בעיה בכתף דחופה!!!!!!!!!!!!!!!

גלעד ק

New member
בעיה בכתף דחופה!!!!!!!!!!!!!!!

היום באימון נכנסתי למים התחלתי לשחות ופתאום הרגשתי אני לא יכול להעביר את היד (כל ניסיון להעביר את היד לווה בכאב) וגם כואב הכתף מחוץ למים כאשר אני עושה סיבובי ידיים.הכאב הזה נראה לי נגרם ממכשיר הדלתא בחדר כושר . ועכשיו לשאלה מחר יש לי תחרות רציתי לדעת האם יש סיכון אם אני ישתתף בה כאשר אני מתחרה במשחה של 1500 מטר או שעדיף לוותר על התחרות כדי למנוע פציעה (התחרות חשובה).

ronen222

New member
תופעה שכיחה אצל מתאמנים ותיקים

ובמיוחד אלה "שמשקיעים" אני עצמי סבלתי רבות אבחון התופעה נקבע באמצעות הערכת כוח השרירים המעורבים ואיכות התחושה באזור העצבוב הרלוונטי ובמקביל, באמצעות בדיקה אלקטרו-מיוגרפית (פעילות חשמלית של השרירים). מנוחה מוחלטת במשך כמה שבועות עשויה להביא לכדי החלמה מלאה. במידת הצורך ניתן יהיה להסתייע בסדרה של עד שלוש זריקות קורטיזון באזור שבו עלולה להיווצר דלקת סביב העצב הפגוע. רק בהעדר תגובה לטיפולים שהוזכרו לעיל, ניתן יהיה לשקול התערבות כירורגית לצורך שחרור העצב מן הגורם הלוחץ עליו. אולם בראש וראשונה, יידרש הספורטאי הפגוע שעוסק באותם ענפים שאין בהם מגע גופני עם היריב, לבצע ניתוח ביו-מכני של התנועה הספורטיבית הלקויה אשר גרמה ככל הנראה לנזק המצטבר בעצב המעורב ועל-פי תוצאותיו, לשנותה בהתאם

גלעד ק

New member
תודה ועוד כמה שאלות

רונן הפחדתי אותי עם התשובה שלך זריקות אני מפחד מוות
. ובקשר לבדיקה בטח לוקח הרבה זמן לקבוע תור לכן מה אני יכול לעשות בינתיים (מה אתה עשית עד לבדיקה הפסקת להתאמן על האזור הפגוע?) להפסיק לכמה שבועות בלתי אפשרי כי אני צריך להוציא ספורטאי מצטיין השנה בצבא אז מה אתה מציע? מקווה שאני לא מטריד אותך יותר מידי בתודה מראש. גלעד ק נ.ב אל תקשיב למה שכותבים לך בפורום שאתה עושה צחוק כיוון שלאדם עם הבנה כמו שלך יהיה מגיע לנהל פורום ופורום מוצלח לא כמו בוואלה אלא פורום כמו כאן

Rיקש

New member
בקשר לפורום...

אם הכוונה היא למכתב שלי שכותרתו היא "אתה עושה צחוק?" אז הכוונה היא לפורום עצמו, שכתוב(טכנית) בצורה ישנה ולא נוחה, ולא לרונן אישית! הפורום כאן בנוי ומנוהל בצורה מצוינת ומקצועית להחריד, אז למה לפזר את הידע!? אני מקווה שרונן ימשיך לתרום ממה שהוא יודע, כאן. Rיקש.

ronen222

New member
תרגע

קודם כל רצוי מנוחה זה חשוב אבל אם אתה מתעקש ורוצה להמשיך תמשיך במידה ואתה יכול לסבול את הכאב אותי לימדו שמכאב אפשר להתעלם זריקות הקורטיזון הם למעשה סטראואידים אם מרשם רופא יש כאלה המון פה שלוקחים גם בלי מרשם על דעת עצמם בקשר לדבר השני אני מנסה להפיץ את הידע שלי וגם ללמד כי תמיד יש מה איפה שרק אפשר וזה לא משנה כאן שם או בכל פורום אחר אח שלי תרגע ובהצלחה

קורטיזון

אין דבר כזה להתעלם מכאב !!!! כמו כן חשוב להבין שקורטיזון אינו פותר את הבעיה אלא רק מעלים את הכאב. על מנת לפתור את הבעיה עלינו לזהות מה גרם לבעיה (במקרה שלך אולי פעילות לא נכונה בחדר כושר ?!) ולטפל בה. דרך אגב השתתפת בתחרות ?

פציעות ותחרות

בשורה תחתונה המלצתי לך לא להתחרות מחר !!! במידה ותתחרה הדלקת תחמיר וכמו כן היכולת שלך תהיה נמוכה יותר (פיזית ומנטאלית). הכאב שאתה מתאר הוא דלקת חמורה במפרק הכתף כנראה יותר בחלק שמבצע את הרוטציה הלטראלית. הטיפול בדלקת בשלבים הראשונים יכול להיות תרופות נוגדות דלקת אך הטיפול הטוב ביותר הוא מנוחה ובשלב מוקדם יותר זיהוי הדלקת מה גרם לה וטיפול בבעיה. יש בעיה אצל ספורטאים השגיים מה לעשות, מצד אחד השקיעו בהם כסף או הם עבדו שנה שלמה לתחרות, מצד שני מה עם הבריאות שלהם. לספורטאים השגיים אין ברירה - לך יש ! תבריא מהר

גלעד ק

New member
תשובות../images/Emo24.gif

בסופו של דבר שחית (בניגוד לרצוני המאמן הכריח אותי) כאב הכתף אבל לא משהו רציני . לא שחית בכל הכוח בשל הכתף וכך גם התוצאה בהתאם. בסופו של דבר המאמן אמר שמחר (יום ראשון) נראה מה יהיה באימון ואם יהיה בעיות אני ינוח יום או יומיים. המאמן טוען שאין לי דלקת הוא בדק את זה על ידי כך שהוא עשה לי מתיחות שונות ובדק עם כואב לי(אני נוטה להאמין לו כי יש לו ידע בריקי ועוד כמה שיטות דומות לזה). לי אין בררה כי אם אני עושה הפסקה עכשיו ליותר משבוע הלכה העונה לכן הלכה האליפות וכמה שנים טובות של אימונים לכן אני נוטה כמו שרונן המליץ לנסות להתעלם מהכאב. rיקש חשבתי התכוונתי לרונו אישית אז סליחה ושוב פעם תודה לכולם גלעד ק

למעלה