בעיה בהנקה

מרימי

New member
בעיה בהנקה

אני לא יודעת אם להפסיק או לא להניק. התינוקת שלי בת 4 ואני רוצה לגמול אותה מהנקה. אני מאוד רוצה כי התעיפתי כבר מלהניק. אני מרגישה עם זה נורא. אני רוצה להפסיק לגמרי כי אני פשוט לא יכולה לסבול להניק. ואני מרגישה עם זה נורא. איזו אמא גרועה אני שלא מסוגלת אפילו את זה לעשות בשביל הילדה שלה. קשה לי למעשה מהיום הראשון ושום יועצת הנקה לא תעזור כי אני פשוט מרגישה לא טוב עם זה. וזה לא שאני לא יכולה אני לא רוצה. בעלי חמותי אמא שלי-כולם לא מבינים אותי. כל הזמן מנסים לדבר איתי שאני צריכה לשנות גישה והדיבורים שלהם עושים לי רע. אז מה אתם אומרות-להפסיק או להמשיך ומתי אפשר להפסיק וזה לא יפגע בתינוקת. ואם מפסיקים אז איך לעשות את זה? תודה מירי.

נעה גל

New member
לא טוב לך - תפסיקי

הנקה אמורה להיות מהנה עבור שני הצדדים. אם את לא נהנית סביר להניח שהתינוקת שלך מרגישה באי הנוחות שלך וזה לא טוב לה. לכן, אני מאמינה, שאם מרגישים שזה לא מתאים צריך להפסיק. איך מפסיקים? בהדרגה. את צריכה לוודא קודם כל שהבת שלך לא רגישה לתחליף חלב אם (כלומר, מטרנה/רמדיה/סימילאק וכו´). אז, אני מציעה, שארוחה אחת תנסי לתת לה בקבוק. תראי איך היא מגיבה. אם הכל הולך בסדר, ובמשך כמה ימים נתת בקבוק אחד ולא קרה דבר, תעברי ל- שתי ארוחות ביום מבקבוק. תני לגוף שלך להתרגל לשינוי עוד כמה ימים, ואז תעברי ל-3 ארוחות מבקבוק וכך הלאה. גמילה בדרך הזו לוקחת בערך שבועיים, והיא מאפשרת גם למערכת העיכול של התינוקות להתרגל למעבר לתחליף חלב אם (צריך לקחת בחשבון שבהתחלה זה עלול לעשות עצירות), וגם לחזה שלך יש זמן להתרגל לירידה בצריכת החלב, ולא יכאב לך מגודש. יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון: א. כמו שציינתי כבר, עצירות בעקבות מעבר לתחליף ב. לפעמים לוקח זמן עד שהתינוקת מתרגלת לפטמת הבקבוק. אני משתמש ב"אוונט" והם מעולים, אבל לא כל התינוקות אוהבים את הפטמה הזו (היא מאוד קשה), ולפעמים צריך לחפש פטמה מגומי. ג. ארוחות תחליף חלב אם הן כבדות יותר מחלב אם, ובגלל שהן מגיעות מבקבוק קל יותר לאכול מהן כמות גדולה, ולכן, יכול להיות שלפחות בהתחלה היא לא תרצה לאכול הרבה אחרי בקבוק של תחליף. זה עובר עם הזמן והם חוזרים לאכול רגיל. בהצלחה! ושלא יהיו לך יסורי מצפון! מה שטוב לך טוב גם לבת שלך.

אני חייבת להסכים עם נועה

הנקה אמורה להיןת הכיף של האמא ושל הילד. אם לא בא לך - תפסיקי, הילדים גדלים נפלא גם עם מטרנה (אני הפסקתי להניק בגיל 3 חודשים, והילדה נורמלית). בקשר למה שאומר כל העולם, ואמא שלו - לא להקשיב !!!! (במקרה הזה). בייחוד לאמהות מהדור הקודם שגידלו אותנו אחרת ממה שמגדים היום, וגם אז לא היה מטרנה אלא דייסה וזה היה סיפור אחר... אמא שלי וחמותי ניסו לשכנע אותי (עם פתיחה של 4 אצבעות וצירים כל 5 דקות) לא לקחת אפידורל, כי "הם הסתדרן בלי". לפעמים הכי טוב זה ללכת עם האינסטינקט הפנימי. גמילה מהירה ומוצלחת

מסכימה שצריך להתעלם מההערות

בכלל ההתערבות והעיצות המעצבנות לא נעצרות בהנקה : המוצקים (איזה, מתי , כמות), על הלבוש (חם לו / קר לו) , על השינה (לבד, במיטה של ההורים, בטן/גב) , על המוצץ, גמילה מחיתולים.....אין לזה סוף צריך ללמוד להנהן , להגיד כן כן כן ולעשות מה שנראה לך הכי טוב... אגב, אמהות מהדור של אמא שלי השתמשו בתחליפים. אמנם לא תמיד היה את החלב המלאכותי שקיים היום, אבל לרוב הן לא הניקו. בדרך כלל שומעים על הסבתא שמנסה לשכנע את הבת/הכלה שתפסיק להניק (כי זה לא מספיק לו, או הילד גדול מדי וכו´).

אלה_ה

New member
אני גמלתי הרבה לפנייך

אחרי 5 שבועות ועם רגשות אשם שהחזיקו מעמד קרוב לשנתיים. את חייבת לזכור את המשוואה : אמא מאושרת = ילד מאושר. אם את אומללה אז כל התזונה הנכונה שבעולם לא שווה את זה. ובתאכלס-אני גידלתי ילד מפותח יפה (טפו, טפו) על מטרנה. ותמיד יהיה לאנשים מה להגיד. את צריכה לעשות מה שטוב לך ומכאן שגם לילד. רק קחי אתץ בעלך לשיחה כדי שגם הוא יבין את הנקודה.

ניריתי

New member
אז תפסיקי להניק - הנקה צריכה להיות

גם חוויה כייפתי לאימא מלבד יתר היתרונות של תזונה. ברגע שאת סובלת ונלחצת גם התינוקת תרגיש כך. וזה לא חשוב מה בעלך או חמותך אומרים את זו שצריכה לבצע את פועלת ההנקה ואת זו שצריכה להיות מאושרת אתה. אז עשית מאמץ ארבעה חודשים. וכנראה זה הזמן להפסיק חבל שזה לא כייף לך אבל תזכרי את המשוואה אימא מאושרת=תינוקת מאושרת. מקווה שתהליך המעבר לתחליפים יעבור בקלות, וכשתשתפי את בעלך בהאכלה גם הוא ייהנה מהחוויה. שיהיה בהצלחה במה שתחליטי

אם ככה את מרגישה- אז תפסיקי.

אין טעם להמשיך. בעקרון ההמלצה היא עד גיל חצי שנה לפחות, אבל גם ארבעה חודשי הנקה הם נפלאים וערכם לא יסולא בפז. נתת לבתך המון בתקופה הזו, ואני מקווה שהיו לכן גם רגעים יפים. אני מכירה טוב את הרגשות האלה, ואת הרצון להפסיק, וזה אכן קשה. אם בין כל הרגעים הקשים אין לך נקודות של אור ונחת- אין טעם למשוך הלאה בכוח. בקיצור- רע לך אז תפסיקי, רק בהדרגה, ואלי בנושא הזה שווה כן להתייעץ בפורום הנקה איך עושים את זה נכון לכל הצדדים. בהצלחה!

inbale

New member
איזה כייף לראות אותכן פה!! ../images/Emo25.gif

בחיי שהתגעגעתי!!!

ההחלטה היא רק שלך

מירי קשה לי מאוד לייעץ לך מכיוון שאינך מבקשת רק עיצה לפתרון בעיה ספציפית אלא שואלת את דעתנו לגבי ההרגשה המאוד אישית שלך. אני גם לא מכירה את פרטי המקרה שלכם ולא מסרת שום מידע שמסביר מדוע את מרגישה כל כך רע עם ההנקה. זאת זכותך המלאה כמובן, ואני לגמרי מכבדת את רצונך רק שזה יוצר לי קושי לגבש עמדה. לגבי הפן הרגשי - הדיעה היחידה שמשמעותית פה היא דעתך וגם של בעלך, כי מדובר גם בבת שלו. כל השאר - מכרים, חמות, אמא חברים, כבודם במקומם מונח אך הם אינם ההורים. כמו כן, את מתייסרת בהחלטה למרות שעל פניו נראה די ברור שאת מאוד לא נהנית מההנקה. לכן זה מעורר לי סימן שאלה - האם את שלמה עם ההחלטה לגמול אותה? האם הקושי שלך נובע מהעומס הנפשי של האחריות הבלעדית לתזונת התינוקת או פיזי בגלל קשיים בהנקה עצמה? כי ברגע שתגמלי הדרך חזרה היא מאוד קשה אם את מתחרטת. לגבי מתי להפסיק - תמיד אפשר להפסיק להניק. ההמלצה כיום היא להניק ללא תוספת מוצקים במשך חצי שנה. ואם ההנקה אינה מתאפשרת אז עוברים לתחליף. אין לי נסיון רב בגמילה בגיל הזה אך אני יודעת יש לעשות את זה בהדרגה, גם כדי שלא יהיה לך גודש (שעלול לגרום לדלקות בשד) וגם כדי שתוכלי לוודא שאין לתינוקת רגישות לחלב וגם מכיוון שההנקה היא הרבה יותר מאוכל וגם בתך צריכה להתרגל למצב החדש. אני ממליצה לך לשאול בפורום הנקה, שם תוכלי לקבל טיפים נוספים לגמילה. ובכל מקרה זכרי שגם ארבעה חודשים של הנקה הן מתנה נפלאה שהשפעותיה נשארות גם לטווח הארוך וילוו את בתך לכל אורך חייה. בהצלחה! ותהני מהקטנה שלך - זה חולף כל כך מהר!

inbale

New member
בעיה קשה וזאת דעתי האישית

אני מניקה את יערה כבר עוד מעט 11 חודש והיד עוד נטויה. להגיד לך שזה קל? זה לא תמיד קל. יש תקופות ויש משברים והשאלה היא עד כמה לך זה חשוב. אני באופן אישי חושבת שאנחנו כאמהות מקריבות כל כך הרבה מהחיים שלנו מתוך רצון להיטיב עם הילדים שלנו שההנקה זה חלק בלתי נפרד מזה. הנקה היא חלק בלתי נפרד מהאמהות שלי. זה חלק מהנתינה וכמו כל נתינה זה לפעמים קשה ולא נוח. זה רק הולך ומשתפר בהמשך!!! היום כששואלים אותי אם אני לא רוצה להפסיק להניק אני פשוט עונה : לא!!! זה טוב לי זה טוב לידלה שלי... אם את צריכה עוד עזרה או עידוד אני אשמח לעזור . תפני אליי גם במייל או באי סי קיו 46292706 . אבל - תחשבי טוב לפני שאת עושה צעד כזה!! לפעמים רגשות האשמה אחרי שמפסיקים הנקה מלווים תקופה ארוכה.

שישיר

New member
רגשות אשם - עניין של בחירה!

אני, הפסקתי להניק כשהילדון שלי היה בן 10 ימים.. לא אין לי רגשות אשם, אני לא חושבת שההנקה היא המדד למדוד אם אני אמא טובה או לא.. לא יכולתי להניק, והעדפתי להיות אמא רגועה ולהקרין את הרוגע שלי לילדון מאשר לסבול בכוח ושהוא יהיה מושפע.. כל אדם הוא שונה, ורגשות אשם - מי שמעונינת בכך, תרגיש אותם בכל מצב!

inbale

New member
אני את הגדול שלי סירבתי להניק

להגיד שהייתי אמא פחות טובה בשבילו? חס וחלילה!!!!!!! וגם איתו לא היו לי רגשות אשמה והייתי מאוד שלמה עם עצמי.אני האחרונה שאגיד שאמא שלא מניקה היא אמא לא טובה. אני רק חושבת שחלק מהבגרות שלי כאמא גרם לי להבין את החשיבות של ההנקה ובזכות זה את יערה היום אני מניקה באושר רב. הנקה זאת חוויה מדהימה שחבל לפספס וכשיש רצון יד ותמיכה מספקת (שאותה דרך אגב קיבלתי מאסתר גרוניס הנפלאה והבנות המקסימות של פורום הנקה) זה אפשרי. רגשות האשם מופיעים כשאת מהססת לגבי הפסקת הנקה ולא שלמה עם ההחלטה.

noa_f

New member
להפסיק ומיד

כל העצות שניתנו לך למעלה נכונות, גם הטכניות לגבי הדרך להפסיק את ההנקה. גם אני חושבת שלא כדאי להניק אם יש איזושהיא בעיה מחשבתית עם זה, והילדה צריכה להתרגל לגדול במשפחה, עם אמא - כולל כל הנוירוזות שלה - זה מה יש. מה שכן, צריך להבין שיש דברים מסויימים שעושים באופן טבעי בהנקה וכדאי מאוד לחקות כאשר נותנים בקבוק: 1. להחליף צד - תורם להתפתחות טובה יותר של קשר עין-יד אצל התינוק. 2. להחזיק על הידיים, לא להאכיל בעגלה או במיטה, וכדאי עם פחות שכבות של בגדים - המגע הגופני מאודחשוב. 3. להאכיל לפי הכמות שהתינוקת רוצה ולא מה שאומרות לך כל הנשמות הטובות. 4. להרגיש טוב עם עצמך - לשנן שוב ושוב "אני אמא מצויינת!" בהצלחה

למעלה