בעד
\ נגד

mor000

New member
בעד ../images/Emo45.gif \ נגד ../images/Emo31.gif

והפעם: שירות קרבי... התברר לכם הבנים שהפרופיל שלכם הוא 97, כלומר שאם לא תלמדו לפני הצבא או תתקבלו למשהו אחר, תצטרכו להיות קרביים ולהלחם... מה תעשו? תורידו פרופיל? תלכו להילחם ולשמור על המדינה? ולכן הבנות, תרצו ללכת לשרת בגדה? במשמר בגבול? בשטחים? מה דעתם על שירות קרבי כן\לא?... מוזמנים להרחיב על דעתכם, נשמח לשמוע [=.

amit678

New member
אני לא בן...

לכן הנושא לא כ"כ רלוונטי לגבי כי לא משנה מה יהיה הפרופיל שלי לא יכריחו אותי להיות קרבית ככה שאני לא אצטרך להוריד את הפרופיל... בכל מקרה אני לא מתכוונת לשרת בקרבי אבל כל הכבוד לאנשים שעושים את זה כי בזכותם יש לנו מדינה עד היום... מאותה סיבה שאני לא מתכוונת להתגייס לקרבי אני לא מתכוונת לשפוט בנים שמורידים את הפרופיל שלהם בכוונה...כל אחד עם השיקולים שלו... אם אתם מחפשים את דעתי בעיניין מההודעה הזו- אני לא בעד ולא נגד, ברור שאני בעד שאנשים ישרתו קרבי ויגנו על המדינה אבל אני לא חושבת שצריך להכריח אנשים לשרת בקרבי ומכיוון שמכריחים כיום כאלו עם פרופיל גבוה אני לא מתכוונת לבקר אנשים שמורידים לעצמם את הפרופיל ככה שכל עיניין לגופו, בכללי- קרבי זה סבבה, זה ממש לא בשבילי... עיניין שכן יש לי בו דעה זה החיילים החטופים שנחטפו בזמן שירותם הצבאי והחובה של צה"ל היא לדאוג לכל חייל בשירותיה, אני לא חושבת שיש כאן מישהו שהיה רוצה להיחטף ולכן זה לא בדיוק מעורר מוטיבציה להתגייס לקרבי שהמדינה לא מגבה את חייליה וזה ככה כבר בערך שנתיים... ככה שאני ממש בעד שיחזירו אותם כי זו חובה של צה"ל ולא משנה מה יהיו ההשלכות של זה... כיום אנשים כל הזמן קוראים על זה בעיתונים ושומעים על זה ברדיו, בחדשות ובכל מקום בעצםוזה יוצר מצב שמי ירצה ללכת לקרבי ולהילחם למען המדינה אם הוא ידע שהמדינה בעת הצורך לא תילחם בשבילו? אני לפחות ממש לא הייתי רוצה...

אני אישית

מאוד רוצה לתרום למדינה ומאוד אוהב אותה, אבל אני חושב שאני יכול לעשות זאת בהמון דרכים שאינן כרוכות ב...ובכן, מוות. אני יודע ש"מישהו צריך לעשות את זה", אבל בניגוד למתייפייפים, לי יש ביצים להגיד שאני לא מוכן שזה יהיה אני. אם הייתי נשלח לעזה הייתי מעדיף לסרב פקודה ולשבת בכלא - ולו רק כדי לא להשאיר מאחוריי משפחה הרוסה. גם מוות גיבורים הוא מוות. לעומת זאת, יש לי חברים שאינם קרביים אך נשלחים לשדרות ומקומות כאלה רק כדי לתת גב ותמיכה לאזרחים. את זה בשמחה הייתי עושה. מאוד הומני.

בתור אחת שיש לה זמן אפילו עד צו ראשון../images/Emo41.gif

את האמת שאני לא יודעת בדיוק מה לבחור. מצד אחד סביר להניח שהפרופיל שלי לא יהיה 97.(הראייה שלי על הפנים,מספר גבוה מאוד
) גם אם הפרופיל שלי היה 97,אני לא חושבת שהייתי בוחרת בשירות קרבי בגלל שכמו שבבית ספר אנשים מסויימים מעדיפים ללמוד פיזיקה ואנשים אחרים גיאוגרפיה, ככה גם בצבא ההעדפה שלי היא שירות שהוא לא קרבי אלא שירות בחיל החינוך למשל. תפקידים הדרכתיים(צופיפניקית עד הסוף
),סיוע לעולים חדשים וכ'ו נראים לי דרך נהדרת להעביר שנתיים ולתרום למדינה.

תלוי בבנאדם../images/Emo29.gif למשל לחבר שלי יש 97 והוא לא רוצה לשרת קרבי למרות שזה מה שהצבא מתעקש עליו בשבילו- תכל'ס זכותו. גם אני מעולם לא הייתי מהטיפוסים של הקרבי, אבל יש ויש. לא מעט מהחברים שלי רוצים לתרום כמה שיותר ולהגן על המדינה. למרות שזה די מעורר גאווה- ואו, X התקבל לאגוז ו-Y התקבל לסיירת מטכ"ל וכו', זה מלחיץ. צר לי לערבב הבעת דעה פוליטית אחת באחרת, אבל לדעתי זה נוראי שבנוסף לכל החיילים שנהרגים בעזה ובגבול עם סוריה או לבנון, יש לא מעט חיילים שצריכים לשמור על התנחלויות ולשלם בחייהם על האידואולגיה הקטלנית של שתי משפחות וחצי. אני אישית לא מתכננת ללכת לקרבי- מין הסתם, יש לי פרופיל 45 ואני פחדנית, אבל אני לא פוסלת את הרעיון הזה באופן כללי.

maiky17

New member
אם הייתי יכולה - כן.

הייתי מתגייסת לכמה שיותר קרבי. לצערי, הפרופיל שלי עומד להיות נמוך (סעיפי ראייה, עקמת, גמישות יתר... והרשימה רק הולכת ונמשכת).

hili האחת

New member
גם הפרופיל שלי בטוח לא יהיה 97:p../images/Emo79.gif

(ראיה, בעיות לב בעבר, ומאי? על גמישות יתר מורידים?! עד בעוד חמש שנים... וואו, אני כבר אהיה הרבה יותר מדי גמישה, ואי אפשר לדעת על מה עוד יורידו). אני חושבת שהייתי נתלית בתקופה. כלומר, אי אפשר לדעת מה יקרה בשנתיים שאשרת, אבל אם בתחילת השירות הצבאי שלי אני אראה שאין יותר מדי סכנות, אני חושבת שאני כן אשרת בקרבי. אני הכי לא יודעת בעולם איפה אני ארצה לשרת, אבל לי יש עוד חמש וחצי שנים^^

yaelhr

New member
הממ..

שאלה קשה. הפרופיל שלי סביר להניח יהיה 97, אבל אני לא חושבת שיש לי את היכולת הפיזית ללכת לקרבי. (פדלאות לשלטון). אמנם ישנו חלום מעורפל של להיות מדריכה של חיילים קרביים(מדריכת צניחה, מדריכת שיריון), שזה לגעת בתחום מרחוק, אבל לא באמת להיות קרבית. יש לי חברה שמתכננת ללכת לטיס. אני מעריצה אותה, גם אם היא לא תתקבל. זה דבר מדהים בעייני. ולגבי בנים, אני חושבת שקצת חבל שהמצב שלנו מצריך לגייס לקרבי כל בן עם פרופיל גבוהה. אני לא מאשימה בנים שיעשו הכל בשביל לא להתגייס לקרבי. לגיטימי, לא?

למעלה