ביום שני אני נוסע לשגרירות לטפל בנושא הדרכון ההונגרי,,בעוד כשנתיים הונגריה ניכנסים לשוק האירופי ומחליפים את הפורינט באיירו ואז הדרכון הופך באופן אוטומטי לדרכון אירופאי,,לא מזיק שיש,,
הכתובת, מה שרציתי לדעת האם ההונגרים לא עורמים קשיים מיותרים למבקשים אזרחות. לא יודע אם סיפרתי לך, אבל אני ברחתי מהונגריה ב-1956 בזמן המרד. לא היה לי אזרחות הונגרית, כי הייתי קטין. לכן המקרה שלי מעט לא סטנדרטי.
ישRאל, אמא שלי עזבה ב-57, כילדה וכשאני רציתי אזרחות, היא הייתה צריכה "לחדש" את האזרחות שלה. כך לפי ההונגרים בשגרירות - היא מעולם לא וויתרה על האזרחות ההונגרית שלה.
למה תצטרך בכלל דרכון הונגרי? הרי לא יהיו גבולות שמצריכים דרכון בתוך אירופהההההה אישית אני אהיה רשאית לדרכון בעוד פחות משנה וחצי (מחכה לזה אבל לא ברור לי למה....אולי כי לכל משפחתי יש) ומעברים לאוסטריה ושאר ירקות יהיה חופשי בכל מקרהההההההההההה
אני אישית לא זקוק לזה,אין לי תוכניות לא להונגריה בטח לא להשתקע שם כפי שהרבה ישראלים עשו כן.גם לגבי האיחוד האורופי אין לי תוכניות. מכיר כמה וכמה ישראלים שגרים בהונגריה קנו שם דירות בזול,בזמן שעדיין היה בזול,מקבלים את הקצבה שלהם של הבטוח לאומי ו/או הפנסיה שלהם מהבנק בארץ וחיים שם כמו מלכים קטנים.לי באופן אישי לא היו תוכניות כאלה אף פעם.טוב לי פה אני ישראלי ציוני.
באמת ולא בצחוק כיום אין הרבה אנשים ובודאי לא הדור הצעיר שכל כך מעריץ ודבק במדינתו. וכשאני לעיתים מצהירה משפט זה "ציונית ואוהבת את המדינה שלי..." יש כאלה שמסתכלים עלי בחצי חיוך... גם לי אין כל צורך לתעודות להונגריה ביי דורית
זה יכול לעזור אז למה לא? זה כאילו אתם זכאים לתואר ראשון - אבל אתם לא תקחו את הדיפלומה. נכון - אתם עדיין יודעים הכל - אבל לפעמים צריכים מסמכים. לי הדרכון ההונגרי עזר, הייתה תקופה שבעבודה שלי היה איזה פרויקט שם, אז כמובן שאני נשלחתי.... היה כיף!