בעיה בהכנת עוגיות בצורות

דיאנה ג

New member
בעיה בהכנת עוגיות בצורות

שלום, ניסיתי כל מיני מתכונים ליצירת עוגיות שיהיו גם טעימות וגם נוחות ליצירת צורות בחותכנים, ולרוב הבצק רך מדי וקשה ליצור ממנו צורות, או שקל ליצור צורות אבל הטעם לא משהו. האם יש למישהו מתכון מנצח, או טיפ מהפכני?... אני מצננת את הבצק לפני הלישה, ובכל זאת בכמה נסיונות הוא יצא רך. תודה דיאנה
 
בבקשה:

זהו מתכון שקל לעבודה וגם טעים (לדעתי). נשמח לשמוע (ולראות) תוצאות: עוגיות חמאה בצק זה מצויין גם לאזני המן וגם להכנת עוגיות עם ילדים 500 גרם חמאה רכה (בדיקה: כש"מכופפים את החמאה היא מתכופפת – לא נשברת ולא נמסה) 270 גרם (2/3 1 כוס) סוכר (רצוי טחון במעבד מזון) קורט מלח 3 ביצים בטמפרטורת החדר (אפשר לשים את הביצים בצלוחית עם מים חמים) 720 גרם (6 כוסות) קמח קליפה מגוררת משני לימונים (לא הכרחי) 1 כפית זנגוויל טרי מגורר (לא הכרחי) מקציפים חמאה, סוכר ומלח לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח, גרידת לימון ולזנגוויל. מערבבים ביד (או בזהירות במיקסר) רק עד שנוצר בצק. הבצק נראה רך מדי – לא להוסיף קמח. עוטפים את הבצק בשקית ניילון ומקררים כשעה (אפשר עד יומיים) – עד שהבצק מתקשה. מעבדים את הבצק מעט ביד ומרדדים אותו על קמח, קורצים צורות בעובי 3-4 מ"מ. ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מע"צ. מקררים ושומרים בקופסה סגורה במקפיא או מחוץ למקרר. הערה: אפשר להקפיא את הבצק כחודשיים כשהוא עטוף היטב. מפשירים ערב לפני השימוש במקרר.
 

דיאנה ג

New member
תודה רבה! ../images/Emo13.gif

נכין אותן ביום חמישי ואחר-כך אדווח...
 

דיאנה ג

New member
לצערי, לא חדשות טובות... ../images/Emo10.gif

הילדים כבר הלכו לישון לאחר שלא ממש הצלחנו לעבוד עם הבצק, ואני נשארתי לנסות לבדי לאחר עוד אי-אלו שעות קירור (כרגע העברתי את הבצק להקפאה). תבנית אחת כן אפינו כבר (לאחר מלחמה קשה בבצק) ויצא מאוד טעים, אבל הבצק רך גם אחרי 4 שעות צינון (אמנם הוא יוצא ממש קשה מהמקרר, אבל תוך כמה דקות כבר שוב רך לגמרי, ובכמה דקות האלה אנחנו לא מספיקים לרדד, ליצור צורות ולהוציא אותן לתבנית). האם ייתכן שאני עושה איזו טעות בדרך? כאמור, זה ממש לא הבצק הראשון שאני נתקלת איתו בבעיה הזו. לקראת ייאוש דיאנה
 

נבט9044

New member
רעיון שלמדתי ועוזר

אני מרדדת את הבצק בין שני דפי אפיה וכך מקפיאה אותו או מקררת [תלוי אם מכינה את העוגיות מיידית או לא] לפני קריצת העוגיות אני מפשירה אותו במקרר ואם הוא לא קפוא - פשוט מוציאה מתקבל בצק קר ומרודד ומוכן לקריצת העוגיות את השאריות אחרי הקריצה אני שוב מרדדת ומכניסה לקרור ורק אחר כך קורצת שוב זה עובד נהדר
 
זה רעיון מצויין, אבל לדעתי אינו

מתאים לעבודה עם ילדים. ולשאלה: אחרי שאני מוציאה מהמקרר, והבצק כאמור קשה, אני מעבדת אותו מעט על משטח מקומח מעט. כמה זמן את מעבדת אותו? אפשר כמובן להוסיף יותר קמח, אבל אז העוגיות תהינה קשות יותר ופחות פריכות. נסי בכל זאת להוסיף מעט קמח לרידוד. בכל מקרה אפשר להקפיא את הבצק בכל שלב. אל תתיאשי! נמצא את הפתרון! אם רק יש לך סבלנות. בברכה, אסנת
 

דיאנה ג

New member
בסוף עשיתי כהמלצתה של נבט

כיוון שאחרת פשוט לא היה אפשרי לעבוד עם הבצק, אבל כדברי אסנת, עשיתי זאת כבר לבד אחרי שהילדים ישנו...
אנחנו מרדדים את הבצק ממש במהירות, אם אני רואה שזה מתעכב אני מרדדת את העיקר במהירות ומשאירה להם רק גלגול או שניים לסיום, אבל גם קריצת העוגיות עצמה לוקחת להם זמן (ובזריזות יתר זה לא כיף!) אני אנסה בפעם הבאה להוסיף קצת יותר קמח ברידוד (הפעם היה מינימום), אולי זה יעזור. וגם חשבתי להקפיא תבנית תנור גדולה ולהניח את הבצק עליה בזמן העבודה, כך שהבצק יישמר קר יותר. ננסה לא לאבד תקווה...
תודה!
דיאנה
 
אתמול שוב הכנתי את הבצק, הפעם

הוספתי לו אגוזי מקדמיה קצוצים וג'ינג'ר טרי. יצא מצויין. עוגיות אינן משנות את הצורה. את רוצה לכתוב בדיוק מה את עושה ועם אלו חומרים וננסה להבין מה קורה? אסנת
 
למעלה