בסופ"ש הזה ביליתי בדרום הערבה

בסופ"ש הזה ביליתי בדרום הערבה

ירדתי לדרום הערבה ביום חמישי על מנת לנסות ולצלם זעמן יפיפה וחרדון צב מצוי אשר עוד לא צילמתי לאתר שלי. לצערי הרב גיליתי שכבר מאוד קר ורוב החברה כבר בהיברנציה וממש לא בעניין של לצאת ולטייל בחוץ. למרות האמור יצא לי להיתקל בכמה סהרורים שעוד לא ממש הספיקו להרדם. הראשונה הנה שממית מחוספסתמין אשר נמצא בכמויות ממש מרשימות כמעט בכל מקום באזור אילת. עד לאחרונה לא ממש הבחנתי בינה לבין שממית ערבה ולכן ולא הבנתי עד כמה היא נפוצה בדרום הערבה.
 
אכן כן

ציפיתי שהתשובה אודות מין החומט ישלף תוך חצי שעה, סה"כ אין הרבה מיני חומטים בדרום הערבה
 
זו הגברת

בדרום הערבה ובדרום בכלל ישנן אוכלוסיות של נחושיות עינוניות אשר כמות ה"עינים" עליהן מצומצמת למדי או חסרה לחלוטין, יש הטוענים שהמצע הבהיר והאחיד שעליו חיות הנחושיות הללו יוצר כוחות סלקציה המובילים לאיבוד העיניות על גבן של הנחושיות. הפרט הנ"ל צולם במטעי התמרים צפונית לאילת, במקביל לפרט הזה נמצאו פרטים עם כמות עיניות מרשימה הדומים לחלוטין לפרטים מהמרכז והצפון.
 
וההפתעה השלישית

אפעה נוסף. אבל הפעם זה היה פרט ענק (70-80 ס"מ) של אפעה במופע גרניטי מדהים בצבעיו ובהסוואתו על רקע אבני הגרניט האדומות, ללא ספק אחד האפעיים היפים שראיתי. לצערי הרב זעמן יפיפה לא מצאתי וזאת למרות העובדה שניתקלתי בשני נשלים של היצור החמקמק הזה. מחילות של חרדוני צב היו די הרבה אבל ככל הנראה הטמפ' כבר נמוכה קצת עבורם. זהו לשעה זו והיברנציה מהנה לכולם
 
לפחות השלמת את השממית החסרה

וגם נתקלת באפעה יפה במיוחד. באיזה אורך היו הנשלים של הזעמנים היפיפיים שמצאת?
 
למעלה