בעיה בטקסטור דמות

tapas tapas

New member
בעיה בטקסטור דמות

אני מנסה ליצור טקסטורה לדמות למשחק מחשב כך שאוכל להשתמש בתמונה אחת עבור כל הדמות. מטרה נוספת של הטקסטורה היא ליצור ערכי TBN )TANGENT BITANGENT NORMAL( בקודקודים של המודל מערכיי הטקסטורה וערכיי הקודקודים. אני משתמש בMAP בצורות בסיסיות כגון ספירות וצילינדרים, אבל כנראה שזה מיועד להיות בעיקר כמשהוא שתופס את כל מרחב הטקסטורה ולא להיות רק חלק מהמרחב טקסטורה כי יש ווקטורים שהם מתאימים לווקטורי בצד הנגדי במרחב טקסטורה. הנה שתי תמונות להמחשה, האחת במודל של לייטווב עם טקסטורת משבצות להמחיש את העיוותים שנוצרים. השנייה תמונה במנוע המשחק שממחישה את אותלם עיוות שיוצרים קורדינטות TBN לא טובות ולכן התאורה לא טובה גם כן.

מיכאל ג

New member
זה עולם שלם

וזה לא משהו שאפשר להסביר בקלות בהודעה בפורום, זה שילוב של המון טכניקות ביחד - ובמקרה שלך אני בכלל לא יכול להסביר כי אין לי לייטווייב, אני עובד על מקס. אין איזה טוטוריאל בנושא שאתה יכול לקרוא?

מיכאל ג

New member
בעצם..

אני אנסה להסביר בלי להכנס לפרטים כי אין לי מושג איך הם בלייטווייב. אתה צריך להתחיל לפרק את הגוף: יש לחוד, רגל לחוד, וכו'. כל חלק תמפה בנפרד במשהו שבערך יתאים: מיפוי צילינדרי ליד ורגל, כף הרגל מלמעלה או מהצד, כף יד מלמעלה והצד השני שלה מלמטה, וכו'. אח"כ אתה מחבר את הכל ביחד ומתחיל להזיז דברים עד שהם נכנסים לטקסטורה כמו שצריך. תשאיר קצת שוליים. אח"כ ניתן לתקן דברים ע"י הזזת ורטקסים כאן ושם. זה בכללי. בתכלס זה הרבה יותר מסובך... אבל קשה להסביר בכתב.

למעלה