בסה``כ ילדים !!!

בסה``כ ילדים !!!

היי לכם שוב !!! רציתי לשתף אותכם בתחושות שמלווים אותי . בטח שמתם לב על המצב הביטחוני שהולך ומחמיר ... להאמין שרק לפני כמה שנים מעוטות דיברנו על שלום ...הוא היה נראה מציאותי ככ , מאוד מוחשי כדי שיתגשם . אני תוהה היכן הוא מתמצא כיום ?... אני אומנם כותבת כמו ילדה קטנה שבאמת האמינה אז שזה יקרה .... האומנם ?! שאני מסתכלת על זה מהמסך אני מסתכלת על אנשים , מנהיגים שבאמת לא הבינו שזה מספיק כאילו...אולי די כבר ! זה נראה כבר טיפשי להילחם ולהירג עבור אדמה . אני יודעת `` אדמה היא בית `` , אבל אני חושבת שאנשים חכמים לדעת שצריכים להביא לזה כבר פיתרון ! כמה אפשר להילחם ,להילחם ולהירג עבור העיקרון הזה ! אנחנו כבר בשנת 2001 , הקידמה כנראה מתמצאת רק במובן הטיכנולגי לא במובן של אדם לאדם , כן אסור לשכוח שמעבר לעיקרון אנשים הם אלו שנהרגים ,אנשים ולא אמצעי טיכנולגי . אני כותבת את זה בעוצמה של כעס נראה לי שזו פעם ראשונה שצעקתי מול המסך בחדשות `` יופי תהרגו אותם !`` כי אני לא מאמינה שזה צריך להיות ככה ואני יודעת שאני לא היחידה שעצובה על ההרוגים שבצד השני , התוקפים . אני כותבת בגלל האבא שהבן שלו נהרג אתמול ( דני דראי ז``ל) אני מסתכלת על חיים שקדמו למוות ...על חלומות על מחשבות של אותו הילד הזה ושל רבים כמוהו ...זה נראה לי כ``כ לא הגיוני להרוג ילדים , ואנחנו בסה``כ ילדים . אנחנו אלה שעומדים בחזית עושים את המטלה הכי גבוהה הכי מתוסבכת וקשה הן במובן הפיזי ובעיקר הנפשי . כשאני מביטה בתמונה של אותו חייל ...בסה``כ בן 19 ...גדול ממני בחצי שנה ... ילד , פשוט ילד ... מה אנחנו מספיקים לחיות ? ...הרי רק התחלנו לבנות חלומות ... אני כותבת סתם , מתוך תחושה עצובה שהחיים קצרים ועלולים להפתיע בכל רגע , בכל זמן ... ומתוך הרגשה שבגלל אנשים , ילדים כמוהו אנחנו צריכים להתגיס לצבא עם ראש מורם וגאה . אז אם מישהו שואל : `` למה לי להתגייס ?!!`` הנה , אני חושבת שהגעתי לתשובה שאומרת הכל - בגללם !

jedi knight

New member
מדובר ביותר מאדמה

כמובן שמצב של אי לחימה ושקט הוא מצב מועדף כמעט על כל בן אדם בארץ אבל המאבר פה הוא הרבה מעבר לאדמה למשל לפלשתינאים יש 23 מדינות ערביות ומוסלמיות שנגישות להם והם יכולים לחיות שם והערבים שולטים ב-99.9 אחוז משטחי המזרח התיכון ולישראל נשאר 0.1 משטח המזרח התיכון הערבי אז המאבק שלנו פה הוא על קיום (ואדמה זה חלק מקיום) ושלהם על עקרונות דתיים יותר מאשר אדמה כי יש לערבים מספיק אדמות תאמיני לי !!!!

ג`די - אתגעגעתי ....

אך ג`די היקר ....ככ אתגעגעתי אליך ...באמת ! ובכן , אין בי ספק בקשר לדבריך . רק דבר קטן ... יש לנו בעיה עם הפלשתינים שבעצם אף אחד מכל המדינות הערביות אללו לא רוצים בהם כי אני חושבת שאם היו רוצים הם לא היו הבעיה שלנו . אך בגלל שהמדינות הערביות האלה נטשו אותם ובעצם גירשו אותם אפשר להבין שהם הפכו הבעיה שלנו. לדעתי צריך שיהיה להם כבר מדינה ושיעזבו אותנו בשקט , הם בעצם לא יעזבו ..אבל ככה נוכל לנהל הסכמים ות`כלס בידיעה שהם מדינה ולא `` עם שנכבש`` בקיצור שהשטחים לא יהיו מנוהלים על ידנו . הידיעה שהם מדינה ואנחנו מדינה ושכל אחד דואג לעצמו ( במיוחד הם ) תגרום ,לדעתי, לתחושת יותר אחריות מצידם כי כרגע הם לא לוקחים . אני מבינה את הבעיה שלהם ואני חושבת שאני יכולה להזדהות עם התחושות התיסכול שלהם , ויש להם . אך כמובן שיש גבולות ...ואני חושבת שהוא הולך ומתמעט ושהם צריכים להבין מהי הדרך שלהם ...מה שבטוח השקט לא יבוא בקרוב ... חבל . דרך אגב מה השם שלך ( האמיתי ) ...

jedi knight

New member
השטחים הם קו ההגנה

ראשית אני שמח שהתגעגעת אליי ואילולא השטחים החזית היתה נכנסת יותר לעומק לכיוון כפר סבא אשקלון אשדוד ועוד וזה באמת חשוב מה השם האמיתי שלי ??

נ.ב - ג`די

טוב אז ככה איש נחמד ... אני מבינה את ערך האדמה , השטחים וכ`ו ... תראה הפלשתינים נמצאים בעידן שלפי דעתי כבר עברנו אותו ... עצם העובדה שעדין יש מנהיגים שחושבים על מלחמה והשמדת - עם כגון :עירק וסוריה ...זה פשוט לא יאומן ... הפלשתינים רוצים מדינה ואני האמת מאוד תומכת בענין ...אני מצדיקה את המלחמה שלהם ואת העקשנות ( ואני חושבת שעשינו והיינו עושים זאת כך במקומם ...) אבל ....יש דרכים לעשות זאת והפיתרון לא רחוק רק צריכים רצון, ומאכזב לדעת שמי שמנהיג עם מסויים ועבר יותר ממני המודעות שלו לגבי הפיתרון רחוק מהיישום ... ואנחנו עומדים מאחורי זה , האזרחים הם שמשלמים את המחיר בסופו של דבר ... נ.ב זה יהיה נחמד עם תחשוף את השם המסתורי ...בחייך...תהיה נחמד .... בבקשה .... :)

חתחתול

New member
לא עשינו ולא היינו עושים

את מה שעושים הפלשתינים. שאיפתם למדינה משלהם מובנת, אך למעשה המדינה הפלשתינית קיימת כבר, ולא רק בירדן אלא גם במה שמכונה ``אוטונומיה`` והינו למעשה מדינה לכל דבר. התעקשותם לקחת בכוח הזרוע דברים פעוטים שאנו איננו מוכנים לתת, דוגמת בירתנו או רוב יהודי שיבטיח את קיום המדינה, היא הסיבה לשפיכות הדמים ולכן אין לי כל סימפטיה אליהם או דרך כלשהי להצדיק אותם. בוודאי ובוודאי כאשר הם נלחמים לא בחיילים, מה שעשו המחתרות היהודיות ועוד אפשר לקרוא לו לגיטימי, אלא פוגעים באזרחים חפים מפשע ומדרדרים את העימות להרג ילדים, שלנו ושלהם.

50 שנה אחורה ...

תראה לא זאת הבעיה שלי . הבעיה שלי היא שאנשים יתחילו לפקוח תעיניים שלהם כבר ולהבין שמלחמה היא לא דרך לפיתרון כי במבט אחורה חוץ מהרס ואבידות קשות היא לא הועילה בכלום . בסופו של דבר אם לא נפתור זאת עכשיו שעוד יש לנו הזדמנות לכך המצב יהיה כ``גלגל סובב`` , המצב לא יהיה יותר טוב העוני והיאוש שלהם ילך ויגדל והצרות שלנו עימם יחמירו . נכון , זה עצוב לאבד שטחים אבל כואב יותר לאבד חברים . הערבים תמיד יהיו השכנים שלנו ונהיה מוקפים סביבם ועלינו להיות רק מאוחדים בתוכנו . ואין פה שום ענין של צדק , לכל אחד יש את ההשקפה שלו לגבי הצד השני הם רואים אותנו כאויבים שלנו ולמה ? כי הם נמצאים במצב של יאוש ותיסכול וברגע שיש לך 16 ילדים ואין לך תעסוקה בשבילהם או אוכל תבין למה הם שולחים אותם לאירגונים של טרור להילחם למען מטרה שלדעתם היא צודקת . ולגטימי לא בהכרח גם אנחנו פעלנו בדרכים של טרור אבל צריכים להבין שאז זה היה אז ועכשיו אנחנו פוסעים `` לעידן חדש `` = מעיז יותר , מבין יותר, ויתכן כדבר מועיל לשני הצדדים . תראה 50 שנה אחורה הגורל יכל להעמיד אותנו בדיוק במקומם - תחשוב על זה

jedi knight

New member
נכון אבל לא מדויק

מלחמה הביאה בהרבה מקרים להרס כי זה הטבע שלה אבל זה לפעמים דבר בלתי נמנע ופצפיזם עלול להוביל לתוצאות חמורות בהרבה ממלחמה ראי דוגמאת צרפת ואנגליה במלח``ע 2 ומתי שמישהו בא להשמיד אותך הפיתרון היחידי הוא תגובה וחוסר תגובה יוביל להתקדמות האויב ומה לעשות לפעמים גם מלחמה (ולא מלחמה גרעינית כי זה קישקוש) חוץ מזה אחרי מלחמת 6 הימים המשק הישראלי צמח מידית אז זה לא מדויק שמלחמות לא הועילו אף פעם !!!!

טוב נו שיהיה ...

טוב נו שיהיה .... הויכוח בענין הזה רק יחזור על עצמו ... מאיזה קיבוץ אתה ????

liorle1

New member
באמת?

להזכירך המתנחלים נמצאים בשטחים בגלל עקרונות דתיים. בנגב יש מלא מקום לגור ולא ראיתי אף אחד הולך לשם. יש רק פתרון אחד לסכסוך להעביר את כל היהודים מכאן לאמריקה. אחרת ממילא עוד חמישים שנה כל הארץ תהיה רק ערבים וחרדים ונהיה בעצם איראן.

למעלה