בעיה בלוטוס

• פותח הנושא XLL
  • פורסם בתאריך

XLL

New member
בעיה בלוטוס

ישיבת מזרחית הפוכה אני שנה עובד על זה ואני מצליח בכיף אבל שאני חוזר למצב ישיבה רגיל אני חוטף התקפת כאבים בברכים למה זה ועל מה זה מישהו יודע?

yogagirl

New member
אווווו לוטוס לוטוס ...../images/Emo20.gif

תשמע - אם תמשיך ככה -לא עוד הרבה זמן -אני בספק אם תצליח ללכת מבלי שתרגיש שהבירכיים עומדות להתפרק לך כל רגע ! אני בכוונה מקצינה כי משמעות התרגול בצורה נכונה ובריאה הוא מאד משמעותי בעניי - אם הגוף שלך לא מוכן עדיין לתרגיל - רד שלב אחד למטה אתה לא אמור להרגיש כאבים כשאתה מסיים אסנה (תנוחה)הגוף אומר לך תשמע - לא מוכן עדיין !!! תקשיב לו .... יכול להיות שהאגן שלך לא מספיק פתוח וגמיש ומשם מגיעה הבעייתיות ותנסה גם להפעיל את שריריי השוקיים כדי ליצור מעטפת למפרק הברך ובכך להגן עלייו (תנסה לעשות flex ברגל ובכך להפעיל את השרירים)אתה מתרגל עם מורה או לבד ? בכל מקרה יוגי בר כתב משהו על משמעות הרגול הנכון בפורום תחפש את זה ... והכי הכי חשוב: - תקשיב לגוף שלך מה שהוא אומר - קדוש !!! - תתרגל עם מורה טוב שינחה אותך לתרגל נכון - להתענג גם על "חוסר שלמות" של תנוחה - זה שמצליחים להכנס לתנוחה לא בהכרח אומר שהיא "מושלמת " צריך לעשות אותה נכון והכי חשוב להרגיש בה נוח ! נוח והרפייתי - זה שם המשחק !!! שיהיה יום טוב ! רוית טל

XLL

New member
זה הקטע שאני

עושה לבד והבעיה היא לא באגן זה בברכים שמה כואב לי וזה רק ברגל אחת המליצו לי לעשות מסאג` ביחד עם מים חמים ויותר זה לא יפריע לי זה נכון? ועוד שאלה-אני מתאמן גם בחדר כושר,אז השאלה היא-מכשירים הורסים גמישות או לא? תודה מראש XLLאקסלל

לקשמי

New member
תשובה מבעלת נסיון..

בתקופה האחרונה גם אני נורא סובלת מכאבים ברגליים, לא רק בזמן המדיטציה שאני מתרגלת, אלא גם בשאר היום, וזה כתוצאה מהישיבות המשוכלות במדיטציה. אני אפילו לא יושבת בלוטוס, אלא ישיבה מזרחית רגילה, אבל ישיבה לא נכונה גורמת לנזק מצטבר. אז ביומיים-שלושה האחרונים אני פשוט מתרגלת בישיבה על כיסא. המורים תמיד אומרים כמה שזה חשוב לשבת בישיבה משוכלת וכו' אבל מה לעשות שהגוף אומר אחרת. אז תעשה טובה לעצמך, וכמו שקודמתי אמרה, תקשיב לגוף שלך, אם כואב אז לא סתם כואב, וותר על ישיבת לוטוס, או אפילו על הישיבה המשוכלת בכלל אם הגוף דורש את זה. לתרגל בהדרכת מורה זה דבר חשוב, אבל הגוף הוא המורה הכי טוב. תקשיב קודם כל לו.

tzurtzur

New member
איזה יופי

של תשובה! זה כל כך חשוב לחזור על זה! אנשים בתחרות מטורפת עם אחרים והכי גרוע עם גופם, ממש אונסים את עצמם . מה עשינו בזה? זה ממש להחטיא את המטרה.

למעלה