בעדינות בבקשה

מקווה26

New member
בעדינות בבקשה

טוב אז זו התוכנית הסופית, מוגשת מחר למועצה... קצת שיחקתי והוספתי צבע

ענתש

New member
תוכנית מאד חמודה ../images/Emo13.gif

אין על זה גדלים אז לא הבנתי אם זה גדול או קטן. אהבתי את היציאה לפאטיו מחדר ההורים (בכלל, פאטיו-אים עושים לי את זה
) לא כל כך הבנתי מה זו פינת הישיבה מיד בכניסה לבית ולא הבנתי מה זה החדר עם הר' החום בפנים (ליד חדר העבודה). אבל תוכנית ממש חמודה, אהבתי.

מקווה26

New member
הבית הוא 200 מ'

בכניסה סתם ניסיתי לשים משהו, אולי אני אציב שם קמין. החדר עם הר' החום זה מעבדת המחשבים של בעלי, וצמוד לו משרד לשנינו שנוכל לקבל אנשים גם בבית

ענתש

New member
זה באמת מקסים בעיניי.

פשוט ויפה ופונקציונלי. לאהסגנון שלי המטבח הסגור ב-ח' והסלון שהמטבח לא ממש פתוח אליו אבל זה בהחלט יפה

מקווה26

New member
זה היופי בבנה ביתך

הרבה בתים שראיתי היו מקסימים בעיני, אבל לכל משפחה יש את ההרגלים שלה שרק בבנייה עצמית הם יכולים לבוא לידי ביטוי.

איריסג

New member
200 מטר בשטוח?

בערך כמו שלנו. מה הגדלים של חדרי הילדים? מה רוחב הארונות שהשארת בכל חדר? והאם הבנתי נכון - בחלק העליון, ליד יחידת ההורים - יש חדר ארונות גדול משותף לכל בני הבית? בסה"כ תוכנית פונקציונלית ויפה בעיני. השאלה היא אם את באמת צריכה דלפק ישיבה ליום יום במטבח כשפינת האוכל כל כך קרובה. אולי שווה לך לעשות גם שם ארונות.

מקווה26

New member
כן 200 מ' בשטוח

גודל החדרים 12 מ' , גודל ארון רוחב 60 ס"מ אורך 1.5 מ', חדר הארונות הוא בתוך יחידת ההורים שלנו בלבד (הארונות של הבנות מספיקים להן). לגבי פינת אכילה, כרגע אנחנו אוכלים בפינת אוכל, וזה הרבה בלאגן,זה נוח וביתי לשבת במטבח , במיוחד שהוא מספיק גדול (3.8/4) לא כולל המזווה הצמוד.

../images/Emo45.gif לאחר טופס 4 הייתי נפטר

מהקיר מגן המעצבן הזה של הממ"ד . אולי אפשר להגדיל את הממ"ד על חשבון המעבר, אם יש בכך צורך . כן מצויין - בלי שגעונות מיותרים .

מקווה26

New member
זה בדיוק מה שתכננתי

לעשות אחרי טופס 4,למרות שיש לבטים - בכל זאת האם זה לא פוגע בבטחון

זה סתם שטויות כל הממ"ד הזה

במלחמה הבאה הוא לא יהיה שווה כלום . אנשים עם יכולות כספיות בונים היום מקלטים אטומיים . לא שזה יעזור במשהוא כי אם כל הסביבה רדיואקטיבית לא יהיה להם היכן לחיות לאחר שיצאו מהמקלט .

מקווה26

New member
שטויות או לא

במלחמה שהייתה היו לנו 9 אזעקות ביום, והייתי מאוד לא רגועה שאין לי ממ"ד, גם אם זה בשביל הרוגע האישי, זה גם חשוב

מתוקה ! אני מדבר על המלחמה הבאה

לא נכנס לפוליטיקה בכלל, אבל כפי שהענינים מתגלגלים, תהייה מלחמה נוספת ולא כל כך רחוק בעתיד . לסוריה יש טילים יותר טובים מהסקדים של העירקים בזמנו , ממ"ד לא יוכל להגן במקרה של פגיעה של טיל כזה . אם יהיה מצב חירום אני אמגן את הממ"ד , הייתי כבר היום עושה לו קירות יותר עבים מהדרישה , אבל זה לא הסתדר לי עם התכנית, לא היה לי מקום להוסיף עובי לקירות .

איריסג

New member
צודקת ב 1000 אחוז

אנחנו בונים באזור השרון, וגרים כרגע באזור המרכז - כך שהמלחמה האחרונה לא ממש הגיעה עד אלינו. ולמרות שאת - כשישבנו על התוכניות של הבית, ולמעצבת הפנים היו כל מיני רעיונות כמו שאחרי טופס 4 נעיף את דלת הממ"ד הכבדה ונשתמש בדלת רגילה (עושים לזה הכנה מראש) - דרור אמר שבשום פנים ואופן לא. אולי הוא מרובע, הבעל שלי, אבל אחרי שראיתי מה נשאר מהקירות בבתים בחיפה, עם כל הכדוריות האלה, ושמעתי איך אנשים שהיו בממ"ד הרגישו הרבה יותר בטוחים, שלא לומר - חייהם ניצלו בגלל הממ"ד - אני לא מעלה בדעתי לעשות "פויילשטיקים" בעניין הזה, לא לפני ולא אחרי טופס 4.

חוק מרפי ! כאשר המצב יכול להיות

יותר גרוע הוא יהיה יותר גרוע . אף אחד לא מבטיח שהממ"ד כפי שהוא היום יתאים למלחמה הבאה בבית הקודם שלי היה מקלט שזה יותר עבה ממ"ד ב 10 ס"מ . למה מצאו לנכון הגורמים המוסמכים להוריד מעובי המקלט ? בכדי להיות פפוליסטים ולהוזיל את הממ"ד . אני לא ממש רואה את הוזלה המשמעותי כאן . בכל אופן לא אמרתי להוריד את הדלת , אלא את הקיר המגן על הדלת ולמה יש קיר כזה? כי אם יש חלון יש סיכוי שרסיס יכנס דרך החלון ויחדור את הדלת , אם אין חלון מול הדלת לא צריך קיר מגן - בקיצור חרטא ברטא .

nob

New member
איפה אפשר לבדוק את זה בוודאות?

גיליתי את זה לפני כמה ימים ורוצה להיות בטוח שזה נכון.

fireman

New member
אני תוהה איך בדיוק אתה מתכוון

להרוס קיר בטון מזויין בעובי 20 ס"מ בתוך בית שכבר אוכלס ורוצף?

למה אוכלס ?

לא חייבים לאכלס את הבית בכדי לקבל טופס 4 . יש פטנט בכדי לעשות את העבודת ההריסה קלה יותר .

למעלה