בנתיבי ההתמודדות

המנותק1

New member
בנתיבי ההתמודדות

היי חברים, אני מביא הודעה שכתבתי אתמול בפורום דיכאון לכאן כי גם כאן אני מרגיש בבית, והדברים רלוונטים גם לפה.

לא כותב הרבה על עצמי בד"כ (בעיקר משורר על עצמי :)), אבל בא לי קצת לשתף.
אז כתבתי פעם שאני מתמודד עם דפרסונליזציה שנחתה עליי בצורה כרונית מאז גיל ההתבגרות, ומאז החיים נהיו די גיהנום. עם השנים התפתחה אצלי חרדה כללית, חרדה חברתית וגם דיכאון. הרבה התבודדות ודברים רעים, כולל מחלות פיזיות הפכו להיות חלק מחייו של הבחור הנורמטיבי עד אז. לא ידעתי מה זה דפרסונליזציה ולא הבנתי מה קורה איתי כ"כ הרבה שנים. לא שיתפתי אף אחד מהבושה ואכל אותי מה זה כל מה שקורה איתי. חשבתי שאני היחיד בעולם שחווה את התחושות האלה. רק כשלמדתי באוניברסיטה הפתוחה קורס שעוסק בהפרעות נפשיות הכל התבהר לי, פתאום הבנתי שמה שיש לי זו תופעה שמוכרת לעולם הפסיכולוגיה. הפרעת ניתוק הם קוראים לה, ואיך לפתור אותה עדיין לא ממש הבינו... אבל אני אופטימי.
הגעתי לטיפול פסיכולוגי רק 13 שנים אחרי אותו מפץ גדול, ז"א רק עכשיו. ב- 3 חודשים האחרונים אני נפגש עם פסיכולוג.

אי אפשר לדבר על מהפך אבל כן יש שיפור. אני הרבה יותר מתפקד, הרבה פחות בודד. יוצא מהבית לעיתים תכופות, עושה פעילות גופנית, התפתחו קשרים וירטואלים יפים שחלקם כבר גלשו למציאות. אומנם לא פנים אל פנים, אלא בטלפון, אבל גם זה נמצא באופק :)
לא היו לי דברים כאלה כבר הרבה שנים. רק הבדידות הייתה שם, והיא גמרה אותי.
והאמת שגם הכתיבה כאן ובכלל בפורמים זה משהו מהעת האחרונה וזה גם חלק מהחזרה לחיים שלי. פעם פשוט שקעתי בתוך עצמי.

בתחום הלימודים גם יש שיפור. אם בעבר נמנעתי מלהשתתף בשיעורים ולמדתי רק לבד, אז היום אני הולך לשיעורים. בקרוב אני אמור לעשות פרזנטציה מול כל הכיתה. זה משהו די מאיים כמובן ואני לא בא לזה בלא חששות. חשבתי לברוח אבל החלטתי להתמודד.
בניתי כבר את המצגת יחד עם הסטודנטית שאני עובד איתה בקורס, ואני הולך לעשות את זה.
בהזדמנות הזו הייתי שמח שתשלחו לי קצת כוחות :) בכל זאת לא פשוט העניין, והמנותק מפחד טיפונת :)

מעבר לזה יש עוד משהו יפה ונחמד. בקרוב אני אשתתף בטקס מצטייני נשיא באוניברסיטה.
לפני כמה שנים קיבלתי את אות ההצטיינות הזו אבל בכלל לא הלכתי לטקס. עד כדי כך לא רציתי לקחת חלק בשום אינטראקציה חברתית. הייתי כ"כ מצולק מהעולם, שאפילו כשבאו לכבד אותי, לא הייתי מוכן לזה.
הפעם אני הולך כמובן, ואני שמח שרמת התפקוד שלי קצת יותר טובה ושאוכל לתת למשפחה נחת ממני. אני שמח גם בשביל עצמי כמובן.

אז זהו חברים,
נחמד שיש את המקום הזה. פגשתי כאן אנשים מקסימים ותמיד כיף לתמוך ולהיתמך.

חיבוק לכולם

הלוואי שנהיה תמיד חזקים ותאחלו לי בהצלחה עם ההתמודדויות בנתיבי החזרה לחיים. לא קל שם.

לי בא

New member
וואו חייבת להגיב

התחלתי לקרוא את מה שאתה כותב ובתחילה התבאסתי.
הרגשתי שהנה יש כאן מישהו שלא מצליח לו. זה העציב אותי.
לאט לאט ככל שהתקדמתי בקריאה התרגשתי ממה שכתבת,
ממש עברתי מבאסה מוחלטת לשמחה גדולה והתרגשות.
כתבת שאתה בטיפול רק 3 חודשים ואין הרבה שינוי?!
אני רואה המון דברים שזו,
הפרזנטציה, ההליכה לטקס, אלה דברים לא פשוטים למי שיש לו חרדה חברתית.
אני חושבת שעשית צעדים ענקיים ברק שלושה חודשים.
מאחלת לך שתהיה במגמת עלייה ושיפור כל הזמן.

המנותק1

New member
לי בא, תודה רבה על האיחולים :)

שמחתי לקרוא שיצאת מהבאסה הראשונית ושהתחברת לרוח האופטימית.
תודה שאת מעריכה את הצעדים שאני עושה. לפעמים אני ביקורתי מדי כלפי עצמי וקשה לי להסתכל על חצי הכוס המלאה בתהליך, אבל אני משתדל.

מותק1

תודה שאתה משתף אותנו
כמה טוב לקרוא את הדברים הטובים שעוברים עליך
וכמובן הרבה הצלחה בהתקדמות בנתיבים שבחרת בהם

מצטרפת למה שנאמר לך

כל הכבוד על השינוי הגדול וההתקדמות שהיא ממש לא שולית ובטח לא מובנת מאליו

למעלה