בעיה בהתקנת מכונה וירטואלית

avi k 2

Active member
בעיה בהתקנת מכונה וירטואלית

אני מנסה או יותר נכון להגיד שאנחנו מנסים להתקין מכונה וירטואלית של virtualbox עם מערכת הפעלה CentOS , אבל נתקלים בבעיה הבאה, לאחר שפותחים את מערכת ההפעלה היא כותבת כך

this kernel requires an x86-64 cpu , but only detected an i686 cpu
unabie to boot - please use a kernel appropriate for your cpu.

המערכת הוירטואלית לא מזהה את ההמערכת של וינדוז בתור 64 ביט.
אני חייב לציין שה virtualbox היא גירסה 64 ביט, וגם מערכת ההפעלה CentOS היא 64 ביט , וגם מערכת ההפעלה של הווינדוז אצלי במחשב היא ווינדוז 7 אולטימא 64 ביט, בדקתי בביוס עם הוירטואליזציה פתוחה וזה אכן פתוח, אולי מישהו במקרה נתקל בבעיה כזו ויכול לעזור.
תודה.

BravoMan

Active member
מה שהמערכת לא מזהה בתור 64 bit זה לא

ה-Windows שלך, כי אין למערכת הווירטואלית שום קשר למערכת המארחת, והיא כלל לא יכולה להיות מודעת לקיומה.

מה שהיא לא מזהה זה המעבד הווירטואלי ש-VirtualBox נותן לה.
בדוק בהגדרות של המכונה שיצרת, ייתכן שהגדרת משהו לא נכון.

בכל מקרה, אתה תמיד יכול להשתמש במכונה ווירטואלית מוכנה מכאן:
http://virtualboximages.com/CentOS+5.10+x86_64+Desktop+VirtualBox+VDI+Virtual+Computer

ולחסוך את ההתקנה.
תלוי בצרכים...

avi k 2

Active member
תודה רבה, יש לך הצעה איזה הגדרות כדאי לבדוק

כי זה שיוצר לי את המכונה הרבה יותר מנוסה ממני והוא לא מצא משהו בהגדרות שלא בסדר.

Expect

New member
זה קורה בדר"כ

כשמתקינים (לדוגמא על לפטופ) את ה-vm על מחשב שבBIOS שלו האופציה ל-Virtualization \ VTxהיא ב-off צריך לשפעל אותהץ

avi k 2

Active member
תודה אבל את זה אמרתי שכבר בדקתי בהודעה

הראשונה, נכנסתי אל הביוס במחשב ובדקתי עם העניין מופעל והוא אכן מופעל, השאלה היא האם יש עוד מקומות במחשב ( חוץ מהביוס ) שבהם צריך לבדוק אם עניין הוירטואליזציה פתוח?.

avi k 2

Active member
תודה רבה על העזרה, זו אכן הייתה הבעיה

היה מוגדר שם מערכת הפעלה פידורה, למרות שהתקנו מערכת הפעלה Cent , ברשימה לא הייתה המערכת הזו , אז הגדרתי מערכת אחרת 64 ביט, ואז המערכת החלה להריץ נתונים.

תודה

אבי.

למעלה