בספארי נולדות שתי גורות-אריות

בספארי נולדות שתי גורות-אריות

(כלומר - לביאות תינוקות) והאישה בטלויזיה קראה להן "כפירות". זה נכון? יש דבר כזה, או ש"כפיר" מתייחס רק לגור-אריה זכר?
 
ועוד שאלה:

שמעון פרנס אמר שאתונה היא "מטרופוליטן ענק שחי את השעון מסביב". נכון שזה ביוט? כאילו, אני מכירה "לחיות מסביב לשעון", אבל ,לחיות את השעון מסביב", זאת שגיאה, נכון?
 

קא זו או

New member
זו פואטיקה צרופה ../images/Emo168.gif

אבל לא יכול לענות לך, כי אני מכיר כמוך את הביטוי "חי סביב לשעון" ולא יותר מזה. אגב, עכשיו גיליתי איזה רגישון חסר בתפוז - שעון.
 

מוגג

New member
נכון.

א. האם כל צירופואטי הוא פואטיקה צרופה. ב. רגשון. ג. גם השדר חי את השעון מסביב כי הוא - מפרנס שעון. ד. כדי לראות מה השעה אתה יכולהציץ ב
.
 

קא זו או

New member
כנראה מנגנון הציניות שלי החליד לגמר

אם כל ביטוי שלי נשמע כפשוטו
שיהיה דביקון ואולי אשאר עם אמוטיקון או סמיילי או אייקון ולא לכולם יש טלפון-נייד. חצי מליון ישראלים מצמצים במזונם, אZ שיהיה להם טלפון נייד?
 

קא זו או

New member
לפי אב"ש - כן בהחלט נכון

הנגיד, הוא ר' שמואל, שהיה גם שר צבא ולוחם מהולל כתב: ותניח לגוריה כפירה" [ דיוואן 11]
 

מוגג

New member
זו ממש כפירה בעיקר

אם יש כפיר למה לא כפירה? יש אפילו מקום כזה - וְהַמִּצְפֶּה וְהַכְּפִירָה וְהַמֹּצָה (יהושע יח/26). מצד שני נשמע כאילו מייחסים לגורות חוסר אמונה, אז מה לעשות? מצד שלישי יש לאריה עוד שמות נרדפים, "שחל" למשל...
 
כן. ../images/Emo51.gif

ועוד משלל הדגה של צפייתי בטלויזיה הבוקר (זה נורא, מה שקורה כשאין בחינות להתכונן אליהן): יובל שטייניץ בהרצאה על הפילוסופיה של משהו - אם מפתחים את הטענות האלה מגיעים לאבסורדים בלתי מקובלים על הדעת. "גיבוב", קראת לזה? אני עדיין לא בטוחה שזה המונח הנכון, אבל נַיחא.
 
למעלה