? תכנית על עב"מים בישראל!!! סוף סוף התייחסו אלינו. היו צילומים, עדויות ועוד. ממש כמו תיקים באפלה התאורים שם והעדויות. ראיינו את מפקד חיל האוויר לשעבר שטען כי שווה לבדוק את הנשוא ועוד. בסך הכל היה חשוב מאוד ששידרו את זה (חבל שלא בערוץ 2...) אבל אני שונא את הבימוי של אילן שושון. הוא כזה דרמטי. יותר מידיי. זה פשוט הורס. כל המעברים הדפוקים והמרוחים האלה של כדור הארץ והכוכבים, עזריאלי והתנועה. תמיד אותו הדבר. זה סתם מורח זמן. יש לאילן שושן משהו עם עבמים כי הוא גם ביים את "היעלמות" הדפוקה ששודרה בזמנו במקביל לתחילת העונה השישית של תיקים באפלה. חיקוי זול. לא יותר. בכל מקרה - הקלטתי את התכנית ששודרה היום.
וגם אני הקלטתי את זה אבל אני מתכוון להקליט על זה תיקים באפלה בעוד רבע שעה בדיוק. זאת הייתה חרא של תוכנית תעודה, הביאו כל מיני מטורללים שלא ממש האמנתי להם. חוץ מהקטע עם האבנים שזה באמת היה קטע טוב. אכן קדיש הוא אחלה פרק. אחד הטובים ביותר לפי דעתי בהיסטוריה של "תיקים", מבחינתי הוא נכנס לעשרת הגדולים.
רק השתגעתי לגמרי כסקאלי נכנסה ככה לעזרת גברים בבית הכנסת...לא עושים דברים כאלה! אבל נסלח לה, כי היא ומאלדר הצילו את אייזק. הבנתי שחברי ההפקה התייעצו במהלך הפרק באיזה רב חסיד אחד מברוקלין עד שיום אחד חברי הקהילה שלו גילו שהוא רואה טלויזיה והוא נאלץ להפסיק את הקשר איתם.משהו כזה...בכל אופן, יש קטעים שהם יחסית מדויקים ויש קטעים שכאילו, מה לעזאזל? כמו הקטע עם הלכה דודי הזה בסוף....רק רפורמים מתקדשים ככה בחתונה חלילה לא אורתודוקסים!
זה מה שקורה כשאתה חילוני ואין לך שום קשר עם הדת ואמונה.........נראה לי אפילו מה ששמו באקס פיילס בפרק הזה חידש לי על היהודות חוץ מהקטע שאני יודעתשנשים לא נכנסות לעזרת גברים...איך אני? ואני לא שירלי אני חן פשוט אין לי כוח להחליף את השם....אז אל תשלחו מסרים
אחד האי דיוקים היותר מרשימים בפרק היה כאשר הם ציינו שג'ייקוב, פעיל "ארגון" לשעבר נעצר ע"י הבריטים ב-1959 על רצח של 7 אזרחים בפיצוץ. ואני לתומי חשבתי שהבריטים "נטשו" אותנו כבר ב-1947... זאת סתם רשלנות, זה באמת היה כל כך קשה לבדוק דבר כזה פשוט?