בעיה בחיבור לאינטרנט באמצעות נקודת גישה אלחוטית

Manutd21

New member
בעיה בחיבור לאינטרנט באמצעות נקודת גישה אלחוטית

שלום רב,
ברשותי נקודת גישה אלחוטית מדגם DAP-1320 של חברת D-Link ומודם-נתב של הוט (HOTBOX, דגם F@st 3284).
הגדרתי את נקודת הגישה ואני מצליח להתחבר אליה מכל התקן אלחוטי ללא כל קושי, אולם הבעיה היא שלא ניתן להתחבר דרכה לאינטרנט. למעשה, אם מתחברים ישירות דרך ההוטבוקס ניתן להתחבר לאינטרנט ללא בעיות מיוחדות גם אם עוצמת האות נמוכה יותר בקומה שמתחת לקומה בה ממוקם הנתב. לא זה המצב גם בחיבור דרך נקודת הגישה, אף כי עוצמת האות נמוכה במעט בקומה שמעל הקומה בה ממוקמת נקודת הגישה. בבית שתי קומות, בקומה העליונה נמצא המודם-נתב (HOTBOX) ובקומה התחתונה חיברתי את נקודת הגישה לחשמל.

הבעיה החמירה לאחר מעבר מבזק להוט. טרם המעבר מבזק הייתי מתחבר דרך נקודת הגישה למודם-נתב של בזק – ללא בעיות יוצאות דופן – ומצליח לגלוש. כעת אני לא מצליח כלל.

שיניתי את ערוצי השידור בנתב כדי לנסות ולפתור (ולו חלקית) את הבעיה. זה לא עזר. מה ניתן לנסות ולעשות כדי להביא למצב שחיבור לאינטרנט דרך נקודת הגישה כמגדילת טווח של הנתב עצמו יצליח? ביטלתי בנתב את אפשרות ה- WPS, האם יכול להיות שיש לדבר השפעה כלשהי על תפקודה של נקודת הגישה, שבה מותקן לחצן ייעודי לתמיכה בחיבור דרך WPS?

תודה.

Manutd21

New member
האם אתה בטוח שהוטבוקס תומך ב- WDS?

ראשית, תודה על התגובה.
שנית, בתיעוד של ההוטבוקס לא מופיע כל אזכור לעניין פרוטוקול ה- WDS, לא כל שכן בממשק הנתב עצמו.
בקישור שסיפקת מופיע המידע הבא:

"במקרה והנתב הקיים אינו תומך ב-WDS, אופן ההגדרה של הנתב החדש כ-repeater תלויה בדגם הנתב עצמו. באופן עקרוני, יש להיכנס למסך הגדרות הרשת האלחוטית בתפריטי הנתב החדש ולהגדיר אותו כ-repeater שאינו עושה שימוש ב-WDS ולהמשיך משם על פי האמור במדריך למשתמש של הנתב."

מה שלא ברור לי הוא איך אני ממשיך מרגע שהגדרתי אותו כמשחזר שלא עושה שימוש ב- WDS (לא שיש אפשרות כזו לבחירה, הוא פשוט לא תומך עד כמה שאני הצלחתי להבין). אז איך אני ממשיך משם..?

rafid1

Active member
מנהל
לא, לא בטוח. אני כן בטוח שהוטבוקס 1 (3184) תומך...

תמיד תוכל לבקש מהוט שיחליפו ....
כללית, לפי המדריך תוכל לנסות ולהגדיר ידנית IP לנתב החדש מחוץ לטווח הDHCP של הוטבוקס, לבטל לו את הDHCP, לתת SSID שונה, ולקבוע GATEWAY וDNS ככתובת של ההוטבוקס שלך.

cheif

Member
מנהל
WDS ב-HOTBOX גרסא 1 וגרסא 2

תכונת ה-WDS קיימת רק ב-HOTBOX הראשון - אין את התכונה הזו ב-HOTBOX 2.

למעלה