בעבר פורסמו כאן הוראות ליצירת מגן

mr lavi

New member
בעבר פורסמו כאן הוראות ליצירת מגן

דוד מ..(שטר כסף?) היה איזה משהו די מסובך לפי מה שאני זוכר. אני קורא כאן בפורום מידי פעם, ובעם ב...מקפל גם. בעבר קיפלתי יותר. קיצר, מישהו יכול בבקשה להעלות שוב את מגן הדוד הזה? מישהו ניסה? איך יצא? יש תמונות? ואני אנצל כבר את ההודעה הזו לכתוב ש..זה פורום ממש נחמד, העבודות שאתם מציגים כאן פשוט מדהימות! ו..תמשיכו כך
נחמד להכנס לפורום הזה מידי פעם להתעדכן בתמונות וכו'
תודה רבה מראש!

גילה או

New member
עוד מגן דויד

תוכל למצוא באתר של שפר ג'רמי. את הדגם שמקופל מדולר קיפל גלעד נאור .אני מצרפת קישור לתמונה. נחמד לשמוע שאתה נהנה מהפורום.אתה מוזמן להיות פעיל.זה תמיד נחמד להכיר מקפלים חדשים.

mr lavi

New member
אוקיי, תודה לכם :)

אני אנסה את זה, למרות שיש רק הוראות כתובות לפי מה שראיתי למגן דוד מהשטר. תודה רבה!

mr lavi

New member
אתם יכולים בבקשה לנסות לעזור לי??

נתקעתי באיזשהו שלב, לא יודע איפה... יש לי כאן כמה צילומים (לא הכי איכותיים, זה ממצלמת האינטרנט) של המקום שבו נתקעתי, אז..תנסו בבקשה לעזור... איך מתקדמים הלאה?

mr lavi

New member
==4==

אני מקווה שהבנתם בערך את הצורה שניסיתי לצלם :) אני לא מצליח להמשיך את זה משום מה. משהו לא מסתדר לי...וזה מעצבן! אז בבקשה עזרה אם אפשר :)

mr lavi

New member
יש כאן שרטוט ש- giladznaor הכין

לפני כמה זמן. ניסיתי לעבוד במקביל עם ההוראות הכתובות, אבל באיזשהו שלב עזבתי (לא יודע למה) את ההוראות הכתובות, והתקדמתי לפי השרטוט. אין לי מושג באיזה שלב אני, כדי להגיע אל ההוראות הכתובות שוב, ואין לי מושג איך ממשיכים מפה הלאה. נתקעתי בשלב המוצג בתמונה הכי שמאלית למטה. מה עושים הלאה? מישהו יכול בבקשה להסביר לי? / איך אני יוצר קשר עם giladznaor, אימייל או משהו...אם אפשר. אני רוצה כבר לסיים את זה, ואני תקוע באמצע עם שטר מבוזבז חחח (לא סתם, הדפסתי שטר כדי לנסות בפעם הראשונה) תודה לעוזרים...

giladznaor

New member
מגן דוד

שלום שלום. אכן, זהו דגם מדהים, שבמקרה לגמרי קיפלתי שוב לפני כשבועיים. לצערי, כרגע יש לי כרגע בעיה עם המצלמה הדיגיטלית, כך שכרגע אין ביכולתי לתת עזרה מצולמת לשלב שבו נתקעת, שהו השלב הקשה (והמרתק) ביותר בדגם. כמו כן, הזכרת לי שהבטחתי בעבר לסיים את ההוראות (הם בעיקרון לשטר של 20 ש"ח, אבל הכסף הישראלי עבה יותר, ולכן התוצאות קצת פחות טובות), ואני מקווה שאתפנה לכך בקרוב. אנסה להסביר את השלב. תחילה, בכל אחת משלושת השכבות, צריך לבצע את קיפולי העמק, כפי שמצוייר בציור התחתון ימני (אלה חוצי זויות). רצוי לבצע את הקיפולים לשנו הצדדים - עמק והר, מכיוון שאלה קיפולי לסימון, לשלב הבא, שהוא השמאלי תחתון. כעת, יש לבצע את קיפולי השיטוח, כפי שמצויירים בשלב השמאלי תחתון, כדי לקבל את השלב התחתון. קצת קשה להסביר בדיוק כיצד צריך לבצע את השלב, אבל אני אנסה. ראשית, שים לב למיקום הנקודות A ו-B לפני ואחרי ביצוע השלב. שנית, שים לב שיש לך מין קיפול אקורדיון, כפי שרואים בתמונות שהעלת. הרעיון בגדול הוא להחזיק את הקיפול כך שהוא מהשולחן כלפי מעלה, ב90 מעלות לציור (אם הציור הוא במישור XY, אז תסובב את הדגם ב90 מעלות כלפי ציר Z). כעת, פותחים את האקורדיון לעיגול, כך שדש אחד הולך לכל כיוון (120 מעלות בין כל דש). כעת, צריך לשטח את הדגם חזרה לצי XY כך שיהיה דו-מימדי, כמו בציור האחרון. זאת מבצעים ע"י קיפולי השיטוח כפי שמצויירים. אני יודע שקצת קשה להבין משהו מההסבר לעיל, ואני אנסה להעלות תמונות של השלב כשאני אוכל, בתקווה בימים הקרובים. בהצלחה!!!

mr lavi

New member
אני מחכה בקוצר רוח! כבר כמה ימים :)

אני מאוד מאוד רוצה לסיים את הדגם הזה, זה אתגר לא קטן :) וזה מה שכיף לדעתי. מה גם שכבר דאגתי לדולר :) תודה רבה!! :) יום טוב, ושבוע טוב... ----------------------------- מחכה לתמונות של שאר השלבים :)

mr lavi

New member
הקפצה!! לטובת בקשה חוזרת לעזרה

בבקשה בבקשה תנסו לעזור לי עם הקיפול הזה....מגן הדוד...

למעלה