בספרי הלימוד רק אמא מנקה את הבית

גאולה_ש

New member
בספרי הלימוד רק אמא מנקה את הבית

קישור -התוכנית החדשה לשיוויון ביו המינים במערכת החינוך.

ציפי ג

New member
כנראה שהילדים שלי תלמידים גרועים

חזרתי מבימ"ש היום, ולמראה עיני לא האמנתי, שלושת בני עמדו ושטפו רצפה. המניע היה ברור. בהעדרי הם נהלו מלחמת מים, ורצו להסוות את החורבן. אני נהניתי.

טל קר

New member
תודה על הקישור. למרות שליבנת

פוליטית היא לא כוס התה שלי, אין לי אלא להצדיע על כניסה של שרת חינוך למערכת שמטפלת בנושאים מגדריים במערכת ופועלת לטובת שוויון. אגב, אפשר אולי להרחיב את תפקידה לעוד כמה אזורים מחנכים? כלומר לטפל בפרסומות כמו זו של הרכבת, בספרי הילדים בגן (שהם מלאי סטריאוטיפים ללא איזון כ"כ) ובתוכניות טלויזיה לילדים? כי לתקן את ספרי הלימוד זה צעד מצוין, אבל לא מספיק, יש עוד הרבה אמצעי סוציאליזציה פחות פורמלים מסביב שיכולים לשנות את האפקט החיובי ששמנסים ליצור.

פברואר

New member
תדעי לך שלימור לבנת היא אוהדת

מאוד פעילה של כל נושא מעמד האישה. בעבר, הייתי בקשר עם המרכז לנפגעות תקיפה מינית ועם מקלטים לנשים מוכות לא הייתה פעם אחת (אחת!) בה ביקשנו ממנה לבוא ולדבר ולעזור והיא לא עשתה את זה. (יעל דיין גם כן). ולא היו שם מצלמות טלויזיה ולא עיתונאים. סתם מקומות אפלוליים וטחובים. אני זוכרת לה את זה מאוד לטובה גם בימים שדיעותיה הפוליטיות מוציאות אותי מהכלים

הוא שאמרתי כמה שורות למטה

ובין השאר שמעתי את זה, אגב, ממתנדבות במרכז לנפגעות תקיפה מינית בעבר. יאמר מאוד לזכותה.

augustus

New member
אני לא יודעת אם

להזדעזע מספרי הלימוד האלה (שבתי לומדת איתם, גוועלד!) או לשמוח שהאמת העגומה התגלתה לי עקב שינוי שעתיד לקרות. בפעם הראשונה בחיי הגעתי למסקנה שיותר חשוב לי שרה אישה מאשר שר מהמחנה, או אפילו מהמפלגה, אליהם אני משתייכת.

קינלי

New member
שאלה מכשילה

מה תעדיפו בנות, שבניכם ילמדו על נשים שעובדות במטבח או שלא יילמדו? לענות ברצינות בבקשה.

xslf

New member
מילא ספרי הלימוד

עצוב ומזעזע הרבה יותר לקרוא את התגובות לכתבה. לדוגמא (וזה ציטוט מדוייק מאחת התגובות): "כל מה שיש להגיד בנושא - זה שהרבה נשים עם בעיות נפשיות קשות נעזרות בפמיניזם כדי שהם יוכלו להראות שפויות ע"י החברה. נשים בדיכאון , לסביות , כאלא ששונאות להיזדיין , בעלות רגשי נחיתות גדולים מאוד וכמובן סתם חולות נפש פגועות (וזה יש הרבה בארץ"

יש שם 2 תגובות תומכות של גברים

עם המלים כל הכבוד ,וחוץ מזה אני לא הגבתי שם וגם אני תומך בצעד של לבנת.

four seasons

New member
צעד נבון, צעד אחד ל....

אני מברך את ליבנת על היוזמה, אני מניח שאפשהו בעתיד היא תציג את מעמדותה לרשות הממשלה, אם היא תדמודד במסגרת לא ימנית, אשקול לגופו של עניין,

פברואר

New member
אם לבנת תמשיך כך - אצביע בשבילה

לראשות ממשלה. ולא אכפת לי תחת איזו כותרת מפלגתית זה יקרה.

אמיר.

New member
לו היתה עדין בחירה ישירה ..

הייתי שמח להצביע ללבנת... ביחוד שהיא ימנית... בארץ - שמאל ורגישות חברתית - זה די סותר.... (אם כי יש ניצוצות חיוביים)

תודה גם ממני על הקישור.

הנושא ידוע, לעוס ועד כה בלתי מנוצח...אני מקווה שלבנת תצליח איפה שנכשלו חרוצות קודמיה וקודמותיה. בקשר ללבנת עצמה - למרות הסתייגותי הרבה ממנה כאישה, כפוליטיקאית, כאישיות וכמייצגת עמדה פוליטית שאינה אהודה עלי - היא אחת מחברות הכנסת היחידות שלא אמרו מעולם לא לפניה או בקשה של נשים וארגוני נשים ומטרות חברתיות שקשורות לנשים. מגיע לה מלוא הקרדיט על כך. חנה

למעלה