בעוד כמה שעות תתחלף לה שנה נוספת

שושי 13

New member
בעוד כמה שעות תתחלף לה שנה נוספת

רוצה לאחל לכולנו שנה של בריאות, הצלחה שלום ואחווה. מי מכם חוגג את הסילווסטר ואיך? מצרפת לכם כאן לינק נחמד. http://www.icq.com/img/friendship/static/card_16961_rs.swf

רדאעי

New member
מה? לא חוגגים? ולא מקשטים שיחי גאת?

ככה קצת גרלנדת מנורות על שיחי הגאת וחלוקת מתנות כל איש לאישה ואישה לאיש ולא לשתות הרבה חשש המשטרה מקימה מחסומי נשיפה...וצוות מורים ממשרד החינוך יתשאלו את הבליינים בשאלות פתע כמו: מי מחברי הכנסת לעס גאת בעת דיוני המליאה? אלה שלא ישיבו נכונה על ארבע משלוש השאלות לא ישוחררו לאלתר. תפוח בדבש, רימונים, רובייה, ראש של דג בתחילת שנה זה סימן בדוק שיהיה ראש כל השנה ...אין כמו ראש הכי טוב. מצום עשירי בטבת לסילווטר סטאלונה ולהקתו...

שושי 13

New member
גם אני לא חוגגת

ובכל זאת שנה חלפה לה ואנו גם חיים על פי השנה האזרחית.

אני דווקא עם החיידאנית...

אנחנו משתמשים התאריכי השנה האחזרחית כי לנו ברירה כ"כ . אבל לציין את היום כיום השנה זה כבר להכיר בלגיטימיות שלו.

the ror

New member
לחגוג סלבסטר?!-פרטים

ראשית המאה ה-4 - תקופת האפיפיורות של סילבסטר ה-1, שחפפה לתקופת קיסרותו של קונסטנטוס - הייתה תקופה של שפל במצבם של היהודים באימפריה הרומית, ובעיקר בארץ ישראל ובירושלים. בשנת 313 לספירה הכריז קונסטנטינוס על הנצרות כדת הרשמית באימפריה, ורדיפת הנוצרים שהונהגה עד אז הופסקה. זאת ועוד, הקיסר, שקיבל עליו דת שהייתה קודם לכן דת שנואה ברומי, הפך אותה לדת השלטת באימפריה, מה שהביא לידי כך שבתוך עשורים אחדים החלה הכנסייה עצמה להוציא להורג כופרים שלא הסכימו לקבל עליהם את הדת הנוצרית. קונסטנטינוס כנוצרי חידש את האיסור על ישיבת יהודים בירושלים, ואיפשר להם להתאבל על חורבנה פעם בשנה, בט' באב.

the ror

New member
מילה לחגוג תחילת שנה...אבל למה

לחגוג על שם אפיפיור שאין שום סיבה ליהודים להזכיר בכלל את שמו... אני אוהב כל סיבה למסיבה אבל פה אני לא רואה אף סיבה...חוץ מאולי חגיגת תחילת השנה האזרחית...

וזה בדיוק מה שחוגגים. לא מובן לי

מאיפה צץ הסילבסטר הזה, ועוד דווקא בישראל. באמת שכבר יצאה הנשמה להסביר זאת כל שנה מחדש. ברוב העולם (גם בסין, הודו, טיוון ויפן, שיש להם בכלל את ראשי השנה שלהם) חוגגים את השנה האזרחית.

Bmaya

New member
סילבסטר- רק בישראל

באמת מוזר... אנשים סביבי שחוגגים את השנה החדשה, לא שמעו את השם סילבסטר (בהקשר זה), וככה בכל מקום שחגגתי את השנה החדשה. רק בישראל ניתקלתי בזה.

כמה דברים ברשותך....

בישראל נוצרה מין "סטיגמה" כזאת שמה שחוגגים זה את לידתו/מותו של איזה אפיפיור העונה לשם סילבסטר. יש כאלה שאף מטבלים את הנושא, וטוענים שאותו סילבסטר היה אנטישמי גדול וטבח יהודים. כל זה בלוף אחד גדול. לפעמים יש לי תחושה שזו הכל פרופגנדה דתית. ברוב העולם חוגגים את ה"שנה החדשה" ולא שום דבר אחר.. ברוב מדינות מדינות לאך אחד אין מושג בכלל מי זה אותו "סילבסטר". רק בישראל "המציאו" אותו משום מה.. לחג הזה גם אין שום משמעות דתית. מה שחוגגים זה שפשוט שמתחלפת שנה.. וכן, גם בישראל משתמשים בלוח הזה. אז.. שתהיה לכולם שנה טובה ושמחה.. והלוואי שתהיה בהרבה הרבה יותר טובה ומוצלחת מזאת שכרגע מסתיימת (שהייתה כידוע לגמרי לא קלה).

the ror

New member
אולי המציאו את החגיגות על שמו אבל

את האפיפיור עצמו בטוח לא המציאו...קצת קשה להמציא אפיפיור מסוים אם הוא לא היה. מה גם, שלא חסרים עדויות ותיעודים לכך שהוא היה ומה היה בתקופתו...

לא שללתי את זה שהיה אפיפיור בשם

הזה.. אבל כמה שלא מנסים להסביר שמה שחוגגים זה את השנה החדשה, יש אנשים שבכח מנסים לשכנע ולהוכיח שמה שחוגגים זה בעצם את יום הולדתו/מותו (מה שלא יהיה) של צורר היהודים.. וזה הבלוף כאן..

the ror

New member
נראה לי שזה פשוט חוסר ידיעה או פשוט

הרגל ולא בכוונה מסויימת או עם אינטרס מסוים... אני לא חושב שיש מישהו(חוץ מנוצרים/קתולים) שיתעקש להגיד שהוא חוגג לכבוד אותו אפיפיור...

שושי 13

New member
על כל פנים גם בארץ חוגגים

ערב זה ולא בכדי, בלי שום קשר לסילווטר וכל הסיפור, אלא פשוט בגלל ששנה מתחלפת ואני כמו רבים אחרים, או בעצם כמו העולם כולו משתמשים בתאריך האזרחי לכל דבר. מה שכן, לנו יש את ראש השנה שלנו ואותו אנו כמובן חוגגים בשמחה רבה. אני זוכרת עוד כנערה שתמיד חגגנו את הערב הזה במסיבות רועשות, מה אתם לא?

אם את חוגגת את השנה רק ע``פ אחמדניגד

כפי שקבע עזרא ע``פ ארתחשסתא מלך פרס, תמהני מדוע צמת ב10 בטבת ולא ב10 בתפוז ? שאם ``בעשור לחודש בראש השנה``=10 בתשרי ולא בניסן, הלא לפי זה בחודש העשירי יום אשר סמך ידו מלך בגדד על ירושלים אינו 10 בטבת אלא 10 בתמוז.

יש מישהו שמתיר?

אני קיצוני ביותר לחגוג בחג הסילבסטר למרות מי שיגיד שהוא רק חוגג ``את השנה האזרחית..`` בעיניי מי שאלבאמת אוהב חגיגות..שיעשה לעצמו מתי שירצה..חוץ מהסילבסטר,כי מספיק שיהודי רק חוגג איתם..יכול להידמות אליהם.הרמב``ם אומר:``אחרי המעשים..נמשכים הללבות!``

למעלה