בסופו של דבר היא תגדל ולא תסתכל עליכם

lionelbently ph

New member
בסופו של דבר היא תגדל ולא תסתכל עליכם

הילדה שלי מתוקה נורא, אז אני מחבק אותה. הילדה שלי חמודה נורא, אז אני מטפח אותה. הילדה שלי הכי בעולם, אז אני נותן לה הכל. היא קטנה והכל, אבל בסוף היא תגדל ותשאר לבד והיא תהיה עם חבר ואח"כ עם הבעל ואתה תהיה זקן אפס מאופס. שקר החן והבל היופי. מה זה שווה בסופו של דבר ? בסופו של דבר תשארו זקנים עם ילדים מבוגרים ואתם תהיו זקנים וחצי בקבר. אז מה זה שווה שאתם אבא ואימא היום ? הקטנה הזאת תגדל ולא תסתכל עליכם בכלל, היא תגדל ויהיה לה חבר.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, היא תגדל ותפרח מהקן וטוב שכך. הרי לא מדובר בזוגיות בין אבא לילדתו, אז מה רע בכך שיהיה לה בן זוג? זה לא עושה מאבא אפס מאופס- להיפך, זה עושה אותו אבא שמח, שיודע שגידל את בתו כך שהיא מסוגלת לבנות לעצמה חיים יפים, כולל זוגיות מאושרת ../images/Emo13.gif ואולי זה עושה אותו גם סבא גאה ומאושר. אם השכיל לבנות קשר טוב עם בתו (או בנו, אין הבדל לצורך העניין), הוא ישאר חשוב ומשמעותי להם, בכל גיל, והם ישמרו על קשר איתו גם בזיקנתו.

lionelbently ph

New member
זה לא כל כך פשוט

אני למעשה מעלה שאלה שעשויה להתעורר אצל אבות כאשר הילדה בגיל התבגרות ומילדה "של הבית" לפתע היא הופכת לגברת ופתאום היא מתחתנת אתה מוצא את עצמך סבא. לא חשבת להיות סבא כל כך מהר, למעשה חשבת שאתה אבא אבל הזמן הופך אותה לסבא. זו דילמה. אפשר להיות שמחים מזה שגידלת, אבל ההצלחה הזאת מצלצלת לך בכל פעם שאתה נזכר שאתה כבר סבא. האבא יאמר מהבת שלך שהיא עכשיו קטנה.

hirshfe

New member
אני אהיה מאושר להיות סבא

זה יגיד שהצלחתי בחיים. שהילד שלי, גדל, מוצלח מצא אהבה ומצא את הסיבה הטובה ביותר לחיים - הורות

lionelbently ph

New member
אולי זה נדמה לך שתהיה מאושר להיות

סבא כי אתה רואה סבים וסבתות שמרוב שהם בדיכאון עקב הימצאותם קרוב לקבר הם נתלים על משחק שבו הם כאילו שמחים להיות סבא וסבתא ? אל תקנה את המשחק החיצוני שלהם כי יכול להיות שאחר תבין שקוד המשחק מחייב אותך כשאתה סבא להצהיר שאתה שמח אבל בלב אתה מת להיות צעיר או מת להישאר האבא של הילדים כשהם היו קטנים ותגיד לעצמך כמה חבל שהם גדלו.

Master Stav

New member
איפה הבעיה ?

האם אתה מביא ילד/ה לעולם בכדי שתטפל בך לעת זקנה ? האם אתה לא מסוגל לראות בהצלחתה כהצלחך ובאהבותיה כהשיגים ? האם אין בך גאווה על ההתפתחות שלה ? עצוב לקרוא ....פשוט עצוב

Master Stav

New member
אח שלהם ....מה הדיכאון עליך ?

היא תגדל ותסתכל כי ההינו שם בשבילה כול הזמן החבר שלה ....יכבד אותך על הפרח שגידלת וכבוד והערכה מובילים לידידות ...וידידות אינה מוסילה לבדידות אני מאחל לבנותי שיהיו להם חברים ו/או חברות על פי נטית ליבן אני מאחל לבני שיהיו להם חברות או חברים על פי נטית לבם אני אקבל אותם כמו שהם ואגדל אותם ככול שאוכל לא בכדי שיהיהו שם בשבילי אלא כי הבאתי אותם לעולם וזו אחריותי מתוך בחירה .... איש חייב לומר שאתה דיכאוני להחריד .... אשמח לשוחח איתך בפרטויות אם תרצה עזרה

MrCheff

New member
חבריקו

עשית לי מצב רוח טוב חבל"ז.. אשתי ואני ישבנו אתמול בלילה וקראנו את כל מה שכתבת ופשוט התפקענו מצחוק... אני בהחלט מבין שאתה בדיכאון... אבל בחיאת.. תרים טלפון לער"ן או לאיזה חבר, צא לשתות איתו בירה באיזה פאב, דסקסו.. תאמין לי תרגיש יותר טוב..

schlomitsmile

Member
מנהל
סליחה אבל... אין לי מושג מה מצבו הנפשי של פותח השירשור- וגם לך לא. אפילו איש מקצוע היה נזהר מלאבחן על סמך הודעה בפורום. ואם אמנם הוא בדיכאון, נראה לך לעניין ללגלג עליו? לי לא.

ronnm

New member
זוית אחרת למקרה שאתה מציג

אבא שלי לא היה אבא מעורב הוא צמיד עבד עד מאוחר, ואף פעם לא היה מעורב בחיים שלנו (של הילדים) היום אני רואה אותו עם הילד שלי (הנכד הראשון שלו), והוא פשוט זורח בהתחלה היו לו התנגדויות, לא רצה שיקראו לו סבא, אלא מקסימום אבא של אבא, אבל היום הוא כל כך גאה ומאוהב הוא מנדב את עצמו לכל מיני משימות שבחיים לא היה עושה איתנו, כמו בייבי סיטר, לקחת לרופא, או אפילו סתם לשבת ולהשטתות מולו מצד אחד זה נורא מרגש אותי לראות אותו ככה, מצד שני אני לא מבין מה היה לו קשה להיות ככה גם איתנו (טוב זה סתם תיסבוכים שלי
)

tn1971

New member
לא חושב שזה תיסבוכים שלך

אם כבר זה תיסבוכים שההורים יצרו אצליך אני מדבר ממקום דומה אבא שלי לא היה מעורב בניהול הבית וגידול הילדים... כאיש צבא הוא היה מגיע הבייתה לנוח וחלילה שהילדים יפריעו. היום בגיל 63 הוא אב לילד בן 8 וסבא ל3 נכדים, והוא ממש מקסים איתם. זה עניין של פאזות בחיים, זמן פנוי וההבנה שבאה עם ההתבגרות שמשפחה היא מהות החיים... יש כאלה שלוקח להם יותר זמן להתבגר.

schlomitsmile

Member
מנהל
ממש לא נדיר בימינו ../images/Emo13.gif יש אפילו נשים שיולדות אחרי גיל 40, אז גברים שנהיים לאבות אחרי גיל 50, זה ממש לא מוזר ../images/Emo13.gif

tn1971

New member
זה יותר פשוט ממעניין

אישה שנייה, צעירה ממנו בהפרש ניכר

למעלה