"בסוף רמת גן יש מקום מיוחד, שם אפשר לעמוד ולהריח שוקולד". המפעל מזמן לא ברמת גן. הריח נעלם

סופהו 1

Well-known member
אבל הבנין שומר ומשמש כעת את תלמידי אחת המגמות בבית הספר הגבוה שנקר.

באחד הימים עברתי ליד המבנה ונשימתי נעתקה.
מבנה המפעל הישן של עלית קושט לכבוד חגיגות המאה של רמת גן.
לעומת הבניינים שדקל נור התלוננה על כיעורם, הדבר הזה יוסר.
אנחת רווחה.

אז רמת גן חוגגת ואתם? עדיין חוגגים חנוכה?

מפעל-עלית-מקושט-.jpg מפעל-עלית-מקושט-2.jpg שנקר.jpg

דקל נור*

Well-known member
זה חמוד בעיני. אין לי התנגדות שיישאר תמיד.
אגב, אוהבת את הפרסומות העכשויות של שטראוס (שקנתה את עלית") לממתקים הישנים עם קריצה לכל התלונות הקבועות:
טוויסט יבש, טורטית בטעם מוזר וכו'.
הפייבוריט שלי מילדות היה ועדיין "טעמי".

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה חמוד בעיני. אין לי התנגדות שיישאר תמיד.
אגב, אוהבת את הפרסומות העכשויות של שטראוס (שקנתה את עלית") לממתקים הישנים עם קריצה לכל התלונות הקבועות:
טוויסט יבש, טורטית בטעם מוזר וכו'.
הפייבוריט שלי מילדות היה ועדיין "טעמי".
המועדף שלי זה "אגוזי".

עדיין קיים ?

צליליתה1

Well-known member
המועדף שלי זה "אגוזי".

עדיין קיים ?
אני התקיימתי על אגוזי בצבא
לא בטוחה שהיום מסוגלת להסתכל לאחד כזה בעיניים
אחת מחברותי לשירות היתה גברת דקיקה אבל מהסוג שרק שותה כוס מים ויוצאת לה כרס
חזרה הביתה לחופש והדודה התנפלה עליה בצעקות: מה זה? מופקרת!! ממי זה?
והיא ענתה: מאגוזי (מה שנכון נכון)

סופהו 1

Well-known member
כן. תמיד הפריעו לי האגוזים להנות. עד היום שונאת שדוחפים אגוזים בבראוניז 🥴
זוכרת שכשאבי היה חוזר ממילואים, היה לו צ'ופר קבוע לכל ילד. לאחיי אגוזי וטורטית ולי טעמי.
נהדר. אני אקח את האגוזים, את את כל השאר.

אם אני חושבת על הצ'ופר שהגיע בסוף המילואים בילדותי, זה היה המצופה. הבפלה ההיא שהיתה עטופה ברדיד אלומיניום הדקיק. אפשר היה להשיג רק בשק"ם.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
אבל הבנין שומר ומשמש כעת את תלמידי אחת המגמות בבית הספר הגבוה שנקר.

באחד הימים עברתי ליד המבנה ונשימתי נעתקה.
מבנה המפעל הישן של עלית קושט לכבוד חגיגות המאה של רמת גן.
לעומת הבניינים שדקל נור התלוננה על כיעורם, הדבר הזה יוסר.
אנחת רווחה.

אז רמת גן חוגגת ואתם? עדיין חוגגים חנוכה?

צפה בקובץ המצורף 69500 צפה בקובץ המצורף 69501 צפה בקובץ המצורף 69502
חמוד מאוד, לייק גדול ממני

חוגגים חנוכה? כבר לא, אפילו הצלחתי (כולי תקווה) לשחרר את שאריות הדונג ממעמקי המחזיקי נרות (יש לזה שם בעברית?)
לעומת זאת, כאן חוגגים חג המולד ואוטוטו נובי גוד.

השעטנז של חנוכריסמס ממש היה מגעיל בעיני, אני מבינה שהרעיון היה להצהיר על אחדות, בפועל, סתם עוד מקום לקונפליקט
ראיתי בפייסבוק (אמיתי לגמרי) מישהי שמתלוננת שהעץ גדול יותר מהחנוכיה.

אבל העיר נראית נפלא, לעלות בשדרות בן גוריון לכיוון מקדש הבאהאים זו חוויה ממש מדהימה

הבנתי שמחר, הסופש האחרון בחג של החגים וערב נוביגוד סוגרים כבישים בחצי העיר, אני מ׳כפת לי, במילא לא הוזמנתי לאף מסיבה ובמילא #2 גם אין לי מה ללבוש.

1672404708891.png

סופהו 1

Well-known member
חמוד מאוד, לייק גדול ממני

חוגגים חנוכה? כבר לא, אפילו הצלחתי (כולי תקווה) לשחרר את שאריות הדונג ממעמקי המחזיקי נרות (יש לזה שם בעברית?)
לעומת זאת, כאן חוגגים חג המולד ואוטוטו נובי גוד.

השעטנז של חנוכריסמס ממש היה מגעיל בעיני, אני מבינה שהרעיון היה להצהיר על אחדות, בפועל, סתם עוד מקום לקונפליקט
ראיתי בפייסבוק (אמיתי לגמרי) מישהי שמתלוננת שהעץ גדול יותר מהחנוכיה.

אבל העיר נראית נפלא, לעלות בשדרות בן גוריון לכיוון מקדש הבאהאים זו חוויה ממש מדהימה

הבנתי שמחר, הסופש האחרון בחג של החגים וערב נוביגוד סוגרים כבישים בחצי העיר, אני מ׳כפת לי, במילא לא הוזמנתי לאף מסיבה ובמילא #2 גם אין לי מה ללבוש.
מה ההבדל בין
חנוכריסמס-במלון-1024x439.jpg

ל
כריס מוכה.jpg

אבח"י

Well-known member
זה לא כלכך מכוער.
זה קישוט שהוא הומאז' לכל הממתקים שעלית יצרה אי פעם.

סופהו 1

Well-known member
זה לא כלכך מכוער.
זה קישוט שהוא הומאז' לכל הממתקים שעלית יצרה אי פעם.
זה לא כך כך מכוער.
הומאז' חמוד וקולע למטרה.
אבל, לטעמי (ולא החטיף) זה טוב לתקופה קצרה. לא הייתי רוצה לגור מול הממתקיה הזו לאורך שנים. רועש בעיניים.

אבח"י

Well-known member
זה לא כך כך מכוער.
הומאז' חמוד וקולע למטרה.
אבל, לטעמי (ולא החטיף) זה טוב לתקופה קצרה. לא הייתי רוצה לגור מול הממתקיה הזו לאורך שנים. רועש בעיניים.
איי
את גרה במקום הכי יפה ברמת גן, שבקרוב יחסמו לך את הנוף מגדלי ענק ליד ביה"ס. איך את מסתדרת עם התנועה האינסופית, כבישים עמוסי תנועה שממש קרעו את האזור.

סופהו 1

Well-known member
איי
את גרה במקום הכי יפה ברמת גן, שבקרוב יחסמו לך את הנוף מגדלי ענק ליד ביה"ס. איך את מסתדרת עם התנועה האינסופית, כבישים עמוסי תנועה שממש קרעו את האזור.
אם התכוונת לאיזור עלית, אני לא גרה באיזור של עלית.
אבל לא לדאוג. ברחוב הקטן שבו אני גרה, במגרש אחד, שבו היה בית פרטי אחד ובמגרש שני, בו היה מבנה של 3 קומות= 6 דירות, בונים כעת 2!!! בניינים בני 7!! קומות כל אחד. הטירוף בעיצומו ואח"כ כטירוף התנועה. אולי אברח משם.

אבח"י

Well-known member
אם התכוונת לאיזור עלית, אני לא גרה באיזור של עלית.
אבל לא לדאוג. ברחוב הקטן שבו אני גרה, במגרש אחד, שבו היה בית פרטי אחד ובמגרש שני, בו היה מבנה של 3 קומות= 6 דירות, בונים כעת 2!!! בניינים בני 7!! קומות כל אחד. הטירוף בעיצומו ואח"כ כטירוף התנועה. אולי אברח משם.
ברחוב הקטן שבו אני גר, בכניסה אליו בנו אחד בן 7 קומות עם חנייה פנימית, ושדדו 2 מקונות חנייה. באמצעו בנו עוד בינן בן 7 קומות, הכניסה לחניון לא תופסת מקומות חניה. בסוף הרחוב - מצד אחד ישנו מבנה סופר עם אזור פריקת סחורה פתוח לרחוב, מה יש? מזל שאת אזור הזבל סגרו בדלת ברזל, כך מונעים מאתנו את ריחות גן העדן והזוהמה הנלווית [כולל הם נדרשים לנקות את האזור היטב!] מולו בנין ענק הנבנה זה עתה, ואין יודע מהיכן תהיה הכניסה אליו, לחנייה. לפי הנראה והיותו בצד שמאל של הרחוב, ככל הנראה עוד 2, 3 מקומות חנייה ייגזלו.
האמת שהוא לא קטן, זה רחוב שמקצר דרך לבאים מת"א ומעונינים לחסוך את כיכר "נגה" - מפגש כצנלסון-ויצמן - עתיר הרמרוזרים, תנועת הולכי רגל ותחבורה.

קלייטון.ש

Well-known member
אני תמיד טענתי שהשיר שגוי.
זה לא הסוף של רמת גן אלא ההתחלה, כפי שמעידה העובדה שהמספרים בדרך ז'בוטינסקי מתחילים במפגש עם ת"א ועולים כאשר ממשיכים לתוך רמת גן.

סופהו 1

Well-known member
אני תמיד טענתי שהשיר שגוי.
זה לא הסוף של רמת גן אלא ההתחלה, כפי שמעידה העובדה שהמספרים בדרך ז'בוטינסקי מתחילים במפגש עם ת"א ועולים כאשר ממשיכים לתוך רמת גן.

גם ההתחלה של רמת גן היתה באיזור של מפעל עלית ז"ל.
אבל, כמו שכתבה לאה נאור, 'סוף הוא תמיד התחלה' ולכן זה גם הסוף.
חוצמזה, האם יש מחוייבות לאמת/מציאות בשירים?

קלייטון.ש

Well-known member
האם יש מחוייבות לאמת/מציאות בשירים?
ההפך, זה טוב ששירים לא מחוייבים לאמת. כי העניין שיש אנשים, בלי לציין פה שמות ובלי לרמוז על אף אחד, שאין להם בחיים בעיות. החיים שלהם טובים ואין להם על מה להתלונן. ואנשים כאלה, לא אומר שאני מכיר מישהו כזה ספציפי, בגלל שאין להם בעיות הם יכולים מרוב שמשעמם להם להיעשות מעצבנים. ואז הם נטפלים למשל לאשה, שאני לא אומר שהיא במקרה פולניה, ובתור כזו אין לה סבלנות לאנשים בלי בעיות שנטפלים אליה רק כי הם במקרה נשואים לה.
אז אנשים כאלה צריכים שיהיה משהו שיעסיק אותם. משהו שאין לו באמת חשיבות. רק הם מקנים לו חשיבות כי הם כאלה, כמו שאמרתי, מעצבנים.
ושירים שלא מדייקים עם האמת והמציאות הם בדיוק משהו כזה שיכול להעסיק את אותם טיפוסים. שאני לא אומר שאני מכיר מישהו כזה.
ואז בפגישות משפחתיות עם האשה לשעבר שאולי יש להם במקרה, ועם בעלה, ועם אותה פולניה תיאורטית חסרת סבלנות, הם יכולים להתעסק בשירים האלה, וככה להוציא אנרגיה, ולא להיות כל כך מעצבנים.

למעלה