בעיה, אשמח לעצות

משל333

New member
בעיה, אשמח לעצות

בשנה שעברה היה לילד שלי חבר בכיתה, ונפגשנו מדי פעם אחרה"צ. בדרך כלל עם הסבתא, כי האמא עבדה מאוד מאוחר והוא היה רוב היום עם הסבתא בבית.
השנה הם כבר לא באותה כיתה, והיחסים ביניהם מאוד הצטננו.
הבעיה: הסבתא כל בוקר מחכה לי ליד הכיתה של הבן שלי כדי שנלך ביחד הביתה. זה ממש מרגיז אותי. היא לא מעניינת אותי (זה מילא) והיא מפריעה לי לקשור יחסי ידידות עם האמהות בכיתה. זה חשוב לי, כי עדיין ההורים אחראים על הפליידייטס.
מה עושים? אני לא אהיה מסוגלת לנהוג כלפיה בחוסר נימוס אבל אני מרגישה שאני בשלב להתפוצצות.

alphadelta

New member
הלוואי שהיה לי פתרון

אכן מצב מעניין. בקשר למפגשים עם ילדים אחרים, תנסי דרך מייל. האם יש לכם רשימה של הכיתה? פשוט תשאלי את בנך את מי היה רוצה להזמין.

noaronen1

New member
באמת סיטואציה בעייתית

אם תחשבי על זה היא כנראה מאוד מחבבת אותך ואת הבן שלך וכנראה שגם הנכד מאד רוצה את חברת הבן שלך...
בתחילה קראתי לא נכון וחשבתי שהיא באה לחכות לכם בסוף היום. בבוקר... בהחלט מעניין... אולי לומר לה שיש לך סידורים ואת לא הולכת הביתה וסליחה? ואולי אפילו לומר שיש איזו אמא שהילד שלך מאוד רוצה לשחק עם הבן שלה ואת תשארי לדבר איתה קצת? ואם היא רוצה לחכות לך אז אחרי שדיברת עם האמא, תציגי אותה ותמשיכי לשוחח עם האמא בזמן שהיא הולכת לידכן. לא חייבים כל יום אבל אם פעמיים בשבוע תעשי את זה אז זה יהיה פחות מזיק? זה הכי טוב שאני מצליחה להישאר על קו האנושי .... בהצלחה וספרי לנו בהמשך מה קרה...

משל333

New member
התחברתי מאוד לתגובה שלך

אנסה את זה. בנוסף החלטתי שאגיד לה שביום כלשהו בשבוע אני מאוד ממהרת ושלא תחכה לי בשאיפה שהיא באמת לא תעמוד לי ליד הכיתה של הבן וכך יהיה לי קצת פרטיות ושקט.

forglemmigej

New member
נשמע שהיא מאד בודדה

אפשר להראות לה קצת חמלה אבל מצד שני תעשי את זה קצר בצורה שתבין שאת לא לרשותה כל יום אלא רק מספר דקות.

משל333

New member
האמת שהיא לא

היא ובעלה עסוקים מאוד בכל מיני פעילויות חברתיות, יש לה את הנכדים כאן קרוב ונשמע שיש לה חיים עמוסים ופעילים. היא מאוד חברותית ואין לה בעיה לקשור שיחה עם אנשים. כאמור, אני פשוט מרגישה שהיא לא נותנת לי ספייס ולא מאפשרת לי לנסות להכיר אמהות בכיתה של הבן.

איזה מצב מוזר.

אני מאוד מבינה אותך. האם אפשרי לך ללכת למקום אחר ולא בדרך שלה?

המון בהצלחה.

משל333

New member
לצערי היא פשוט מחכה ליד הכיתה של בני

(שבכלל לא באיזור של הכיתה של הנכד שלה), והיא הולכת איתי עד הבית, למרות שהבית של הנכד בכיוון השני. פחות איכפת לי שהיא הולכת איתי, מפריע לי שהיא לא נותנת לי ספייס בבית הספר.

אולי תציגי אותה לאמהות נוספות?

ממעט הנסיון שלי לסבתות קשה להתשלב בחברת אמהות, אולי היא נאחזת בך כי היא לא מכירה אמהות אחרות? אם היא תכיר אמהות נוספות מהכיתה של הנכד אולי היא תנסה להפגש איתן?
אולי שווה לשאול את המורה אם היא מכירה אותך עם מי הנכד שלה התחבר השנה? תנסי להכיר אותה לאמא של אותו ילד ואולי כך היא תמצא אפיק נוסף למפגשים.

משל333

New member
את הרבה יותר נחמדה ממני

אך אני מרגישה שאין לי מקום להתערב בצורה שהצעת. לא אגש למורה שאיני מכירה לשאול עם מי הנכד מתחבר, ואז אטרח לאתר מי הן האמהות, אנסה להכיר אותן, ואז להכיר לה... לא נראה לי שזה במקום.
תודה בכל מקרה.

נו, לא חוכמה מצידי

להציע מבחוץ זה קל, להיות נחמדה עם המקלדת. את זו שאשכרה צריכה להתמודד עם המצב.
בכל אופן, בהצלחה רבה, לא נעים המצב שאת מתארת

למעלה