בעד ונגד מו"מ עם החמאס

THE WIZARD 55

New member
בעד ונגד מו"מ עם החמאס

למה ישראל צריכה לדבר עם החמאס? ולמה ישראל לא צריכה לשבת עם החמאס? כשאני חושבת על שיחות עם החמאס אני נזכרת בערפאת שנים ישראל דחתה אותו, ואמרה שתפגש איתו רק בשדה הקרב, לבסוף לחיצת יד הסטורית, יצא מזה משהו? האם ישראל לא צריכה לשבת למו"מ עם גוף שיוכל ליישם את ההחלטות ולמנוע טרור? גוף שבאמת מוכן להושיט יד לשלום, להקים מדינה פלסטינית לצידה של מדינת ישראל. האם החמאס יוכל למנוע פיגועים וקסאמים? האם הוא בכלל ירצה בכך? והאם הניה שחוזר שוב ושוב על כך שאינו מכיר במדינה ליהודים, הודנא תמורת קווי 67 לא מוכיח בעצם שהוא לא מוכן להתפשר אשמח לשמוע את דיעותכם.. שיהיה לכולם בוקר טוב ויום טוב..

טל205

New member
שאלת והשבת

כשמר ערפאת שלט ברצועה ובגדה ולחצו לו יד זה עזר משו? אז בבקשה לא לחזור על אותה טעות בפרט שהנייה לא מוכן אפילו להכיר בנו במדינה. הוא אוייבנו וצריך לשים את ראשו בכיכר העיר כמו את בנלאדן ונסראלה.

respecta1

New member
החמאס לא רוצה מו"מ

חמאס רוצה הפסקת אש, דבר שכמו שאמרתי הרבה פעמים אסור לתת לו את המתנה הזו.

הפסקת אש עם החמאס היום = טילים על אשדוד מחר

חובה שהעובדה הזאת תיחרט בראשם של מקבלי ההחלטות, שלא יפלו למלכודת הזו, של נוחות זמנית כי אחר כך יהיה הרבה, הרבה הרבה יותר רע ומחיר הלחימה יהיה הרבה הרבה הרבה יותר כבד, גם עלינו שזה הכי חשוב וגם על הפלשתינים.

את באמת חושבת שה"גוף" שנקרא חמאס רוצה

למנוע טרור?! הרי הם בעצמם מקדמים את הטרור וגורמים להסלמה באזור, הם רוצים שנחשוב שהם מוכנים להדברות אבל אין מצב כזה!

ינשוף4

New member
כפי שכתבת- השאלה (בנתיים) לא-רלונטית.

בנתים אין עם מי לדבר. החמאס עצמו מוכן, לכל היותר, לדון בהפסקת אש קצרה, שתקל עליו להתארגן להמשך והגברת הטרור. ואפילו לא בהפסקת אש מלאה. כפי שזכור לי מנאום של הנייה- "אין בכוונתו למנוע מארגונים אחרים להמשיך בירי, באותו זמן"...

THE WIZARD 55

New member
החמאס יורה לעבר ישראל

ומתמקם ליד בתים של אנשי פת"ח בכדי שהנ"ל יפגעו במקרה של תגובה ישראלית. מוחמד וחבריו חושדים שהירי לעבר ביתו לא היה טעות של חיל האוויר. לדבריהם, בכמה מקרים באחרונה פעילי חמאס התמקמו סמוך לבתים של פעילי מוחמד אבו-שבאכ ברמאללה. חמאס הכחיש האשמותיו דניאל בר און / ג'יני פתח, כדי שתגובת צה"ל ל"מקור הירי" תפגע בבתים אלה. פווזי ברהום, מדוברי החמאס ברצועה, אמר אתמול בתגובה על הטענות ש"מדובר בשקרים. המערכה שלנו עם האויב הישראלי ולא ייתכן שנעשה פעולות שכאלה".

shm490

New member
בעד ,

כי זה מה יש ,אין סיכוי שהפת"ח יחזור לרצועה כתנועה שלטת והם שם . אם תהיה הכרה של החמאס אזי לדבר אתו ישירות ואם לא אז דרך המצרים .

THE WIZARD 55

New member
ואתה חושב שירי הקסאמים יפסק?

האם הפת"ח שימצא את עצמו מחוץ למשחק לא יקח על עצמו את תפקיד הילד הרע? מה אתה חושב שניתן יהיה להשיג?

shm490

New member
אם יהיה לחמאס אינטרס

לא לירות ( ואני מדבר רק על הרצועה ) אז אף אחד לא ירה לא הפת"ח ולא הגיהאד החמאס כבר הראה בזמן ההשטלתות על עזה איך הוא מטפל במתנגדים , האמיני לי אף אחד שם לא רוצה לעוף מהגג .

לא לדבר/למו"מ על החמאס או כל גורם

שאינו מכיר בפתרון של 2 מדינות לאום ל2 עמים. כאשר האידיאולוגיה של החמאס ידועה, כאשר החזון שלה ידוע וישראל לא חלק ממנה, אני לא רואה שום סיבה לדבר איתה? על מה? למה לי להתחשב בחמאס ולשאת ולתת איתם? לא רוצה לתת לחמאס כלום, מי שהורג בי והחזון שלו הוא פלשתין מן הים לירדן בקונטקלציה כזו או אחרת ראוי לקבל ממני/מישראל שום דבר יותר מכדור בראש. לכן אני מתנגד להפסקת אש עם החמאס, אני לא רוצה שהחמאס יפסיק את האש, אני רוצה להפסיק לחמאס את האש, אם תהיה הפסקת אש זמנית ומוגבלת מצד החמאס היום - מחר יהיו טילי גראדים על אשדוד, אשדוד בכלל לא רחוקה מאשקלון וזו לא בעיה מבחינת החמאס, בהנחה ולא נפריע לו להשיג את הטילים שיגיעו עד שם ומה אז? זה יהיה יותר קשה, הלחימה תהיה יותר קשה ויהרגו הרבה יותר אזרחים בעזה, האם זה שווה? צריך לגמור את החמאס היום, מחר זה יהיה רבה יותר קשה עם מחיר גבוה יותר לשני הצדדים. אין היום לפלשתינים גוף שגם רוצה וגם יכול לספק את הסחורה בכל הקשור לעשיית שלום, הפלשתינים, גם היום, עדיין מעדיפים להיות "צודקים" מאשר להיות חכמים ולהכיר במציאות.

למעלה