בעבר דיברו כאן על כתיבת תאריכים

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
בעבר דיברו כאן על כתיבת תאריכים

ימי הולדת וימי זכרון / יארצייט, בצד הפנימי של הכריכה. אז הנה כרכית ספר של יהודי מפולניה כנראה. זו תמונה 1 במספר

א77

New member
והנה עוד משהו מאותה הכריכה.

למי שמתקשה בקריאה : על אלה אני בוכיה עיני עיני ירדה מים כי רחק ממני מנחם משיב נפשי היא אשתי אשת נעורי הצנועה והצדיקת והחסידה מרת ביילא אסתר זכרונה לברכה נפטרה והלכה לעולמה ביום א´ פ´ צו ח ימים לחודש ניסן שנת תרנ"ט לפ"ק בעיר סקערנאוויטץ יע"א יהא רעוא שתהא נשמתה צרורה בצרור החיים עד ביאת הגואל ויחי´ המתים ב"ב אמן סלה

א77

New member
והנה עוד משהו מאותה הכריכה.

למי שמתקשה בקריאה : על אלה אני בוכיה עיני עיני ירדה מים כי רחק ממני מנחם משיב נפשי היא אשתי אשת נעורי הצנועה והצדיקת והחסידה מרת ביילא אסתר זכרונה לברכה נפטרה והלכה לעולמה ביום א´ פ´ צו ח ימים לחודש ניסן שנת תרנ"ט לפ"ק בעיר סקערנאוויטץ יע"א יהא רעוא שתהא נשמתה צרורה בצרור החיים עד ביאת הגואל ויחי´ המתים ב"ב אמן סלה

א77

New member
משהו מזעזע בכיתובים שבתמונות

בתמונה מספר אחד. התאריך האחרון הרשום שם: לידת בתו הקטנה ביום כא אדר תרנ"ט. בתמונה השניה: יום פטירת אשתו, האם של ילדיו. ביום ח´ ניסן תרנ"ט. ז"א 18 יום לאחר לידת בתו הקטנה. אני תמיד אוהב לחפש בין השיטין. וזה אחד מהדברים המרגשים שמצאתי. ואם כבר כתבתי הודעה זו. אז אצרף שער הספר גם.

באמת מרגש מאוד

והמנהג הזה - הלוואי והיו כל "אבותינו" עושים כך. או אז, היינו יכולים להעביר, פשוטו כמשמעו: "ספרי יוחסין"... ארנון

avitalit

New member
איזה יופי .

תתפלל בשבילי שיבוא יום ו"אניח" ידי על ספרי הקודש של סבו של אבי ... ואז - לבטח יהיו לי המון דפים כגון אלו ... איציק

למעלה