בסיס סגור \ פתוח שאלה לגולשים

בסיס סגור \ פתוח שאלה לגולשים

שלום,
אני בבסיס יחסית קרוב לבית.
1. האם אתם חושבים שמה שעושה את הצבא זה בסיס סגור?
2. האם שם נמצאות כל החוויות והזיכרונות ?
3.עדיף בסיס פתוח?

ישמח לשמוע דעות.

ערב טוב.

Run for a Fall

New member
היי

השאלות שאתה מעלה מאוד סובייקטיביות... אני מכיר אנשים בצבא שסבלו מאוד מיומיות וגם אנשים שסבלו מאוד מבסיסים סגורים.

מבחינת חוויות, זכרונות וכו' - אני יכול להגיד לך שלמרות שאני בתפקיד עם יומיות - יש המון כיף, המון חוויות וזכרונות עם אנשים מאוד מיוחדים ומגובשים. כמובן תלוי מאוד גם באנשים שאתה נמצא איתם.

יש המון תפקידים בצבא שנעשים במסגרת של יומיות והם לא פחות חשובים מתפקידים שנעשים בבסיסים סגורים (סתם דוגמה - כל מיני תפקידי מטה בקריה, במודיעין וכו') למרות הדעה הרווחת (כל מאמיני ה8-0-5 למיניהם...).

לכל סוג שירות יש את היתרונות והחסרונות שלו - הכי חשוב זה לראות מה טוב לך וממה אתה הכי נהנה.

נ ו ע ה 12

New member
מסכימה מאוד. זה לגמרי סובייקטיבי.

אם אין לך רתיעה גדולה מאחת מהאופציות, אני ממליצה לך לבחור ע"פ יחידה/תפקיד ולא ע"פ בסיס סגור/פתוח. אגב, גם אני עושה יומיות, משרתת בקריה.

1itay11

New member
בסיס סגור\פתוח

בתור אחד ששירת בבסיס סגור 10 חודשים כשירות סדיר יכול להגיד שזה עולם אחר, זה לא בהכרח עושה את זה צבא, ואני יגיד יותר מזה? רוב הג'ובניקים בבסיסים סגורים עושים הרבה פחות מאלה בבסיסים פתוחים (הייתי ישן בלילה 8-12 שעות)

אני יגיד לך ככה, בסיס פתוח זה כמו עבודה בא עובד הולך, בבסיס סגור
בגלל שכולם נמצאים אז זה כמו משפחה\קיבוץ כזה, אני יגיד את האמת?
אני מתגעגע לימים ששירתתי בבסיס סגור.

רק דבר אחרון, בבסיס סגור אתה צריך לדעת להתמודד ולהסתדר לבד, אין לך אבא\אמא שיבואו לקחת אותך או לשגע אותם שרע לך וכואב לך.
אתה צריך לדעת לעמוד על שלך ולהסתדר.

למעלה