בעיה בג'ייקייטור ואקליפס

benda2109

New member
בעיה בג'ייקייטור ואקליפס

שתי התוכנות לא עובדות לי כמו שצריך האקליפס- כשאני מנסה להריץ את התוכנית מופיעה השגיאה (תמונה מצורפת) ולגביי הג'יי קייטור כשאני מנסה לעשות קומפלצייה מופיעות לי הודעות מוזרות כמו ReversiPlay.java:413: class, interface, or enum expected return ans; ^ ובשום מצב זה לא עובר קומפלציה מה יכולה להיות הבעיה? ויותר חשוב- איך פותרים אותה? תודה מראש,

uvdude

New member
לא יודע מה יש לך בקובץ

אבל באקליפס זה לא רץ לך כנראה כי לא הגדרת Run profile. תנסה לחיצה ימנית על שם הקובץ ו Run > run as java application. תבדוק קונפיגורציית JRE וכד.

benda2109

New member
זו השגיאה המלאה

למעשה זו השגיאה שמופיעה לי בג'ייקרייטור --------------------Configuration: <Default>-------------------- java.lang.NoClassDefFoundError: ReversiPlay Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: ReversiPlay at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306) at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:276) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251) at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:319) Exception in thread "main" Process completed. מה שמוזר זה שאני מפעיל קובץ שעובד בוודאות בלי שגיאות קומפלציה - כשאני מפעיל אותו במעבדות מחשבים באונ' לגביי האקליפס מופיעה לי השגיאה המצורפת שוב- לא ברור לי למה

1ca1

New member
יכול להיות שהוא תלוי באיזה קלאס מיוחד?

תבדוק באימפורטים, למרות שהן בד"כ סטנדרטים בג'אווה. תבדוק גם אם אתה משתמש באיזה loading מיוחד של ג'אווה, למשל זה קורה לא מעט בתיכנות JDBC, שם בד"כ אתה צריך את הconnection string ורושם Class.forname("org.postgresql.Driver") z אז אם לא הגדרת את הinclude לליברארי הנכון (יש לך אפשרות לעשות include ל external JREs בניהול הפרוייקט באקליפס) אז זה יזרוק את זה. באופן כללי, תחפש איזה פונקציות זורקות ClassNotFoundException, יש גם סיכוי שזה אקספשיין אמיתי ופשוט לא עשית לו try-catch כמו שצריך?

למעלה