"בסיס סגור"

Black Shark

New member
"בסיס סגור"

שלום.אני הגשתי בקשת התנדבות לפני דיי הרבה זמן ואני עדיין בתהליך ההתנדבות.מה שרציתי לדעת הוא האם אני יכול להתנדב ולשרת ב"בסיס סגור"? אם כן רציתי לדעת מה קורה עם מתנדבים שמשרתים בבסיס סגור.הם יוצאים חמשושים קבועים,סוגרים פעם בכמה זמן שבת,איך זה הולך? אם זה משנה משהו אז הסיבה שבגללה קיבלתי את הפטור היא סכרת אבל אני לא מוגבל מבחינת האוכל.

the illusion

New member
בדיוק באותו המצב שלך:)

רק שאצלי הדבר הפוך לי יש סוכר נמוך בדם חחחחחחחחח תראה ממה שהבנתי הם די עושים בעיות לשרת בבסיס סגור, אני עצמי בבקשות איתם עכשיו כי התפקיד שאני רוצה דורש קורס בבסיס סגור וזה..... אבל באמת צריך לברר את הפרטים האלה...........

המרחפת

New member
לדעתי

הבעיה שלך היא שאת רוצה קורס בתנאים סגורים. קורסים כל הזמן מסתובבים ומטיילים ואין כל כך רופאים זמינים. חברה שלי, עם סכרת, שובצה בחיל אויר בבסיס גדול (וסגור) עם מרפאה שתמיד יש בה רופא זמין וכך התאפשר השירות שלה. יש הבדל מהותי בין הקורס לבין הסדיר. ורק להבהרה, אני לא אומרת שמצבך הבריאותי מחייב רופא צמוד, אלא שזה תעודת הביטוח או כיסוי התחת של הצבא במחלות כרוניות שעלולות להיות מלוות בהתקפים/ חוסר הכרה וכל מיני דברים.

the illusion

New member
אה הבנתי.....

כאילו לקורס עצמו אין אפשרות אבל באופן כליי יש אפשרות למתנדבים לשרת בבסיס סגור?

אפשרי

אני בקורס חובשים שהוא קורס סגור ואחרי זה אני הולכת לשרת בבסיס סגור כל השרות הסדיר שלי. זה לא כזה סיפור.. פשוט צריך להבהיר כבר מהתחלה (אחרי כמובן שיש את האישורים המתאימים מהרופא האזרחי שלך ומועדה רפואית מיוחדת לקורסים במפקדת קצין רפואה ראשי) שאת רוצה ויכולה מבחינה רפואית (את לא צריכה לינת בית ו/או רופא צמוד 24 שעות)

Dizen

New member
../images/Emo124.gifהלו../images/Emo70.gif

ועדה רפואית מיוחדת לקורסים במפקדת קצין רפואה ראשי
נמקי, פרטי, הסבירי, תארי והדגימי בליווי גרפים ותמונות להמחשה, תודה.

בלי פאניקה יש בריטניקה../images/Emo70.gif

עזבי שטויות... סתם הפחדתי אותך בכל התאורים המפחידים שלי.. כשאת רוצה להיכנס כמתנדבת לקורס במתכונת סגורה (יוצאים רק שישי- שבת) את חייבת לקבל אישור מועדה שיושבת במקרפ"ר (מפקדת קצין רפואה ראשי) שכל תפקידה הוא לאשר השתתפותם של חיילים/ חיילים לעתיד בקורסים מבחינה רפואה. כפיש

Dizen

New member
הבינותי

כמה זמן לוקח לקבל ועדה
ממי אני צריכה לבקש אותה
איזה אישור אני צריכה מרופא אזרחי
סליחה על ההתקפה
אני
מנסה לקבל קורס
מה פתאום. מאיפה אתם מביאים את הרעיונות ההזויים האלה, באמת...

סיונתו

New member
גמני ../images/Emo13.gif איזה בגרות שכונה

ועשיתי שופינג רצחני לפני זה
כל רעננה במכירת חיסול
איזה כיף.... בכל מקרה... יש לי ב-30.1 את הראיון מתנדבים ואני ממש צריכה להחליט איזה תפקידים אני רוצה לעשות.... מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי מה הוא עושה כדי שאני אקבל רעיונות

Tomak19

New member
וואי, זכרת לקנות בננה נכון??

אחרי הכל... עוזי כהן רעב

אז ככה...

אם הקורס שאת חפצה בו הוא קורס במתכונת סגורה ומשהו ממגבלותיך כבעלת פרופיל 21 מונע ממך לשרת בבסיס סגור, רק אז מתקיימת ועדה כזו. וזה לא שאת צריכה לבקש אותה באופן אישי. פשוט ברגע שאת לוחצת לקבל קורס כזה, אחת הפרוצדורות שהם צריכים להעביר אותך כדי לכסות את עצמם מכל הכיוונים, היא ועדה רפואית כזו שפשוט מתמקדת באם את יכולה או לא יכולה לעשות את הקורס על כל מרכיביו והבטיו. סביר, שאם לא הבאת כבר, תתבקשי להביא אישור מהרופא האישי שלך שאת כשירה לקורס... באופן ספציפי ואין לך כל מגבלה לשרת כ.... ועדת קורסים שמקבלת לידיה מכתב חתום ע"י רופא מטפל (במיוחד עם הטיפול נמשך שנים..) שכביכול לוקח על עצמו את האחראיות שאת כמטופלת שלו עם מצב רפואי כזה או אחר, תעברי את הקורס. עוד שאלות
(בכיף, תשאלי..
) יש מבין(ה)
נ.ב. מסר ממני

אין לי מושג...

כל שאני יודעת הוא שכשמתנדב רוצה להיכנס לקורס במתכונת סגורה, הוא חייב לקבל אישור מועדת קורסים שתפקידה הוא לאשר את השתתפותו בקורס מבחינה רפואית

humint

New member
כל האמת על ור"פ קורסים...../images/Emo124.gif

קודם כל שלום לכולם, כמו שאתם שמים לב אני לא מה-"פעילים" ביותר - אבל כשאני רואה שצריך עזרה - אני עוזר!!!
בכל אופן, בניגוד למה שנכתב כאן, ור"פ קורסים הוא לא רק למתנדבים. לכל קורס בצה"ל יש קריטריוני כניסה - מבחינת קב"א, פרופיל, הקלת"ש וכדומה... קוראים לזה רמ"צ (ר"ת של "רשימה מקצועית") וזה קיים לכל קורס אפשרי בצה"ל - אפילו לקורס טבחים!! כל חייל שאינו עובר רמ"צ לקורס כלשהו מסיבות רפואיות (פרופיל/סעיף פוסל) יכול לגשת לור"פ קורסים, שזו וועדה המורכבת מרופאים ונערכת במקרפ"ר, וכך לקבל (או לא לקבל) אישור על השתתפות חריגה בקורס. כך לדוגמא חייל בעל פרופיל 72 יכול להשתתף בקורס צניחה למשל, וכך גם חייל בעל פרופיל 21 (משמע - מתנדב) יכול לצאת לכל קורס שהוא בצה"ל. זהו פחות או יותר - מקווה שעזרתי! ובהזדמנות זו - מחר מגיע חמישי המבורך - שיהיה לנו אחלה סופ"ש!!

למעלה