בספרו של פיטר סינגר "שחרור בעה"ח"

• פותח הנושא drn
  • פורסם בתאריך

drn

New member
בספרו של פיטר סינגר "שחרור בעה"ח"

עמוד 46, החל מאמצע הדף ועד עמוד 47 בראש העמוד מובא טיעון חזק, גם אם המחבר עצמו מתנגד לו, באשר להבדל בין סבל אנושי לסבל בע"ח.

feline9

New member
השאלה היא האם זה אומר...

שעלינו להמשיך בגרימת הסבל? ואם כולם יודעים כל כך טוב את ההבדל מדוע ממשיכים לאנוס, לגנוב, לרצוח ולכבוש (בני אדם בבני אדם אחרים)?

fnord0

New member
היכולת לחוש כאב אינה ייחודית לאדם

בבואנו לגרום כאב ליצור כלשהו (אדם או חיה), עלינו לקחת בחשבון רק את יכולתו של אותו יצור לחוש כאב ולסבול ממנו. מבחינת היכולת הביולוגית לחוש כאב, אין הבדל בין האדם לבין כל יצור אחר בעל מערכת עצבים מרכזית. העובדה שרוב האנשים מסוגלים להגיד בשפה אנושית שכואב להם בעוד חיות אחרות רק ישתוללו ויצרחו, לא נראית לי מספיקה כשלעצמה כדי לקבוע קטגורית שכל החיות לא באמת סובלות מכאב והאדם כן.

שלום DRN . כמה מילים.

אם משהו יאמר לך בשפה שאינך מכיר "כואב לי", מניין לך שכואב לו? מה הוא אומר בכלל? רק אם תלמד לדבר בשפתו, ותוכל לתרגם את שפתו לשפתך, תוכל לתקשר אתו. זו המוגבלות שלך שאינה מאפשרת לך להבין. רוב האנשים לא יודעים לבטא את הסבל הפיזי והנפשי המורכב שלהם במילים, ונעזרים לשם כך באמצעים אחרים, במוסיקה, ציור, שפת גוף. אחרת לא היה לנו צורך באמנות. אפילו סופר מוערך בשל יכולתו הצליח לבטא משהו שקשה להעביר במילים. לומר שחיות לא חשות סבל נפשי או פיזי, כי אין להם את היכולת לתרגם אותו למילים, מעמידה את החיות בדרגה שווה לרוב האנושות... נכון שחתול לעולם לא יכתוב את הסימפוניה החמישית של בטהובן, אבל גם השכן ממול לא יעשה זאת. האם עלינו להסיק מכך ששניהם, השכן ממול והחתול, שונים באופן מהותי מבטהובן? בצד אחד של הסקלה קיים חוסר יכולת מילולית לבטא סבל - בצד השני של הסקלה יש יכולת לבטא סבל ללא מילים - ובין שני הקצוות האלה נמצא כל המגוון של היכולות המילוליות והלא מילוליות, שבורכו בהם כל היצורים החיים, החל מיללה, דרך מילים, ועד נגינת כינור עדינה. תחשוב על זה (לפני או אחרי ה...)

drn

New member
לא מדובר ביכולת לחוש כאב, אלא

בסבל למעט כאב- שנמנש בזכות אילחוש.

דברתי על סבל שאינו כאב. ../images/Emo93.gif

אבל גם זה. מי שכואבת לו השן לא רץ לחבר סימפוניה. אני תולשת את שערותיי מרוב שאתה לא מבין.

drn

New member
כל סבל למעט כאב דורש שיחה פנימית

במוחו של בעה"ח בשפה מופשטת שאין לבע"ח.

תולי, את פשוט חזקה..../images/Emo6.gif

יש לך " יציאות" חזקות ביותר, שפכת אותי מצחוק. אני חושבת שאת צריכה להתחיל לחשוב על מופע סטנד-אפ יחיד .

מה דעתך../images/Emo163.gif

אם החיות לא סובלות, אולי תשאיר את הכלובים פתוחים? (תגיד אתה באמת כזה או רק עושה את עצמך?)

יופי שאתה יודע לקרוא-זה הזמן לרכוש

את הספר "אתיקה, רגשות ובעלי חיים"/זאב לוי ונדב לוי. מצ"ב קישור להמלצתי על הנ"ל. שם, לאורך כל הספר, ולא רק על גבי מחצית עחוד, מסבירים המחברים, לאט (למי שקשה לו להבין) ובפירוט (למי שקשה לו להאמין) שחיה זה יצור חי, עם מערכת עצבים ותאי חישה, מוח, מחשבות, הבנה ותבונה, רצון לחיות ורגשות (שבעיני הם החשובים ביותר להתייחסות), בדיוק כמו שיש למין הנשגב מכולם - בני/בנות אדם. שם אפשר ללמוד על העוול שמין האנוש עושה למי שאינו כמותו, מתוך כל הסיבות הלא-נכונות.

למעלה