בעיה בהנקה בצד אחד Help!

בעיה בהנקה בצד אחד Help!

בשד ימן הכל מדהים - לא משנה מה התנוחה, החלב זורם, יש הרבה, לא אני ולא הילדה צריכות להתאמץ. בשד שמאל ההפך הגמור - כואב, לא זורם, צריך להתאמץ.
התחושה היא שמצד ימין אוכלים ובצד שמאל יש רק התעסקות.
גם יש תחושה שבימין יש יותר חלב.
מה אפשר לעשות?

Revili

New member
בעיה בהנקה בצד אחד

האם הקושי בצד שמאל היה מההתחלה?
בת כמה התינוקת?
מאד סביר שבימין יותר חלב וזה כשלעצמו לא בעייתי.
אם התחושה שלך שההנקה בשמאל לא נוחה ולא זורמת שווה לנסות לבדוק מה הבעיה בעזרת יועצת הנקה מוסמכת.
בינתיים את יכולה לנסות לבדוק תנוחות הנקה שונות, אולי תנוחת צד או הנקה בשכיבה יהיו נוחות יותר.
את יכול לנסות להניק מצד זה ראשון או לאחר שכבר ינקה מימין ולבדוק אם יש הבדל שאולי ירמוז על שורש הבעיה.
לעיתים הבעיה טמונה בהבדלים בזרימת החלב, בצורת הפטמה, בחוסר נוחות של האם וחולשה ביד מסויימת, בעיה אחרת בשד...
לעיתים יש קשר לחוסר סימטריה או קושי כלשהו אצל התינוק
זה יכול להיות קשור לכאב אוזן, לראייה, לכאב כלשהו ועוד ועוד
כך שאם הקושי נמשך אני בהחלט חושבת שכדאי לקבל ייעוץ אישי ומקצועי.

בהצלחה.

לא הייתה בעיה

היא בת שבועיים וחצי - בהתחלה לא הייתה בעיה והנקתי משני הצדדים. ופתאום לפני כמה ימים הרגשתי שינוי דרסטי - כאילו בימין הכל מדהים ובשמאל הכל על הפנים.....
כדאי לנסות להגביר ייצור בשמאל? לשאוב טיפה? לנסות להאכיל יום אחד משמעותית יותר משמאל?

Revili

New member
המשך

אם את מרגישה ירידה בייצור חלב בימין את בהחלט יכולה לנסות לשאוב לאחר ההנקות משם ולהגדיל ייצור. אם זה ישפר את המצב זה יכול לרמוז על כיוון הבעיה.
המשיכי להציע לה את צד שמאל כמובן, בכל הנקה אם אפשר אבל אם צד זה ״בעייתי״ חשוב לוודא שהיא מקבלת מספיק חלב וכן להציע לה גם את ימין.
אם מלבד מה שתארת יין בעיות נוספות, התינוקת מרגישה טוב, אין חום או סימני מחלה אחרים, כמות היציאות טובה ועליה תקינה במשקל עד כה, אז הייתי ממשיכה לעקוב בימים הקרובים ואם אין שיפור נפגשת עם יועצת.
אם יש סימנים נוספים או בעיות אחרות שיכולות להעיד שההנקה אינה תקינה אז הייתי מקדימה את הפגישה עם היועצת או פונה לרופא הילדים ( לפי מהות הבעיה כמובן).

למעלה