בעיה בהעברת קבצים ברשת

carmonle

New member
בעיה בהעברת קבצים ברשת

ברשותי רשת של 3 מחשבים. אני משתמש בחלונות 98 גירסה ראשונה ובתוכנת InternetShare לשיתוף אינטרנט. הכל עובד תקין, גלישה באינטרנט, כניסה למחשבים השונים שיתוף וכד´. הבעיה קימת בהעתקת קבצים בין המחשבים. אני משתמש בתוכנת Drive Image ליצר קובץ לגיבוי (דומה לנורטון גוסט). הקבצים מחולקים כך שניתן יהיה לצרוב אותם. כלומר עד 650MB. כאשר אני מעתיק אותם למחשב בו נמצא הצורב הקובץ נדפק והוא לא עובד כמו הקובץ שבמחשב המקורי. קילקול קבצים קורה לעיתים קרובות. אורך הכבלים 7.5 ו-8.5 מטר. אודה לכל הצעה לפתרון בנושא לפני שאני קונה צורב USB חיצוני כי ללא IMAGE צרוב באם הדיסק הקשיח יקרוס אין לי גיבוי ערן

JaMeS_b0nD

New member
הבעיה לא ברשת

ערן- לא נראה לי שהבעיה היא דווקא ברשת שלך. אם הכל תקין לפי לשונך אז למה שהקבצים יהיו דפוקים? האם בדקת את הצורב שלך? האם בדקת את איכות הדיסק שאתה צורב עליו? האם בדקת שהכונן שאתה מנסה לקרוא ממנו יכול לקרוא דיסקים צרובים? האם לפי ההעברה בדקת שהקבצים תקינים? האם רק אחרי ההעברה הם דפוקים? אם תוכל לענות על כל אלה- אז נוכל להתקדם עם הבעיה...

philips

New member
פרטים..

ידידי כוכב סרטי הקולנוע הוסיף שאלות וצדק..... חסר הרבה מאוד מידע? כיצד אתה מעביר את הקבצים? , באמצעות איזו תוכנה אתה צורב מה בדיוק נדפק בצריבה ובאיזה שלב... ביכולתך גם להריץ תוכנה שמשווה את הקובץ לפני ההעתקה ואחרי ההעתקה (אפשר למצוא באינטרנט ) ולראות אם הם זהים.... אם כן...הבעייה במקום אחר... אם לא....זה אכן מעניין מאוד ושווה התייחסות.....כתוב לכאן מחדש והסבר מה קרה...

carmonle

New member
להלן הפרטים

אני משתמש באקספלורר להעביר באמצעות העתקה ממחשב אחד לשני. אני בודק את הקובץ שהועתק לדיסק הקשיח במחשב בו נמצא הצורב באמצעות תוכנת ה-DRIVE IMAGE בו הוא נוצר והקובץ לא תקין, הוא שובש בדרך. אין לי בעיה בצריבה. הכרטיסים (כרטיסי הרשת) הם במהירות 10 וכן ה-HUB. מדובר בקובץ בגודל של כ- 640MB שנדפק בדרך. ניסיתי להעתיק גם באמצעות כבל מוצלב ללא ה-HUB ולא הצלחתי להעתיק. ערן

philips

New member
מעניין...

הממ..מעניין...אף מעניין מאוד... כמה רעיונות: 1. נסה להעתיק ב DOS-PROMPT באמצעות XCOPY /V שמבצע VERIFY... 2. נסה להוריד את INTERNETSHARE ולחזור על צעד - 1 3. האם הורדת את העדכונים ל WIN98 הקיימים ב WINDOWSUPDATE- במיוחד את האחד העוסק בתקשורת נתונים (תחת - עדכונים מומלצים). 4. האם הורדת קבצים מהאינטרנט עובדת כשורה? בעיקרון זה נשמע מעניין/מורכב אך יתכן שהתשובה פשוטה הרבה יותר.. סביר להניח שלא מדובר בבעית חומרה/כבלים , אלא בעיית תוכנה המכשילה/מוותרת על בדיקה CRC32 ודופקת את הקבצים.. מצד שני בחיבור מוצלב מחשב מול מחשב לא אמורות להיות טעויות כמעט...אז יתכן ואולי אף התוכנה "מקלקלת" את הקבצים.. אם אף אחד מההצעות הנ"ל לא שינו דבר, נסה: 1. קצת חולני אבל ,הורד את INTERNETSHARE ונסה להתקין FTP SERVER על אחד המחשבים ו CLIENT על אחר... נסה להעביר את הקובץ באמצעותו (TCPIP ולא NETBIOS) וראה מה קורה... אם זה עובד...אז מצאת את הבעייה...השאלה היא מה הפתרון..כתוב מה קורה 2. התקן תוכנת ANALYZER פשוטה ובדוק שהכרטיסים תקינים והרשת עובדת.

carmonle

New member
אני מעדכן את חלונות וכל העידכונים

באופן שוטף. אין לי בעיה לנסות להעביר לאחר שהורדתי את InterneShare אני משתמש בה באופן חוקי. כיצד תחת DOS אני מדבר עם המחשב השני ברשת אני לא מכיר דרך למעט באמצעות תוכנת אקספלורר. תודה על הרעיונות. הורדת קבצים מהאינטרנט עובדת באופן תקין ללא כל בעייה. נא הפנו אותי לתוכנת FTP לנסיון ול- ANALYZER אני משתש ב-ADSL ואין לי בעייה להוריד תודה ערן

antidot

New member
שאלה

האם אתה מעתיק מNTFS לFAT32 או הפוך ? יש סיכוי שיש לך איפשהו FAT16 ? אם יש לך RESOURCE KIT אני ממליץ להעתיק עם ROBOCOPY

philips

New member
רעיון מעניין

שווה בהחלט לנסות את הקטע של NTFS,FAT... כדי לגשת - בדוק שהכוננים הם תחת SHARE , צא לדוס והעתק באמצעות XCOPY /V כשצורת הכתיבה ברשת היא UNC //שם המחשב/שם ה הכונן/ספריות/קובץ.סיומת 2 סלאשים , שם המחשב, סלאש, שם הספרייה המשותפת/כונן..ומשם כרגיל שחק עם זה עד שתצליח... ---------------------------------- אם אתה מוריד קבצים מהאינטרנט בצורה טובה , זה אומר שה TCPIP עובד כשורה ולכן הורד מ TUCOWS .. לקוח ושרת FTP ונסה להעביר.. אם XCOPY כושל ו FTP הולך... אולי יש לך תקלה ב NETBIOS... אגב..העדכון שהמלצתי עליך לא נחשב קריטי ולכן אולי פספסת אותו- בדוק באתר

carmonle

New member
כל המחשבים FAT32, לא ברורה לי

NTFS,FAT... בבקשה הסבר. הרשת מוגדרת דרך חלונות האם היא תעבוד בדוס??? ערן

JaMeS_b0nD

New member
NTFS VS. FAT

FAT, 16 או 32 זוהי שיטת הגדרת כונן או מחיצה במחשב שלך. זוהי שיטה דיי ישנה- שה- FAT16 אפיין במיוחד את WIN95 ויכול להכיל רק 2 GIGA על כך מחיצה, אם הייתה מחיצה גדולה יותר הוא לא היה מסוגל לקרוא אותה – ולכן היה מתעלם ממנה, לאחר מכן נכנס ה- FAT 32, שהיה בעיקר ב- WIN 98 והלאה. תוך כדי כך פותח גם WIN NT, שהשכלול העיקרי היה עניין של SECURITY- ביטחון ואיבטוח מידע. מה שקרה אז – הוכנסה שיטת הגדרת כונן חדשה שנקראה: NTFS, אשר יכלה לתת הרשאות שונות על קבצים תיקיות ומדפסות במחשב. מה שקרה בעקבות זה – היה שינוי מסוים בין העברת קבצים מסוג זה של כונן לסוג אחר. כלומר אם היית מנסה להעתיק משהו מ-NTFS ל- FAT אז יתכן שהיה לך בעיה של הרשאה להגיע לקובץ הזה. בכל אופן כל זה לא צריך להדאיג אותך כיוון שכל המחשבים שלך הם- WIN98, ו-NTFS נמצא רק ב- NT, 2000, XP.

carmonle

New member
הורדתי תוכנה בשם ftp now אך היא לא

נותנת לי דרך להגדיר המחשבים ברשת. נא המליצו מה להוריד מנסיונכם ערן

philips

New member
1

התחברות היא באמצעות כתובת IP של המחשב שבו התקנת את ה FTP SERVER תוריד ARGOSOFT או BULLETPROOF או כל אחד אחר - SERVER ו CLIENT - תוריד מה שבא לך - מומלץ CUTE FTP PRO או BULLET PROOF תתקין SERVER על המחשב אם ה IMAGE , צור בו USER בשבילך. תתחבר אליו מהמחשב השני באמצעות כתובת ה IP של הראשון ופרטי המשתמש שהגדרת... ותעביר את הקובץ....אם עובר תקין...אז נחשוב על המשך אם לא..גם נחשוב

carmonle

New member
תודה על העזרה והעצות. אני מסתבך עם

ההגדרות ושום דבר לא מצליח לי. ערן

philips

New member
תשמע...תראה..

אינני יודע מה מידת הידע שלך וכו´ בתחום...אבל אולי נסה לפנות למקצוען או מישהו שיודע להתעסק עם הדברים האלו..

carmonle

New member
Philips מספר שאלות נוספות בנושא

אתמול הגדרתי הכל מחדש ואפילו הצלחתי להעביר קבצים גדולים פעמיים 640MB. הגדרות הרשת שלי הם תחת חלונות 98. client for microsoft network 3com etherlink - for ADSL dialup adopter microsoft vpn - ADSL Realtek pci ethhenet - לרשת ביתית אני משתמש בפרוטוקולים הבאים ALL-ABOARD DRIVER תוכנה קנויה לשיתוף האינטרנט ndiswan - microsoft vpn - adsl IPX/SPX - לרשת הפנימית ו-netbios לרשת הביתית בנוסף מוגדר לי TCP לכרטיס 3COM - ADSL ו-TCP לכרטיס הרשת הפנימית ושיתוף קבצים ומדפסות. השאלה היא באם לא לוותר על ipx/spx ו- netbios ולהגדיר הרשת הפנימית דרך TCP/IP ערן כרמון

למעלה