בעיה בין אח לאחות

m a y a 69

New member
בעיה בין אח לאחות

שלום רב, אני גרושה מזה כמה שנים ויש לי שני ילדים, בת בגיל 11 ובן בגיל 8. הבעיה שלנו היא כבר דיי הרבה זמן אבל בחודשים האטחרונים החריפה מאוד. הבן שלי מאוד קשור ואוהב את אחותו אבל מאוד רגיש לקולות שהיא עושה (שרק הוא שומע) ואמחמו כל הזמן במריבות בגלל זה. הוא לא מוכן לאכול לידה, לא מוכן שתשב לידו בספה, ונסיעה באוטו זה בכלל סיוט. הוא טוען שהיא משמיעה קולות כשהיא אוכלת או שותה (אני לא שומעת כלום) ובכלל לפעמים מפריע לו שהיא נושמת לידו. הם ישנים באותו חדר והוא צריך לכסות את הראש כדי להירדם..אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות? האם מדובר בבעיה פסיכולוגית? פסיכיאטרית? לאן אני צריכה לפנות? גם בבי"ס הוא לא יכול לאכול ארוחת עשר אם יש ילדים שאוכלים לידו בקולות או בפה פתוח. אני רוצה לציין שהוא אוהב את אחותו ודואג לה כשהיא לא בבית אבל הוא מאוד מעליב ופוגע בה. אשמח לקבל עיצה או הדרכה ממך איך לטפל בבעיה .

קשה לדעת איפה בדיוק הבעיה בלי לשמוע את הילד

אבל זה ללא ספק ראוי טיפול. האם ישנם עוד דברים אליהם הוא רגיש שמפריעים לו? דברים שקשורים לסדר, נקיון, סוגים אחרים של רעש? הרגישות הגבוהה שלו מפריעה לו ומפריעה לכולכם . תנסי לתת לי פרטים נוספים. לפי מה שתארת מומלץ יהיה לפנות לפסיכולוגית ילדים להתייעצות.

m a y a 69

New member
קודם כל תודה על ההתיחסות המהירה

באופן כללי הילד שלי מאוד רגיש, הוא יכול לבכות רק מלראות כלב פצוע או הומלס שישן ברחוב. ועם זאת הוא פוגע באחותו ואני רואה שכבר אין לו שליטה על זה. זה כאילו שהוא הכניס לו לראש שהוא לא יכול לאכול לידה או לשבת לידה וזהו. אין לו בעיה עם סדר ונקיון, לא מפריע לו. הוא שומע מוסיקה ורואה טלויזיה בקול גבוה וזה לא מפריע לו. הוא לעולם לא יאכל ליד מישהו לא אסטטי או מישהו שיורק תוך דיבור וכאלה . אבל הבת שלי מאוד נקיה ועדינה וגם כשאני מנסה להבין על מה הוא מדבר אני לא מצליחה. דווקא איתי אין לו בעיה ואף פעם לא התלונן על שום קול או משהו שמפריע לו באכילה שלי למרות שלפעמים אני בכוונה מרעישה כדי להבין אם זה משהו כללי אצלו או ספציפית לגבי אחותו.

נראה שלילד יש בעיה רגשית שסובבת סביב אוכל

וסביב אחותו שהאוכל ואחותו הם הדרך לבטא קושי ולא הדבר עצמו. מומלץ מאד להתייעץ עם פסיכולוג. למרות רגישותו הרבה צריך לעשות לו גבול בעניין התלונות על אחותו ולכעוס עליו כאשר פוגע בה ומעיר על ה"רעש" שהיא עושה, חשוב שתגנו עליה שלא גם היא תפתח בעיה סביב האוכל.

למעלה