בסוף הוא יתאבד,

b m x

New member
בסוף הוא יתאבד,

אני אומר לכם, אחי הקטן (15) הוא בחור סגור ורציני יש לו המון חברים וחברות אבל זה עדיין לא פותח אותו,הוא תמיד סגור אני יודע שיש לו המון מועקה על לב קשה לו, כמעט כל פעם שאני חוזר מהעבודה אני אותו יושב ובוכה ,אחי הגדול כל הזמן מכה אותו, ההורים לא אומרים כלום אבא מהשעות המוקדמות של הבוקר ועד השעות של הלילה עובד קשה בשביל לפרנס ת'בית אמא גם עובדת הרבה אני יודע שקשה לו ואני יודע שהוא לא מרגיש תמיכה בבית המזדיין הזה, אחי הקטן טיפוס שבחיים לא היה רב אני הטיפוס היותר "קופצני" וכבר מגיל קטן מי שהיה רק תופס גובה על אחי הקטן בלי דיבורים אני הייתי מרים ידיים כל הזמן שהוא רב עם אחי הגדול הוא לא מגיב לו עד שהוא מתפוצץ ואז מתחיל כל הרעש , אני מבין אותו . אני רק יודע שבסוף זה יגמר ברע
קשה לי לכתוב כזה דבר.

Drorrrrrr

New member
אדם

תשב איתו, תדבר איתו, תראה איך אתה יכול לעזור לו. בטוח יש משהו, תגיד לו שאתה שם, שאתה אח שלו. תראה אותך, רואים שאתה רוצה לעזור לו, כי אתה יודע שקשה לו. אז שב איתו, תשאל אותו אם אתה יכול לעזור לו, ותגיד לו שאתה שם, זה הכי חשוב.

sh53

New member
../images/Emo24.gif

בקשר להורים - אני חושבת שצריך ליידע אותם (במידה והם לא יודעים) מה קורה בבית (אולי הם לא מודעים למצב?). אני חושבת שתפקידם של הורים להגן על ילדיהם ולתמוך בהם נפשית. מבינה בהחלט שהמצב הכלכלי בארץ לא קל, בלשון ההמעטה, אך מצד שני אני בטוחה שהוריכם רוצים שיהיה לכם טוב ושווה לדבר על זה (ימי שישי-שבת הם עובדים? אפשר לדבר איתם אז? מה לגבי השארת מכתבים בתור התחלת תקשורת איתם?). במידה וההורים כן יודעים מה קורה בבית, אז לבקש מהם את התערבותם ואת עזרתם כי אתה זקוק לעזרתם כדי לפעול בבית ע"מ שיהיה יותר טוב בבית וגם לבקש בשם אחיך (לומר שאתה מבקש בשם אחיך, גם אם הוא בעצמו לא ביקש, לא נראה לי שזה משהו לא מוסרי או משהו דומה לכך). בקשר לאח המוכה - כמו שהציעו לך לפניי, להיות שם איתו, לתמוך בו, לנסות להתקרב אליו ורק אחרי שיהיה ביניכם אמון וקרבה, לנסות לדובב אותו. משפטים "רגילים" שלפעמים אנו לא מודעים למשמעות ולעוצמה שיש בהם, לפעמים יכולים לעשות טוב כל כך לצד השני. אתה: היי מה נשמע? הוא: טוב. אתה: כן אתה באמת נראה טוב, אבל אתמול חייכת קצת יותר, נראה שעובר עליך משהו (מצד אחד אתה מעביר לו מסר היי אני יודע מתי אתה מרגיש טוב ומתי פחות טוב, אתה מגלה אמפתיה, רגישות ואכפתיות ואתה משדר לו אמינות - כן אני מאמין לך שאתה מרגיש באמת טוב למרות שאנו יודעים שהוא לא מרגיש טוב אבל אתה מאמין לו שהוא מרגיש טוב ומה שהוא אומר הוא דבר אמיתי, אבל לדעתך הוא אתמול נראה יותר טוב והרגיש יותר טוב). בקשר לאח הגדול: לפעמים מכות הן דרך התבטאות להוצאת כעס. כנראה שגם לאח הגדול לא קל והוא מבטא את הרוגז שלו בדרך לא מקובלת ולא יעילה, כי ככה לא פותרים בעיות. אתה יכול לנסות להתקרב גם אליו, לשאול אותו מה קורה בחייו, לנסות לברר עמו אם יש דברים רעים בחייו, משהו השתנה לרעה, משהו קרה.

אם חשוב לך

אתה יכול לקבל ייעוץ באגודה להגנת הילד. אח שלך קטין ועל פי החוק מגיעה לו הגנה גם מפני ההתעללות של אחיך הגדול וגם מפני חוסר יכלתם של הוריך לדאוג לצרכיו. בכל מקרה להתחיל להתעניין איך לעזור לו, לא יזיק.

b m x

New member
תודה על התמיכה../images/Emo24.gif

אבא הגיע הביתה כועס ,הפעם זה עבר כל גבול ואו שהאח הגדול יעזוב תבית או שירגע ומיד. אחריי ששבר את המחשב שלנו הוא צריך לקנות לנו חדש
הוא בטוח ששבר אבל ה' נתן לי ידי זהב והרכבתי אותו (בפעם השנייה במספר) וגם הוא לא יכנס יותר חדר שלנו. הכי כיף זה שרק אני יודע איך להפעיל את המחשב, כמו להתניע רכב בלי מפתח ,ככה עם החוטים
בכל אופן שוב תודה

Dark faith

New member
../images/Emo24.gif

אתה רואה את החיבוק שם למעלה? את החיבוק הזה אתה צריך לקחת- ולהביא לאחיך. אחיך חייב לדעת שיש מישהו לצידו, ובמקום לבכות שם לבד בצד, להרגיש את הבדידות מקרוב, גם אם הוא לא ירצה אתה בתור אח- ובתור אדם שנורא איכפת לו- חייב להראות לו שהוא לא לבד! ומתי שאחיך הגדול מרים יד- לעמוד מולו ולהתנגד לדרך שלו. הרגע שהאח יבין שזה לא בסדר- אין להרים יד- הוא יפסיק, אומנם לא בפעם הראשונה ולא בשניה- אבל הוא יפסיק. אסור לך לשבת מנגד ולא להילחם למען אחיך שלפי איך שנשמע סובל מדיכאון, נער בן 15 שאלה הם שנותיו היותר משוחררות והיותר שמחות- לא אמור לשבת ולבכות בכל יום שעובר, משהו עובד עליו, ואתה חייב לדבר איתו ולהראות לו שבאת הוא לא לבד. שולחת המון חיזוקים

למעלה