זה לא בדיוק מה שאמרתי.... אני אבהיר את עצמי לך: אמרתי, שיש מפעלים בתנועה שעוסקים בנושא הפוליטי. המפעלים, כמובן, מועברים רק לבוגרת. הם לא חושפים את פעילי התנועה לדעות של המדריכים שלהם, למרות הנושא, אלא מעניקים נקודות חדשות למחשבה. בסופו של דבר, על תנועה שמאלנית לפעול לטובת השמאל. אף אחד לא חייב לצאת למפעלים האילה, וגם בעלי דעות מנוגדות שיוצאים, בסופו של דבר יוצאים על מנת ללמוד, על מנת לקבל את הנקודות החדשות האילה למחשבה. מפעלים כאילה הם דוגמאת יום העיון לפני הנסיה לעצרת רבין, או הפגנות שלעיתים התנועה מפנה אותנו אליהן (למרות שעוד לא נתקלתי בנושא פוליטי שהופננו אליו, רק נושאים חברתיים כמו ההסתדרות החדשה והפגנות למען הפועלים). העיסוק במפעלים כאילה הוא כמובן פוליטי, אך מייצג גם את הצד הנגדי. ביום העיון, למשל, היינו צריכים להחליט האם למדינת ישראל חוסן חברתי, כאשר הכתבות שקיבלנו ייצגו את הצד הטוען שכן באופן שווה (כאשר רובנו הגענו לשם עם הדעה שלא, וכאשר התנועה בעצמה טוענת שלא, ושיש כאן צורך בשינוי), אם לא יותר. התנועה לא מעצבת נערים כרצונה - כי עובדה שיש כל כך הרבה נוער ימני בתנועה, ואף אחד כאן לא מקים קיבוצים חדשים בשכבה הבוגרת - שרוצה, בוחר לגור באשבל... כן צריך להימנע מלהביא את הנושא לכיתות ד´-ח´, (טוב, אולי ב-ז´-ח´ כבר צריך להתחיל לדבר על זה, אבל לא ליטות לשום צד...), ואני בינתיים רואה שאכן נמנעים מזה. בינתיים, אף אחד לא בשכבה הצעירה בגלל ערכים ודעות פוליטיות, ואת אף אחד זה לא ממש מעניין... ואני מאמינה שעד הגיל הזה, את רוב ההשפעה ילדים מקבלים מהבית. ואי אפשר לגייס תנועה שמאלנית-סוציאליסטית שכולה מורבבת מאותן האמונות - גם כי לבעלי הערכים האילה פילוג ביניהם, שכן כל אחד רואה דרך אחרת ליישם את דעותיו, וגם כי בסופו של דבר תמיד תיפתח התנועה לקהל. הרי כשהתאחדה התנועה, היא הייתה מורכבת כולה מאותם שמאלנים-סוציאליסטים, אבל עם הזמן, וזה בלתי-נמנע (ואולי גם לא צריך להימנע? אולי גם צריך ייצוג כזה בתנועה...), הצטרפו גם המצדדים בימין או בקפיטליזם. אני מאמינה שגם אתה חי בחברה הקפיטליסטית, ולא עושה את הקניות שלך במשותף עם כל חברי השכונה... ככה זה. לא משה מה הערכים.