בעיה בלתי פתורה

היתושה

New member
בעיה בלתי פתורה

שלום. הבנתי שאין פה פורום "אבחון רפואי", אז אני ניגשת לקרוב ביותר לנושא... יש לי בעיה כלשהי ואני לא מבינה מהי, וגם אין לה שום הסבר רפואי בינתיים. מתחילת גיל ההתבגרות שלי, שזה בערך בסביבות כיתה ד'-ה', התחלתי לשים לב שלמרות שאני אוכלת בכמויות עצומות (במשפחתי אוהבים מתוק, הסנדוויץ' שלי בהפסקה תמיד היה לחם לבן עם שוקולד, ארוחת הבוקר הייתה פרוסת עוגה עם שוקו וכו') אני עדיין מרגישה מעט רעבה בין ארוחה לארוחה. באיזשהו שלב זה הגיע לידי כך שהיו ימים שמיד לאחר שאכלתי פשוט חיכיתי לארוחה הבאה. זה לא היה פסיכולוגי, זה היה פיזי לחלוטין: כאב ראש חזק מלווה בסחרחורת וחוסר ריכוז, וטעם רע בפה. זה לא קרה במשך כל היום, ולא כל יום, אלא לעיתים, בחלק זה או אחר של היום. השנים עברו ולא ייחסתי לזה משמעות רצינית כי מילא אכלתי הרבה, אז בכל פעם שהרגשתי רעב וסחרחורת פשוט אכלתי. מובן שתזונתי לא הייתה נכונה. בגיל 16 עשיתי דיאטה מאוזנת והגעתי למשקל 53 (הייתי ילדה מעט שמנמנה קודם), וזה היה משקל טוב. הייתי בטוחה שכעת, עם שמירה על רמת אינסולין יציבה והקפדה על כל אבות המזון, הבעיה תיפתר, ואז הבחנתי שהבחילה והסחרחורת בין ארוחה לארוחה רק מתחזקים. בגלל הדיאטה קישרתי את זה עם חוסר קלוריות, אז הוספתי ואכלתי עוד בארוחות, אבל זה לא עזר, הגעתי למצב שגם אחרי ארוחה עשירה ומשביעה מאוד, אני מרגישה את הסחרחורת, אפילו אם בטני מתפוצצת. עשיתי בדיקות דם, לפחות אחת כל שנה. ניסינו להבין מה הייתה הבעיה. רק פעם אחת קרה שבתוצאות היה שיש לי חלבון נמוך, והרופא אמר שאני כנראה אנמית והעלה את כמות החלבונים. הכמות עלתה, בבדיקה הבאה רמת החלבון שלי היה תקינה ואפילו גבוהה - אבל הסחרחורות וחוסר הריכוזהמשיכו להופיע. ואז הבחנתי במשהו מוזר. הבחנתי שאם אני לא אוכלת כלום כל היום, רק שותה, אין לי את כאבי הראש והסחרחורות האלו. רק רעב, כמובן, אבל אין לי בעיות בריכוז. ומצד שני, אם אני מכרסמת כל היום, בהפרש של פחות משעה בין ארוחה לארוחה, גם אין לי בעיות בריכוז. הבעיה צצה כשאני אוכלת ארוחה, גם אם היא קטנה, ואז לא אוכלת כלום במשך השעתיים-שלוש שאחריה. כאילו הגוף שלי לא בנוי לאכילה והפסקה, אכילה והפסקה. מה זה??? התחלתי ליטול ויטמינים, שאולי חסר לי ויטמין. אבל גם זה לא עזר. בדיקות הדם ממשיכות להיות תקינות לחלוטין. בימים רגילים אני בסדר, אבל לא אחת מציקה לי הבעיה בין ארוחה לארוחה. משקלי יציב ואין לי כל בעיות רפואיות. ביקרתי אצל דיאטנית לא מעט והיא עוקבת אחרי התפריטים שלי. התחושה הרעה הופיעה במיוחד כשעשיתי את דיאטת הלחם של אולגה רז, גם כשהוספתי חלבונים. אודה לכם אם תפתרו את התעלומה, או לפחות תתנו ניחוש... בתודה, אני, אבודה מראש

היתושה

New member
שכחתי לציין עוד כמה עובדות---

1. אני אוכלת פחמימות מורכבות, לא עוד לחם לבן בשוקולד אלא לחם שיפון מלא עם גבינות וחומוסים וירקות. הכל נעשה מתוך התפריטים, כולל תפריטים של דיאטות טובות מפורסמות כדיאטת הלחם וסאות'ביץ'. 2. רמת האינסולין שלי תקינה. 3. איני צמחונית, אני אוכלת כל יום בשר, או דג (או גם וגם), ביצים, הרבה הרבה מוצרי חלב ושלל פירות וירקות. 4. אין לי בעית עצירות או שלשולים. 5. אני שותה הרבה, מים בעיקר.

תעלומה

לי עולה עולה פתרון מיידי ופשוט. עשי מה שאת עושה בנתיים, הרי משקלך יציב ובדיקות הדם תקינות- פשוט הקשיבי לגופך והתמידי באכילה כזו שלא גורמת לך לכל אותן תחושות מוזרות וקשות.

היתושה

New member
אבל אני אומרת לך שאין אכילה כזו...

אם אני לא אוכלת כלום כל היום, ואז בערב אוכלת ארוחה גדולה - אז אין את התחושות האלו. אבל זה לא בריא!! וגם אם אני מכרסמת כל היום, אבל ממש, כל היום כמעט רק עם פה לועס - גם אז אין את התחושות האלו, אבל גם אלו לא הרגלים תקינים! אם אני אוכלת כמו בן אדם נורמלי, שזה שלוש עד שש ארוחות ביום, אז יש את התחושות!! בין ארוחה לארוחה! האם תוכלי לעזור לי? או שהפיתרון היחיד הוא אכן לצום כל היום ואז בערב לאכול ארוחה ענקית??

למעלה