בעיה בכתיבת חיבורים

רוטם ג

New member
בעיה בכתיבת חיבורים

יש לי בעיה רצינית בכתיבת חיבורים ועבודות (אוניברסיטה). הבעיה היא שאני לא יודעת ואין לי מושג מה יהיה בחיבור לפני שאני כותבת אותו. זאת אומרת:אני לא יודעת מה יהיה הנושא, לא יודעת מה יהיו ראשי הפרקים. ואפילו אם יש לי איזה נושא, אני לא יכולה "לראות" איך חיבור שלם יהיה כתוב על זה - מה יהיו תת הנושאים וכו, -זה כמובן גם גורם לחוסר מוטיבציה לכתוב את החיבור. מה שאני עושה בד"כ זה שאני מתחילה לכתוב. כותבת מה שבא לראש ואיכשהו לפעמים מגיע איזה קצה חוט של רעיון. אני לפעמים כותבת כל מיני קטעים שקשורים בנושא אבל אין לי תמונה כללית איך לחבר את הכל לחיבור אחד. מה עושים????? תודה.

רוטם ג

New member
נ.ב.

האם זאת לקוי למידה?? אני רואה שלחברי לספסל הלימודים אין בעיה כזו. רציתי לומר גם שחוץ מזה אני תלמידה טובה, מבינה דברים מהר, זכרון טוב, ומצליחה במבחנים- רק כתיבת חיבורים ועבודות זאת בעית הבעיות.

חיבור - אסטרטגיות למידה

הבעיה כפי שאת מעלה - ככה ממבט ראשון - נראה כמו חוסר הרגלים בכתיבה. זה קורה לעתים קרובות למי שלומד כמוך : תלמידה טובה, מבינה דברים מהר, זיכרון טוב והצלחה במבחנים - אלא מאי ? כשצריך לשבת ולכתוב.... כתיבה לוקחת יותר זמן מכל התיאורים האחרים שלך בלמידה. מי שהיכולת שלו מאד טובה, לפעמים אין לו סבלנות לכתיבה כזו שדורשת תיקונים ושינוים. אני כמעט בטוחה שבעזרת אסטרטגיות נכונה והרגלים תוכלי להצליח גם בכתיבת החיבורים והעבודות.

איך לכתוב חיבור ../images/Emo39.gif

בואי נפריד בין חיבורים לבין עבודות. חיבור - צריך לחשוב היטב על שם החיבור, על הרעיון הכללי שלו לדמיין לתת לאסוציאציות ולמחשבות לרוץ. יש שתי דרכים עיקריות לכתוב חיבורים.
דרך אחת :
כותבים את כל הרעיונות שיש בראש.
ממיינים אותם לפי חשיבות ולפי סדר, מעיפים מה שלא צריך מעבים מה שרוצים.
מתחילים לכתוב על כל ר"פ פסקה.
מחברים את הפסקאות במילות קישור מתאימות.
בודקים סגנון, רצף, שגיאות כתיב.
דרך שניה :
כותבים את כל מה שעולה על הדעת, מדמיינים וכותבים עוד.
חושבים מעט ומוסיפים ככל שיכולים.
לצד כל פסקה שנכתבה מסמנים מה הרעיון המרכזי שלה, על מה מדובר בפסקה.
עושים סדר וממיינים איזו פסקה ראשונה, שניה וכו', לפי העניינים ולפי ההחלטה של סדר מתאים.
משכתבים את הפסקאות ומוסיפים מילות קישור מתאימות.
בודקים סגנון, רצף, שגיאות כתיב. עבודות זה כבר עניין אחר, ומאד תלוי בדרך בה את רגילה לעבוד, הדרך הנעימה לך יותר, סוג העבודה הנדרשת והזמן שיש לרשותך. ספרי על כך, ננסה ביחד למצוא את הדרך המתאימה לך.

למעלה