בס"ד

בס"ד

ארגון הפעילים לב אחים |כוכב| ערב שאסור להחמיץ |כוכב| ציבור ההורים מוזמן לערב מהנה ומרתק עם - הרב מנחם וייס בנושא - עין הרע והשפעתו על האדם הערב יתקיים אי"ה ביום רביעי הקרוב, 5.2.03 בשעה 08.15 בערב בביהכנ"ס המרכזי הספרדי, "...", רח' ... שכ' ... כניסה חופשית כיבוד קל

lordjek

New member
לא ייאומן

מה חוסר שעות שינה יכול לעולל ליכולת הכתיבה של בן -אדם. מתנצל בפני הפורום. זה כמובון "היית", ו"ספר".

תום30

New member
ראשית קבל חיוך

שנית אין שום הבדל בין זה לבין "כנסים"\"חוגי בית"\ "לימודים" שחלקם אף הוכרו כ"אקדמים" שלא מעט מעמיתנו ה""אתאיסטים"" נוטלים בהם חלק כמו - * קריאת העתיד בקלפי טארוט סיניים". * תקשור עם יישויות עליונות. * שחזור גלגולי נשמות. * אנרגיות יקומים (נשבע לכם שיש כזה דבר אצלהם!). * חלומות פתרונותם עפ"י הסנסקריטים ההודים\תורת הזן וכו' * פאנג שואי או "כיצד לזמן לביתך אנרגיות חיוביות". * "התחברות לילד הקטן שבך באמצעות...תשלימו את החסר לבד... . * קריאה בכף היד\רגל\תוי פנים ושאר ירקות.. . * קריאת העתיד העבר והווה באסטרולוגיה הודית. * " " " " בשמאניזם . * " " " " במאגיה . * " " " " בתורות טיבטיות. * וכו'

מעולם לא פגשתי מישהו שלוקח

ברצינות משהו מהרשימה שהבאתָ, וגם מגדיר את עצמו כאתאיסט. אמנם כל אחד יכול לקרוא לעצמו איך שהוא רוצה. יש נאצים שמגדירים עצמם כמגיני הדמוקרטיה. או מישהו שחושב עצמו ללורד נפוליון או לאל.

תום30

New member
תסתובב קצת

תשאל לא מעט אנשים המאמינים באסטרולוגיה או המתייעצים עם "מתקשרים" למיניהם וכו'. האם אתאיזם בהרכח פוסל כל ""הסבר"" לגלגול נשמות? לאסטרולוגיה וכו'? לדעתי-לא, ולא משום שאני חלילה מאמין בשטויות הנ"ל!

Lu Tze

New member
ההגדרה הנפוצה ביותר של אתאיזם היא:

כפירה בקיומו של אל/ה/ים/ות. השאלה היא אם אתה מכליל כוחות על טבעיים במילה אל (במילים אחרות, האם דברים על טבעיים נובעים תמיד מאל). לדעתי לא, לכן יכול להיות אתאיסט שמאמין באסטרולוגיה או נומרולוגיה או מה שזה לא יהיה אבל אם הוא מאמין שהדברים האלה נובעים מיצורים על טבעיים ולא מכוחות מופשטים אז הוא לא נחשב לאתאיסט.

כנראה

לזה התכוון גם תום30. אני אישית לא מאמין(!) בפילוסופיה(!), ולדידי זה היינו הך "אלוהים" ו"דברים על טבעיים".

ועוד

נדמה לי שלא כל כך נתקלתי בפורום ב"אלוהים מופשט". זה של מעמד סיני השמיע והראה קולות, וכל הזמן יוחסו לו תכונות אנושיות: רוצה, לא רוצה, כועס וכו'.

לא התכוונתי

להגדרות פילוסופיות, אלא לאנשים שפגשתי. פגשתי רבים המאמינים בשטויות (לדעתי) הללו, ואף לא אחד מהם הגדיר את עצמו כאתאיסט. מקסימום אחד הגדיר: "אלוהים" = "הטבע".

תום30

New member
אני איתך טלמון

לא מעט הם הפילוסופים שהם דתיים אדוקים (לא חשוב איזו דת) או עובדי אלילים לכל דבר ועניין. אולם אי אפשר לנתק את המדע ואת החברה בכלל מתפישות פילוסופיות, ואני לא מתכוון ל"פילוסופים בגרוש" אלא למהפיכות תפישתיות.

אני מוכן להסכים

שאנו זקוקים לפילוסופיה, בדיוק כשם שאנו זקוקים לספרות, אמנות, מוסיקה, תאטרון, ספורט ותרבות בכלל (ומתנצל אם ערבבתי רמות הכללת מושגים).

lordjek

New member
ובכמה מאלה התנסת, למדת, או בדקת

מעבר למןודעות רחוב/כתבות ב"לאישה" ? כמה אני מחבב את הסקפטיים ממרחק...

למעלה