכרות אישית עם בנק זה אך הסיפור שלך הוא פשוט אופייני למערכת זו. לעניות דעתי, הבנק יטען (ואולי בצדק) כי עליו להבטיח את עצמו (כספו), לא ברור לי בדיוק מהו המכתב מבנק הפועלים עליו היתה המחלוקת אך האם כל הנושא הזה של מכתב כזה או אחר מבנק אחר לא עלה בזמן הדיון בתנאים לקבלת הכסף ?? האם לבנק לא היה טופס סטנדרטי עליו היה צריך הבנק השני לחתום ?? במידה ומשפטית לא היתה לבנק סיבה לגרור אותכם בדרך היסורים אותה עברתם בית המשפט סביר להניח ויעניש את הבנק לפחות בנזק הישיר שנגרם לך קרי הוצאות כאלה ואחרות... על עוגמת נפש קצת קשה לקבל פיצוי אבל אולי במידה והטיעונים יהיו טובים ומאחר ובכל זאת מדובר בגוף כלכלי גדול מול אזרח קטן יעניק בית המשפט איזה שהוא פיצוי לדוגמא. מומלץ כמובן לפנות בתחילה במכתב דרישה להנהלת הבנק תוך ציון "מבלי לפגוע בזכויות" ולהקציב להם זמן סביר למתן פיצוי/מענה... מתשובתם המתוחכמת בודאי גם תביני את עמדתם ו/או טיעונים שהם יכולים לעלות להגנתם במידה ותחליטי ללכת להליך משפטי. מקווה שעזרתי במעט. *** אין באמור לעיל משום עיצה מקצועית, והכותב אינו עוסק בעריכת דין, כל הפועל בהסתמך על האמור מעלה עושה זאת על דעתו האישית בלבד ***

אוסנת123

New member
נכון. אבל...

כל הדברים נכונים וברור לי שהבנק יגיד שהוא בסך הכל הגן על עצמו (ועלי...) אבל בבנק משכן ראיתי איך אפשר לעשות דברים אחרת - ז"א: קודם לשלוח את החוזה ואת נספחיו ליועצים המשפטיים של הבנק ורק אז לקבל מהם הנחיות לפעולה ולשלוח אותי להביא את שאר המסמכים שכרוכים בכסף וברישומים סבוכים בטאבו. מבלי להכיר את הסיפור שלי עם לאומי הם לא נתנו לי להזיז אצבע לפני שקיבלו אישור משפטי שהכל תקין בתיק. אם היתה איזושהי בעיה עם המכתב יכלו להגיד לי ולא לשלוח אותי מיד לטרטורים ושליחויות כדי אחר כך לבטל הכל! וכן - זה מאוד אופייני להם. אני עם עו"ד על הכוונת למקרה שזה לא יצליח לי.

נבוך

New member
לצערינו במדינתנו אנו חיים

ונסיון לתפוס את הלקוח קודם כל הוא ערך ראשון במעלה... אחר כך נתעלל בו ונראה אם הוא מחזיק מעמד... זאת כנראה השיטה שהיתה פה. בכל מקרה נראה לי שתביעות קטנות (ללא עו"ד, אולי עו"ד בשביל הייעוץ בניסוח כתב התביעה) יהיה יעיל , לא נראה לי שתרצי ללכת להליך בבית משפט השלום הכולל אגרות, עו"ד וכד´... הרי הזכיה לא בטוחה אבל ההוצאה כן. מאחל לך בהצלחה רבה. אשמח לראות עידכון בפורום לגבי סיום הפרשה. מזל טוב לרכישת הדירה ומועדים לשמחה.

נבוך

New member
לצערינו במדינתנו אנו חיים

ונסיון לתפוס את הלקוח קודם כל הוא ערך ראשון במעלה... אחר כך נתעלל בו ונראה אם הוא מחזיק מעמד... זאת כנראה השיטה שהיתה פה. בכל מקרה נראה לי שתביעות קטנות (ללא עו"ד, אולי עו"ד בשביל הייעוץ בניסוח כתב התביעה) יהיה יעיל , לא נראה לי שתרצי ללכת להליך בבית משפט השלום הכולל אגרות, עו"ד וכד´... הרי הזכיה לא בטוחה אבל ההוצאה כן. מאחל לך בהצלחה רבה. אשמח לראות עידכון בפורום לגבי סיום הפרשה. מזל טוב לרכישת הדירה ומועדים לשמחה.

למעלה