בסיס הרכיבה על סוסים- דיון |דו-שיח|

בסיס הרכיבה על סוסים- דיון |דו-שיח|

ברכיבה על סוסים יש בסיס, ישנם עקרונות, שעליהם מתבססת כל עצם הרכיבה. גם אם מדובר המירוצים, בווסטרן, באינגליש, ובענפים השונים האחרים, לכולם יש מכנה משותף והוא הבסיס שממנו הכל מתחיל. מהם לדעתכם הבסיס והעקורנות ברכיבה
מדוע הם חשובים
ואיך נראה לכם שהרכיבה הייתה נראית ללא אותו בסיס ואותם עקרונות
וכמובן, במשך הדיון תזכרו לכבד אחד את השני, בלי מריבות ודברים מסוג זה

aloniguy

New member
אני חושב

שקצת בעייתי לשאול מה הבסיס לרכיבה... ספרים שלמים נרשמים על אותו בסיס, יהיה קצת קשה לתמצת אותו להודעה אחת... אבל אני כן חושב שללא בסיס קבוע ומוצק אותו ענף לא היה יכול להקרא כענף ולא היה מגיע לשום מקום בטווח הארוך...

מסכימה בקשר למשפט השני.

בקשר לראשון- אתה לא חייב לפתוח ספרים ולהתחיל לסכם את הנושא. תכתוב רק מה לדעתך אותו בסיס (הרי גם ספרים שלמים כתובים כולם על אותו אחד) ולכתוב למה לדעתך הוא הבסיס לרכיבה.

aloniguy

New member
...

התכוונתי שיש ספרים שלמים שמתארים את הבסיס לרכיבה (לא שמדברים עליו, אלא מתארים אותו) אני לא חושב שבהודעה אחת אפשר לתמצת את אותו, אפשר לתת משפטים נורא כללים (כמו שטורימאסטר כתבה) אבל אותם משפטים יכולים להיות נכונים ותקפים לגבי כל ענף ולאו דווקא לגבי אותו ענף ספציפי שאני רוכב...

מה שבטוח (לדעתי) זה שהבסיס לרכיבה

זאת קודם כל התקשורת בין הסוס לרוכב. אבל אם יש תקשורת זה לא אומר שהרכיבה נכונה. הבסיס לרכיבה נכונה זה ערוץ תקשורת פתוח, והבנה של הסוס והרוכב, ואפילו הבנה מינימלית ביותר כמו רק קולות (קליקים למשל) ותנועה+לחץ (למשוך, לדרבן, וכו' וכו'). אם התקשורת תהיה קטועה, הסוס לא תמיד יבין את הרוכב, ו/או הרוכב לא תמיד יבין את הסוס, הרכיבה יכולה להיות לא נעימה לשניהם, ואפילו לפגוע בסוס וברוכב. בקשר לעקרונות, אני חושבת שהעקרונות לרכיבה נכונה הם להקשיב לשני הצדדים שבספורט הזה, לנסות להבין כל צד. כי צד אחד לא יוכל להסתדר כמו שצריך בלי הצד השני. ובנוסף, העקבות ההבנה הזאת הרוכב והסוס יכולים לדעת מה לעשות בכל רגע. לדרבן? למהר יותר? למשוך? להאט קצת? ההבנה גם תוביל להתחשבות אחד בשני, שגם היא דבר חשוב ברכיבה. עוד עיקרון לרכיבה נכונה זה גם עבודה נכונה עם הסוס. האם אני נותן חופש מתי שצריך? האם אני מלמד את הסוס את הדבר הנכון? האם אני נותן חופש לסוס כשהוא שובר לי מקצב? או כשהוא בקצב הרצוי? עבודה לא נכונה יכולה להפוך את הרכיבה ללא נעימה לסוס, ללמד אותו הרגלים לא טובים וזה גורם לשאר הרכיבות להיות גם לא נעימות לרוכב. וכל זה הופך לרכיבה לא נכונה.

ToryMaster

New member
לדעתי זה די פשוט, עבורי לפחות

הבסיס לרכיבה הוא לעבוד עם הסוס, לרכוב ביחד איתו, לא לרכוב אותו, לא לעבוד עליו, לא לרכוב עליו. הכל ביחד איתו, בשיתוף פעולה.

למעלה