בסכה' חתיכות בד, איך זה שהם כ"כ משמעותיים ?!

di9010

New member
בסכה' חתיכות בד, איך זה שהם כ"כ משמעותיים ?!

בא נחשוב על זה כמו חייזר מהעולם החיצון או אדם עתידני בעוד 500 שנה.
זה לא קצת מוזר שכולה בגדים עלולים לגרום לגיחוך/אלימות?
כולה בגדים עלולים לגרום לחברים שלא להיפגש איתך בגלל שלבשת בגד כזה או אחר?

כולה בגדים !!! זה לא קצת מוזר שהחברה נתנה לכולה בגדים משמעות כ"כ גדולה?
משום מה נראה לי, שאנשים פחות מופתעים מאדם שאנס/גנב מאשר מאדם שכולה לבש בגדים אחרים.. במקום שהגיזרה תיהיה מכנסיים, גזרו אותה כחצאית..

נראה לי שהרכלנים בשכונה ידברו יותר על "אלו שהבן שלהם לובש בגדים של בנות ברחוב" ופחות על אלו : "שהבן שלהם הואשם בגניבה".
למה בגדים שזה דבר שניתן לשינוי בכ"כ קלות, גורר יותר תגובות מאשר קעקועים מוזרים/מיוחדים?
למה חתיכות בד גורמות לכ"כ הרבה אמציות?

כולה בגדים, מדהים !!!

Ch3sh

New member
זה מה שנקרא איתות (signaling)

בגדים הם אחד הדברים הראשונים שאנחנו קולטים על אנשים עוד מרחוק בלי שהבן-אדם בכלל פתח את הפה.
אם מישהו יעמוד מול חנות יוקרתית בחליפה נאה רוב האנשים יניחו מיד שהוא גם עשיר, ולהיפך, פעם עשו ניסוי כזה: לקחו את אחד הכנרים הראשונים המובילים בעולם, הלבישו אותו בחליפה מרופטת וישנה והעמידו אותו ברכבת התחתית בניו-יורק כשהוא מנגן את היצירות המפוארות ביותר שהוא מכיר. הוא קיבל כמה דולרים בודדים, כאשר אנשים משלמים מאות של דולרים בשביל כרטיס יחיד לקונצרט שלו. כמו שאומרים: "הבגדים עושים את האדם".
אם, לדוגמא, גבר ילך בבגדי נשים, זה ישדר לסביבה שהוא מזדהה עם התכונות שהחברה מגדירות נשיות (ומכאן: סיסי, הומו וכו') ו\או שהוא קורא תיגר על ההגדרות המגדריות החברתיות (ומכאן: דפוק, שרוט, פריק וכו'). כך או כך זה מעורר, שלא במודע, אצל אחרים שאלות כמו: האם אני גברי\נשית מספיק? האם אני צריך\ה לשנות את ההגדרות המגדריות שלי כלפי עצמי? כלפי החברה? אלו הן שאלות מאד אמוציונליות לאדם כלפי עצמו, במיוחד שהן לא עולות לפני השטח אלא נשארות ברמה הלא מודעת.

ולסיכום קטע של דאגלאס אדאמס על המגבת, מתוך "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה":
"...למגבת ערך פסיכולוגי עצום. מאיזושהי סיבה, אם סטראג (סטראג: אדם שאינו טרמפיסט) מגלה שלטרמפיסט יש איתו את המגבת שלו, הוא אוטומטית יניח שיש ברשותו גם מברשת שיניים, מטליות, סבון, פחית ביסקוויטים, בקבוק, מצפן, מפה, חוט תפירה, תרסיס דוחה יתושים, ציוד עמיד במים, חליפת חלל וכו' וכו'. יותר מכך, הסטראג ישמח להשאיל לטרמפיסט כל אחד מאלה ועשרות פריטים אחרים שהטרמפיסט עשוי היה בטעות "לאבד". מה שהסטראג יחשוב הוא שכל אדם שיכול לתייר לאורכה ולרוחבה של הגלקסיה, להתמודד איתה, להתבוסס בה, להאבק כנגד סיכויים נוראיים, לגבור עליהם, ועדיין לדעת איפה המגבת שלו, הוא בבירור אדם שאין להתעלם ממנו."

lily kane

New member
כול דבר ששונה בעין

תמיד יפחיד את האנשים קודם
יקח עוד כל כך הרבה זמן עד שאנשים עם מראה זכרי בולט
יכלו ללכת עם חצאיות בלי להחשב ל"סוטים" (מהנורמה)
ברוב המקמות.

באותה מידה שהפחידו זוגות מוערבים וזוגות חד מיניים
ויש אנשים צרי אופקים שעדיין לא רואים מעבר לזה.

למעלה